cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kako uspavljujete bebu?

clock-img

30.11.2011, 23:14

clock-img

Anoniman

Naša čarobna pilula su uspavanke koje peva Tina Milivojević, muziku pisao Miško Plavi a Đura (Vladimir Đurić Đura aka Đura i mornari). Radi na keca!!!

clock-img

01.12.2011, 08:19

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

vecernja sema: sisa ili popije mleko oko 200ml, u zavisnosti da l' je jeo vecernju kasicu, i onda ga obicno muz uzme na "doradu", sto neko rece...zaspi relativno brzo, ali se budi isto brzo i onda ako mu dam da sisa ne treba uspavljivanje, ali se onda budi svaki cas i svaki cas hoce, pa onda brekce sto se prejeo, pa se vrti i tako prilicno nemirno spava (sa nama u krevetu, da dodam)...ako mu ne dam da sisa, krece urlanje u trajanju kad  pokusavam da mu uvalim cuclu, i ako to izdrzim, ume ponekad da se uspava, pa da lepse spava tu noc, ali opet ima bar jos jedno do dva budjenja, kad nisam u stanju u nista drugo da uradim nego da mu dam da sisa, pa se tako nekako uspavamo oboje...ali to urlanje, sto preraste u Weltschmerz i tugu ocajnika sa sve jecanjem i uzdisanjem posle, stvarno ne mogu uvek da izdrzim...

dnevna sema: prepodne muz dok sam ja na poslu, u rukama ljuljuskanje, ili u setnji u ergu odspava lepo, ponekad i dva puta...popodne, uz sisanje sa mnom, pored mene, oboje dremnemo, ili samo on, a ja se izvucem sa kauca kad on zaspi...

sve u svemu...samostalno uspavljivanje? misaona imenica kod nas, nije da sam jako puno pokusavala, cinjenica, ali po svemu iz okoline sto sam cula i videla, mislim da to stvarno prvenstveno zavisi od toga kakvi se rode user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

02.12.2011, 14:08

clock-img

mamicak

pencil-img

163

Moja greska u pocetku je bila, kada god Lejla zaplace ja je vadim iz krevetca i pocnem s njom setati po sobi dok opet ne zaspi...........cim bih je vratila ona bi se odmah budila. Nikako mi nije uspevalo da je naviknem da sama zaspe. Onda sam joj nekako uvalila cucu koja je bila uspesna sve dok ne ispadne haha.............i opet sve ispocetka..
Najzad sam pronasla pravu taktiku koja je jos uvek uspesna:) Ja i mm smo se snimili kako lagano pevusimo i pricamo i onda sve tise i tise i to je odvede u cvrsti san i spava ko bubica bar jedno 9 sati bez prestanka:) onda rucki i nastavi jos 3 do 4 h:)

Lejla, moja najveca radost!!!!!!!

clock-img

08.12.2011, 00:11

clock-img

Anoniman

u poslednje vreme - na sisi!
za to sam kriva iskljucivo JA i sad mi je dzabe da kukam. kad god se razbolim, ja dozvolim sebi da razmazim dete. taman se fino navikla da se sama uspavljuje sa lazom. onda sam ja zavrsila u krevetu, ali sa njom. pa se onda razvlacimo citav dan po krevetu, dremkamo, kad se probudi ja joj dam da sisa, ona se ponovo uspava.. i tako ona sad vise nece da zaspi sama, niti sa lazom, nego samo sisajuci. pre toga bude jako nemirna, nervozna.. onda joj dam da sisa par minuta, kad pocne da se uspavljuje gurnem joj lazu. pri tom moram da je zagrlim, drzim za ruku, mazim po kosi isl... user posted image kad malo ucvrsti san, iskradem se.
uvece se nekada uspavljivala za 5 minuta: kupanje, smestanje u krevetac, laza, gasenje svetla.. onda ja izadjem i tek ako cujem da joj je ispala laza vratim se, dam joj i izadjem. sad i to ne moze vise tako, ona se bacaka, nemirna je, kuka, pljuje lazu.. uh, jedva se nekako uspava na kraju.
danas je tetka mm uspavala na rukama i to bez laze! i to dok je u kuci bila galama. nisam mogla da verujem! ona inace ne trpi taj polozaj, da je neko nosi kao da lezi, nije mi jasno kako je danas pristala. user posted image

inace, potpuno se prepoznajem u onome sto je napisala nenja!

clock-img

08.12.2011, 00:14

clock-img

Anoniman

jos nam se nikakav raspored obroka ne zna jer se ona izmedju podoja (koji su ionako bili precesti) uspavljuje sisajuci. tako da je stalno ni sita ni gladna.. da li je normalno da beba od 4 meseca sisa "na zahtev" ? user posted image

clock-img

08.12.2011, 01:28

clock-img

dacica

pencil-img

634

kod nas je bas muka,imamo 13 mes.i navikla je da legnemo zajedno,popije flasicu,i zurka jos 1-2h,kao da se razbudi...nekad je ostavim u krevecu ,kad sve zavrsimo,kupanje,flasicu,i kao pustim da gleda crtani,ali..ne pali,vristi i zapomaze,dok god je ne uzmem,u stanju je i po 1h da place,zapomaze,doziva me,na kraju pocne da jeca...i mama vise ne moze da izdrzi..user posted image
pooomooocccc..kako da se naviknemo,da sama se uspava....prolupacu..nekad lezimo od 21-23.30h,igra se,pa skace,pa gleda tv.uzas...user posted image user posted image user posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

clock-img

08.12.2011, 06:54

clock-img

srna001

pencil-img

1328

Moram da vam se pohvalim.Z se sinoć sama uspavala.Kao i obično išlo je kupanje, sisanje i onda sam je spustila u krevetac, malo je mazila,otpevala joj uspavanku i sklonila se u stranu.Prvo je malo kukala a posle jedno 5 min se smirila gledala okolo još 10 min i zaspala.

Ja sam veliku grešku napravila sa sinom.Njega sam nakon jutarnjeg podoja stavljala kod sebe u krevet (do skoro je spavao sa nama u krevetu) i uspavljivao se sisajući pa bih ga ja tek tad smeštala u krevetac, ovo je velika greška.Jako je bitno da dete bude budno ili u polu snu kada ga spištate u krevetac.To je ustvari ključna stvar.Ja ne mogu da pustim Z da plače do zacenjivanja ali se držim rutine i osluškujem.I to je jako bitno, neiskusne mame se uspaniče kad dete plače pa brže bolje reaguju.Polako, osluškujte šta dete traži od vas, da li hoće da se mazi ili podrigne ili mu je toplo/hladno.Kada spustim Z u krevetac ona najčešće počinje da kuka.Uvek je prvo podignem na rame da vidim da li hoće da podrigne i vratim je nazad, ako nastavi mazim je dok leži u krevcu(po čelu i nadlanicama, često pali i da joj spojim ruke i uhvatim ih mojom) i tek na kraju ako ni to ne upali uzmem je, sednem u stolicu za ljuljanje i tu joj pevam i ljuljuškam je.Kad počne da tone u san a još ga nije učvrstila ja je vraćam u krevetac i ona zaspi.
Provalila sam da ona više voli da zaspi na leđima pa je sad pustim, naravno ja sam pored nje, i kad zaspi okrenem je na bok i podbočim je valjkastim jastukom.Naravno ona se u snu najlešće opet okrene na leđa ali dobro ...

clock-img

08.12.2011, 07:07

clock-img

srna001

pencil-img

1328

Još nešto, koliko mogu trudim se da je navikavam da spava svaki dan u isto vreme preko dana.Mislim na jednu turu spavanja.Kako vreme odmiče sve više uspevam u tome.To je spavanjac u 12 h.Ona najčešće sisa u epriodu izmenđu 11 i 12h posle toga je odnesem na naš krevet(kako bi razlikovala dremku od noćnog spavanja), legnem pored nje, dam joj dudu i mazim je.U početku se ona bunila, tražila siku jer je navikla da je u ležećoj pozi na tom mestu hranim i čim legne ona to povezuje sa sisanjem, i tada se bunila, plakala.Ja je pustim jedno pet minuta i ona na kraju zaspi a pritom joj sve vreme vraćam dudu i mazim je dok se dere.Sad kako se približi 12 h tako ona počne da zeva i da trlja oke.MM je uspava još brže.Ona tačno zna da on nema siku i ne pokušava da je traži, tako da kome muž može da pomogne to je odlično.
Kad mi tako zaspi zna da odvali turu od tri četiri sata spavanja i plus ujutru i predveče još dve kraće dremke i spava bez problema celu noć.
Bebe obožavaju rutinu tako da koliko vam dnevna dešavanja to dozvoljavaju trudite se da se držite nekog rasporeda.

clock-img

08.12.2011, 09:24

clock-img

Ana RR

pencil-img

34343

Marko je do skoro imao tu rutinu, tačno sam mogla da isplaniram šta ću raditi dok on spava. I onda se odjednom sve promenilo. On toliko odbija da spava preko dana da je to strašno. I kada se uspava to traje max pola sata. On ne voli da se uspavljuje na rukama, kad mu se spava kuka dok ga ne spustiš i odmah zaspi (sad kuka i kada ga spustimo a jedva gleda na oči) i jedino kada može da spava kod nekoga je posle klope.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.12.2011, 09:33

clock-img

Anoniman

Nekako polako moraš da uvedeš red u spavanje. Mislim da mu je sada već dovoljno da spava max 2x dnevno, pa to nekako rasporedi.
Moje iskustvo je da kada počnu da brljave sa spavanje, puno mu je brojčano (ne po dužini) spavanja tokom dana, i treba izbaciti jedno.

clock-img

08.12.2011, 09:34

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Nekako polako moraš da uvedeš red u spavanje.

Ovim nisam ništa loše mislila, kod mene je otprilike do tog uzrasta u kom ste vi sada, bio haos, spavao je kad god je hteo, pa sam onda počela da uvodim red.

clock-img

08.12.2011, 09:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34343

Tash, on odspava dva, tri puta po 20ak minuta i vidim da mu je to malo. Spava mu se a neće, bori se sa snom. Hvala bogu, uveče lepo zaspi, ima svoje vreme ali se zato sve ranije budi ujutru. Pre neko jutro se probudio u pola 6 i više nije hteo da spava user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

08.12.2011, 09:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34343

Nekako polako moraš da uvedeš red u spavanje.

Ovim nisam ništa loše mislila, kod mene je otprilike do tog uzrasta u kom ste vi sada, bio haos, spavao je kad god je hteo, pa sam onda počela da uvodim red.

Nisam to ni pomislila user posted image

clock-img

08.12.2011, 09:44

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tash, on odspava dva, tri puta po 20ak minuta i vidim da mu je to malo. Spava mu se a neće, bori se sa snom. Hvala bogu, uveče lepo zaspi, ima svoje vreme ali se zato sve ranije budi ujutru. Pre neko jutro se probudio u pola 6 i više nije hteo da spava user posted image

Ako spava 3x po 20 min, ja bih pokušala da to svedem na 2x dnevno, pa da vidim dal će se nešto menjati.
Kada sam pravila red u spavanju, shvatila sam da najlepše spava napolju. Rutinu sam uvela tako što sam ga svaki dan izvodila u isto vreme i šetala ga onoliko dugo koliko sam želela da spava. Posle 7-10 dana, on je jednostavno to prihvatio, i "uzeo kao rutinu", i počeo i unutra da spava uigranim ritmom.
Još uvek napolju nije hladno, možeš dobro da ga obučeš i da budeš sa njim napolju i po sat - sat i po.
Pokušaj tako pre nego što zaveje.

clock-img

08.12.2011, 09:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34343

I Mare najlepše spava napolju. Čim krenemo počne da kunja. Često samo budemo u dvorištu, lepo ga umotam u kolicima i on odspava dobra 2 sata tako, nikakva buka mu ne smeta.

clock-img

08.12.2011, 12:24

clock-img

Anoniman

ksenija je jutros pocela da place u hodniku dok smo cekali da nas fizijatar primi, tacno sma znala da joj se spava. i uspavala mi se na rukama, bez laze, bez icega..nisam mogla da verujem. pored sve one buke i gungule.
onda su je izgnjavili, pa je pregladnela i kad smo dosli kuci sredili smo se, sikila je i stavila sam je u krevetac samu. kenjkala je neko vreme, pljuvala lazu, malatarala rukama i nogama, otkrivala se, gurala igracke.. ja sam toliko bila nenaspavana i umorna, da sam otisla u kuhinju i iskulirala.  user posted image vratila sam se par puta da joj dam lazu i da je pomazim.. i posle 15-ak min je zaspala. onda sam je okrenula na bok i podkocila, mada sto rece srna ona se svakako namesti kako njoj odgovara.. bas da vidimo koliko ce spavati. nema vise uspavljivanja na siki, a ni spavanja sa mnom popodne.

clock-img

08.12.2011, 12:26

clock-img

Anoniman

mislila sam i ja da moje dete spava kad smo napolju, u kolicima, ali sam se zeznula. cim udjemo u neku radnju ili cim zaustavim kolica negde ona istog trenutka pocne da se dere. a inace kao spava.. zapravo samo zmuri i meditira. user posted image

clock-img

08.12.2011, 12:34

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

Ja moju decu neuspavljujem, jednostavno jedu, stavim ih u krevetic i za 5 min zaspu, otkad su se rodile nisam dozvoljavala ni drugima da ih preterano drze i stvarno se nisu navikle na ruke, da ih moram ljuljuskati stvarno neznam kako bi to sad mogla postici sa troje dece a imam dvije ruke user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.12.2011, 12:39

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26984

Teodora se prvih cetiri meseci uspavljivala sama. Spustimo je i ona zaspi. Posle kad su pocele muke sa zubicima krenulo je ljuljanje. Od ljuljanja smo je odvikli, ali zato dugo prode vremena dok se ne uspava. Jedno sat vremena se seta po krevetcu i prica.user posted image
Na kraju legne i obavezno mora neko da bude uz nju. Ubrzo zaspi. Posto je zubici i dalje muce trazi cuclu. I cim ispadne place. Inace, nije bila zavisnik od cucle. Sad gledamo kako da je odviknemo od nje. Non stop ustajemo da bi joj stavljali u usta.

clock-img

08.12.2011, 12:55

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

I moja decu su bili zavisnici od cucle, i to bas su je voleli od kas su se rodili kad su imali oko godinu dana odvikla sam ih i to bas lako ( mislila sam da ce mo se muka namuciti) par dana kenkanja i gotov. Bilo mi ih je zao odvici od nje ranije jer ih nisam uspavljivala vec navikle da zaspu sa cuclom,ponekad je spas a ponekad je to sto ti kazes muka, kad se budi po par puta uvece da je trazi...

clock-img

08.12.2011, 13:16

clock-img

dacica

pencil-img

634

ma sve je drugacije dok su manji,i dok sisaju..meni je bilo lakse,ali sad sa godinu...uffff...muka zivauser posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

clock-img

10.12.2011, 19:41

clock-img

Ivana.

pencil-img

294

IZVORNA PORUKA: Macaki

mislila sam i ja da moje dete spava kad smo napolju, u kolicima, ali sam se zeznula. cim udjemo u neku radnju ili cim zaustavim kolica negde ona istog trenutka pocne da se dere. a inace kao spava.. zapravo samo zmuri i meditirauser posted image

user posted image
Morala sam ovo da citiram, slatko sam se ismejala, bilo je takvih situacija i kod nas.

Mi Nataliju, od prvog dana ne uspavljijemo. Nahranim je, stavim u krevetac i za 5 min, dovidjenja.

Ana, i meni je tu negde sa 3.5-4 meseca, pocela da pravi probleme sa dnevnim spavanjem. Vristala je, dusa joj spava, a nece da zaspi, onda je savlada, odkunja 10-15 minuta, i jovo nanovo. Ali vec nekih mesec dana se opet ustalila sa spavanjem. Ja sam to povezala sa tim, da u tom uzrastu, pocinju polako da kapiraju okolinu, mamu, tatu, babe, dede i da se boje da nesto ne propuste, da tako plasticno objasnim.

< Poruku je uredio Ivana. -- 10.12.2011 19:45:19 >

clock-img

10.12.2011, 21:42

clock-img

Anoniman

user posted image

kupila sam danas knigu "naucite dete da spava", izdaje kreativni centar. didy je pisala o toj knjizi, nasla sam neke delove na netu i bas me je zainteresovala. jos da je procitam, pa da pocnemo da vezbamo.. user posted image

clock-img

10.12.2011, 22:00

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Sofiju stavim u krevetac i dam joj dudu. Trudim se da procenim momenat pre nego što bude premorena.Prvo je stavim je u krevetac da se malo igra (ima sto čuda tamo), pa onda uđem i dam joj dudu, upalim muzičku lampu i izađem. Sledeći put kad uđem, ona najčešće spava. Naravno, ima i izuzetaka, npr. kad je premorena, onda kuka, pljuje cuclu. Na rukama neće da zaspi. Jedino kad vidim da je nešto uznemirena, uzmem je u ruke na kratko dok se ne smiri i onda opet vratim u krevetac.
Nekad zaspi dok je dojim, razbudi se kad dobije flašicu i kad je dignem da podrigne, ali čim je spustim u krevetac, brzo zatvori oči.
U šetnji uvek spava. Jednom mi se desilo da je plakala, mislilm da joj je bilo pretoplo u skafanderu.
Sve u svemu, zadovoljna sam. Još samo kad bi sve to moglo bez cucle, ali nisam još spremna da joj je ukinem. Moraju i oni imati neku utehu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

10.12.2011, 22:01

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: Macaki

user posted image

kupila sam danas knigu "naucite dete da spava", izdaje kreativni centar. didy je pisala o toj knjizi, nasla sam neke delove na netu i bas me je zainteresovala. jos da je procitam, pa da pocnemo da vezbamo.. user posted image

user posted image Kunem se u nju.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...