Nina draga, evo i ja da pokusam da te utesim svojim iskustvom. Ja sam obilno prokrvarila u 13. nedelji, odmah nakon sto sam odradila double test. Kod mene je prvo bila sveza, crvena krv i bilo je bas puno. Za sat vremena sam napunila 3 uloska i to skroz. Odmah sam primljena u bolnicu, dobila inekciju progesterona (koji sam nastavila da primam na svaki 3. dan) i plus utrogestan 3x2 dnevno. U bolnici sam ostala nekoliko dana i nakon sto je krvarenje prestalo, pustaju me kuci uz napomenu da nastavim sa inekcijama i utrogestanom i strogo lezanje u krevetu, ustajanje samo do WC-a.
Nakon nedelju dana krvarenje se ponovo javilo, ali je ovoga puta bila tamna krv. Ponovo sam primljena u bolnicu i tom prilikom mi je na UZ vidjen ogroman hematom koji se protezao duz citavog zadnjeg zida materice i koji je krenuo da se odlubljuje i samim tim preti da sa sobom odnese i bebu, koja je tad bila 3 puta manja od hematoma. I pored svakodnevne terapije, ja sam krvarila neprekidno oko 3 nedelje i to ujutru vrlo obilno, a u toku dana manje. Nocu se krvarenje smirivalo, ali zato ujutru opet ista prica, sednem na solju, a iz mene lije tamna krv i ispadaju komadici necega. Bila sam van sebe sasvim! Mesec dana sam lezala u bolnici, sve dok hematom nije sasvim iscureo. Inace mi je moj Dr. rekao da je jako dobro to sto se hematom cedi obzirom da je tako velik, i da svakim danom kako trudnoca napreduje, sve su manje sanse da nesto krene naopako, jer beba je sve veca, a hematom sve manji. Samo je jaaaako vazno strogo mirovati i lezati sto vise. Ustajes samo do WC-a i nikako tusiranje vrucom vodom, jer to pojacava krvarenje. Meni u bolnici nisu dozvoljavali da budem ni u polusedecem polozaju, osim kada mi donesu hranu. Lap top sam imala i u bolnici i to mi niko tamo od doktora nije zabranio niti rekao da stetno utice. Samo ga nemoj drzati u krilu dok lezis, vec negde na krevetu pored sebe.
Sada zavrsavam 29. nedelju i trudnoca mi protice u savrsenom redu... izlazim napolje, set_am, cak mi je dozvoljeno i trudnicke vezbe da radim.
Eto, nadam se da ce te nasa iskustva napuniti pozitivnom energijom i da ce sa bebicom sve biti u najboljem redu! Koliko sam shvatila nemas nikakve bolove, sto je vrlo pozitivno. Miruj, lezuckaj i javljaj nam kako si. Veliki ti saljem kao podrsku!
< Poruku je uredio *boka* -- 13.5.2011 19:20:58 >