cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kako uspavljujete bebu?

clock-img

10.06.2011, 18:23

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Jos uvek radimo na ovom.  Uspela sam bar, da je ne dizem kad se probudi nocu, teska mi je vise da je cimam tamo vamo.  Sada, ako ustane nocu dam joj cuclu, i polozim je da legne i samo joj drzim ruku na ledjima, ili na kuku.  UGLAVNOM se smiri. Nekad je moram podici i dati joj caja...sto znam da ne valja...

Pokusacu opet metod od 5 min, 8 min itd.  Valjda uspemo uskoro....

clock-img

10.06.2011, 18:32

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jel moze neka mama koja je uspesno naucila svoju bebu da spava sama da napise tacno kako je i sta radila? 

I ne mislim na ove bebe koje vec same hoce da spavaju, nego na one koje su ovisile o dojenju, flasici mleka ili nunanju.

Verus ja sam ti davno napisala moju metodu ako se sjecas jesili je probala? Jel to sto sam pisala na ovoj temi cini mi se da jeste .

clock-img

10.06.2011, 18:36

clock-img

bratzz

pencil-img

982

Indi gde si pisala, mozes li da pronadjes jer i mene zaniama

clock-img

10.06.2011, 18:45

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

Ma Sara mi vristi oko nogu pa ne mogu dugo da pisem samo kratko hajde veceras cu napisati. Cini mi se u ovoj temi je bilo ili mozda u Spisak ali to je davno bilo cini mi se u februaru napisano. jer je od tada pocela da spava normalno stim da i sada kad je bolesna imam problem tada spava s nama. Hjade napisacu veceras metoda traje 7 dana i za vecu je djecu koja vise razumiju a ne za male babre koje nista ne znaju jos.

clock-img

10.06.2011, 19:01

clock-img

Verus

pencil-img

11942

jesam i nije islo..indy...ona stoji u krevetcu i ceri se dok ja sedim uz krevetac...poludecu uopste ne znam kako da je naucim da se uspava bez mog drzanja...

IZVORNA PORUKA: indy_25

Jel moze neka mama koja je uspesno naucila svoju bebu da spava sama da napise tacno kako je i sta radila? 

I ne mislim na ove bebe koje vec same hoce da spavaju, nego na one koje su ovisile o dojenju, flasici mleka ili nunanju.

Verus ja sam ti davno napisala moju metodu ako se sjecas jesili je probala? Jel to sto sam pisala na ovoj temi cini mi se da jeste .

clock-img

10.06.2011, 19:06

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

E stvarno ne znam sta drugod a ti predlozim nemoj samo da je pustas puno da place pricala sam ti sto da ne dobije stres dijete. tako smo mi saru pustili jednom da place zamalo mi nije dijete umrlo od placa i straha kasnije je jos sat plakala u narucju i sve jecala jadna nije mogla da se smiri i da dodje sebi jer je vec tada znala i bila veca. A da joj das neku igracku i da joj pricas price i mazis je u krevecu dok ne zaspe ?

clock-img

10.06.2011, 19:06

clock-img

zoća

pencil-img

1957

Verus kada su ove dve bile male nisam znala šta je uspavati bebu.Sisaju,podrignu,spustim u krevetac,gasim svetlo i izlazim iz sobe.Sa mojim zapostavljenim je drugačije on još uvek sisa ali ga u poslednje vreme odvajam pre uspavljivanja od sike,stavim cuku i češkam ga po čelu to traje par minuta kada se uspavai utvrdi san prebacim u krevetac možda ti nešto od ovoga i pomogneuser posted image user posted image

clock-img

10.06.2011, 19:11

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Verus ja ti ne mogu davati savjet jer sam ja svog stavljala od rodjenja u krevetić, ali evo jedan tip, poslije kad je bio veći zaspi sam samo ako je jako pospan ako nije normalno da će se razigrati dok sam ja pored njega, znači stavljaj ju u krevetić kad je jako pospanauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

10.06.2011, 19:16

clock-img

Anoniman

Lezi pored nje u krevetacuser posted image
Šalim se, nemam pojma kako da ti pomognem, ja još uvek ležim pored N dok ne zaspi, a već godinu dana ima svoj veliki krevetuser posted image

clock-img

10.06.2011, 19:17

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Pa H je u svom kreveticu od 5og meseca, i tad je nekako islo lakse...sad kad je veca, zna vise pa hoce da je drzimuser posted image   A nekad (kao sinoc) mi treba sat vremena, i puno mi je to brate mili da se teglimo.  Mlati glavom levo desno, vadi cuclu, gura je meni u usta, cupka mi nos, zabija mi prste pod kljucnu kost, ma uzas.  Lu, kad je umorna onda stvarno brzo zaspi, popije mleko, prevrce ocima, i ja je stavim u krevetic na stranu i izadjem ona brzo zaspi tada....A bilo bi dobro da je naucim da sama uvek zaspi, jer mi onda nocu nece plakati za mnom (tako je bilo kad je bila mala-probudi se i cujem je ali se sama uspava).  Eto, sinoc sam morala da ustanem u 2 pa u 4:30 i da je drzim (nije htela onu varijantu da je samo polozim u krevetic).  A moz' misliti na sta licim kad ustanem u 5:30 da idem na posao posle takve noci....i tako svaku noc!

clock-img

10.06.2011, 19:17

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Slomicu gauser posted image

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Lezi pored nje u krevetacuser posted image
Šalim se, nemam pojma kako da ti pomognem, ja još uvek ležim pored N dok ne zaspi, a već godinu dana ima svoj veliki krevetuser posted image

clock-img

10.06.2011, 19:18

clock-img

Verus

pencil-img

11942

pokusacu i to....hajde opet napisi taj tvoj metod: ali tako po danu....znam da prvi dan sedis uz krevetic dok ne zaspi, pa se onda polako pomeras od krevetica i na kraju si u hodniku ne?

IZVORNA PORUKA: indy_25

E stvarno ne znam sta drugod a ti predlozim nemoj samo da je pustas puno da place pricala sam ti sto da ne dobije stres dijete. tako smo mi saru pustili jednom da place zamalo mi nije dijete umrlo od placa i straha kasnije je jos sat plakala u narucju i sve jecala jadna nije mogla da se smiri i da dodje sebi jer je vec tada znala i bila veca. A da joj das neku igracku i da joj pricas price i mazis je u krevecu dok ne zaspe ?

clock-img

10.06.2011, 21:07

clock-img

aster

pencil-img

625

Mi se nekad uspavamo tako što slušamo muziku i gledamo spotiće sa you tube. I moje dete se budi nekoliko puta u toku noći. Najčešće mu dam vodu da pije i posle toga se sam spusti u krevetac i nastavi da spava. Ako je baš uznemiren i ako ne prođe to sa vodom, uzmem ga na 2-3 min. i pevam mu. Posle ga spustim, nekad još plače, ali ga držim za ruku i nekako se uspava. Doduše, pre neko veče smo imali epizodu kad je baš bio nervozan. U 2 ujutru sam morala da ga uspavljujem u kolicima..user posted image Ali meni je ovo sad pesma. Kad se setim da se budio na sat vremena...user posted image

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

clock-img

10.06.2011, 22:22

clock-img

Diabla

pencil-img

1013

Ja sam vec pisala, pustiti da se isplace. bude tesko u pocetku slusati, ali sve ce manje i manje. Nama je to bila zadnja solucija...  I uspjelo je. Pisala sam nazad...

Something is rotten in the state of Denmark.

clock-img

10.06.2011, 22:37

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Jao....šta ja sve nisam pokušavala.....živce sam svoje pokidala. I....najbolji savet je pustiti dete da mu se prispava, da samo odluči kada će na spavanje, jer će tada najbrže i najlakše zaspati. Mana je što na taj način ne postoji tačno vreme spavanja, pa mi nekad zaspimo u 20h a nekad i u 23:30, ali ja stvarno nemam više ni snage ni živaca da se borim sa njom.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

10.06.2011, 22:41

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

e pa verus i mi Saru uspavljujemo na krevetu nasem mazimo se svi i ona tko zspe uz nas brzo i onda je prebacimo u njenu sobu i ona spava do ujutro do 7 otprilike manje vise. Ali nekad isto sma zaspe nego mi volimo da se svi mazimo navece jer je pocela nesto da izvodi i to nam je svaku noc ko neki ritual i tako brzo zaaspe kod nas.zagrilo se i ona nas dira po nosu, ocima, usnama, kosi i tako zaspe.

oVaj metod je vise za odvajanje iz maminog i tatinog kreveta u svoju sobu i spavnje u krevetcu. E ovako. Prvi dan prostres sebi neko cebe ili dusek i legnes sa njom ti pored kreveca ona u njemu i das joj ruku mazis je po glavi ako pocne da place kazes joj Helena mama je tu ne brini zlato itd. Ili joj pjevusis tiho i milkis je po kosi. Drugi dan samo se malo odmaknes i samo joj tako pjevusis i pricas ako je placljiva. treci dan jos vise se odmaknes znaci odmices se za 7 dana sve do vrata i 7 dan izadjes u hodnik i spavas tamo user posted image Al kazem meni je ovo vise odvikvanje od maminog i tatinog kreveta i prebacivanje u njenu sobu ali svakako je za njihov uzrast jer one razumiju sada sve. Dok su male bile mozes i ostaviti da place. Pa mi smo saru naucili s placom ali kad je imala 4 mjeseca medjutim razboli nam se i onda ponovo kod nas tad je bila veca . Poceli ponovo s placom, boga mi znas koji je stres bio za nju meni je strasno bilo gledati to jedno sat vremena je plakala i jos smo svakih 5 minuta dolazili da je pomazimo da joj kazemo da smo tu. I kad smo vidjeli da je djete podbuhlo da joj se oci vise ne vide sva se zacrvenila jadnica user posted image user posted image user posted image dusa me boli i kad se sjetim moj muz je na kraju uzeo i jos 1 sat je sigurno plakala i sve je jecala tuzno nije mogla oke da otvori od placa. Bas smo je zlostavili tu noc user posted image user posted image user posted image . I da znate kaka nas je gledala i jecala kao sto ste mi to uradili pa nas gleda u oci pa onda okine plakati pa opet jeca jeca ko velika user posted image . I ja sama onda pocela da placem sa njom i mm samo sto nije poceo da place. Ja ne bi nikad vise nju ostavila da place pa taman kad bi je ljuljala cijelu noc. Dobro nisu sva djeca ista neko bi plakalo 15 minuta i vidjelo nema vajde i zaspalo bi.

clock-img

10.06.2011, 22:46

clock-img

Diabla

pencil-img

1013

Da, meni je D. plakao prvi put 40 min, pa pola sata, pa je smanjio. Ali nije bila vriska do zacenjivanja, moram da napomenem. Samo ono bezvezno urlanje, na silu. Ali bio je jako mali, 6 mjeseci, pa tada sam valjda mogla da ga zaebem. Ne kazem da je ovo ok  metoda, ali treba probati, ali ne dozvoliti da se dijete ugusi od placa.

Something is rotten in the state of Denmark.

clock-img

10.06.2011, 22:50

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Ajoj zalosti majko... citam i zamisljam sliku..

Ja Emu uspavam tako sto ona sisa, ali sad je pocela i ponekad da se na kraju odvoji pa se mazi.. ili ako se probudi moram da je uzmem i da legne pored mene i ako ne sisa moram da je zagrlim i ona mene i da prebaci nogu preko mene..

Tri noci spavala je da ne moram da je uzmem nego joj dam vode u krevecu i nastavi da spava.. sad se vratila na staro i opet se budi nocu i ostane kod nas u krevetu kada je prebacim da bi je uspavala..

Strasno..ali nemam snage za ista drugacije..

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

10.06.2011, 23:04

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

IZVORNA PORUKA: Diabla

Da, meni je D. plakao prvi put 40 min, pa pola sata, pa je smanjio. Ali nije bila vriska do zacenjivanja, moram da napomenem. Samo ono bezvezno urlanje, na silu. Ali bio je jako mali, 6 mjeseci, pa tada sam valjda mogla da ga zaebem. Ne kazem da je ovo ok  metoda, ali treba probati, ali ne dozvoliti da se dijete ugusi od placa.

Ma ja diabla i tvoj David je mali bio od 6 mjeseci tako smo i mi Saru sa 4 mjeseca plakala je bebski ono ne zna ni sto ustvari place. I tada nam je uspjelo pa smo mislili da ponovimo kasnije opet ali tad je bila veca sve je znala i plakala je ko covjek tuzno nije urlala niti se pretjerano zaacenjivla, nego ono tuzno ko da joj je umro neko ili ko da se rastaje od nas user posted image user posted image user posted image a mi divljaci kontamo neka je jos malo neka je jos malo mora se smiriti kako je onda prije user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio indy_25 -- 10.6.2011 23:06:52 >

clock-img

11.06.2011, 03:51

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Vidis, to mi drugarica kaze....sto duze cekas metod plakanja ne pomaze.  Naime postoje 3 metoda uspavljivanja: prvi, gde dete dojis, mazis, ljuljas itd, drugi metod gde ga pustis da place dok ne zaspi, i tako se vremenom navikne, i treci metod, koji se meni najvise dopada, i koji pokusavam jeste izmedju: znaci, stavis u krevetic i kad krene da place vratis se podignes dete, pronunas ga i vratis u krevetic.  Naravno, opet ce da zaplace, pa se vratis i sve isto itd.  Zena koja je "izumela" treci metod, kaze da je prvu noc usla i to radila 126 puta, drugu noc 30 puta itd. Na kraju dete shvati da si uvek tu kad zaplace i onda mirno zaspi samo, jer zna da ces biti tu ako te treba. 

E meni se zato ta zadnja metoda dopala. Iscitala sam stvarno sve i svasta.....eto, veceras sam isla kod frizera, i mm je stavio da spava, i kaze daje bio haos.  Popila je 220ml mleka, trlja oke (on je drzi u krilu, sedi na stolici), cupa sebi kosu, lupa se po glavi, jedva gleda a sili se da ne zaspi....Vodili smo je prosle nedelje na bazen i bili 2 sata, i tad je zaspala ko top. 

Verujem da moraju da se umore da bi zaspali, a opet, veliki su oni sada..pa ne mozes reci sad se spava i da ocekujes da odmah zaspi to razumem.  ALI mislim da dete treba biti izmedju 20 i 21h u krevetu.  Zaista ne mislim da beba od 14 meseci ima sta da trazi budna kasno uvece.  To je moje vreme, to malo sto imam, a i primetila sam da ako legne u 22h ustaje u 7.  A pre neko vece je zaspala u 20h i ustala u 7.  Znaci spava duze i kvalitetnije ako na vreme ide u krevet.  TO je za njeno dobro.

OVo sto Snelle kaze da zaspi kad je umorna...Helena sad vec velika, zna da je zabavnije biti dole i igrati se sa nama nego spavati, i ako je pustim, ona ce biti budna sa ocima ko tanjirima, a realno, zaspala bi u 20h.  Zaista verujem da je red bitan sto za njih, sto za roditelje...

Ne znam...pokusavam pa sto bude....ali sa 5 meseci sam je premestila u njenu sobu i mislim da bi mi bilo ne jedan nego 10 koraka u nazad da je uspavljujem sa mnom u krevetu....

< Poruku je uredio Verus RR -- 11.6.2011 3:53:48 >

clock-img

11.06.2011, 05:46

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Ja sam naopaka. Meni je dete do 5 meseci spavalo stalno u krevecu a sad spavamo najcesce zajedno ona i ja...
Spavamo muz i ja na duseku na podu pa me mrzivise da ustajem u sred noci. sad samna raspustu pa znam da mogu da spavam kad i ona...

clock-img

11.06.2011, 11:14

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Moja je još mala, pa nemamo problema. Sama je napravila razliku između dana i noći. Uveče se sama uspavljuje posle kupanja, a danju je češkam po leđima.

clock-img

03.09.2011, 12:49

clock-img

Anoniman

Bili smo na moru sa prijateljima koji imaju decu od 4 i 1 god. Kaže mi prijateljica da ona malu stavi u krevetac, da joj mleko i izađe iz sobe. Dok popije mleko, zaspe.
Pomislih: da probam?
Uglavnom, nemam šta da izgubim.
Stavila ja Marka u krevetac, dala mu flašicu, on je drži jednom rukom, drugom mleti, kontam šta ćemo sa drugom rukom, i dam mu dudu u nju.
Lupka dudom po flašici, kad popije mleko, baci flašicu, stavi dudu u usta, okrene se na bok i spava. I tako već evo 12 dana.
Niko nije srećniji od mene.
Fora je samo da beba bude dovoljno umorna kada to pokušate da uradite, jer ako se bebi ne spava, nema šaje da zaspe tako. user posted image

clock-img

03.09.2011, 13:02

clock-img

Anoniman

Ne znam...pokusavam pa sto bude....ali sa 5 meseci sam je premestila u njenu sobu i mislim da bi mi bilo ne jedan nego 10 koraka u nazad da je uspavljujem sa mnom u krevetu....

Veruška, to je uzrast kada oni vole da budu sa mamom i tatom u krevetu.
I meni je Luka spavao u krevetcu, pa sa oko godinu prešao u naš, i do nedavno bio u njemu. I sada voli da spava sa nama, ali sada je to hit jedino ako je i Marku tu, pa njih dvoje spavaju u X, a mm i ja visimo sa kreveta! user posted image
Da ne čekaš drugu bebu, rekla bih ti da se ne mlatiš već da staviš H. u tvoj krevet. Ali ovako, to zaista ne savetujem.

clock-img

03.09.2011, 13:04

clock-img

Anoniman

Niko nije srećniji od Marka ako se probudi u našem krevetu ujutru! user posted image

Pre neko jutro, puzi prema našim nogama, ja ga vučem nazad, do kraja pustim da vidim gde će. MM je spavao leđima okrenut Marku. Tek će Marko do njegove guzice, uhvatio etiketu od njegovih gaća, i vuče, onda pusti, a guma od mm-ovim gaća se mm-u zalepi za leđa, KLAP, onda opet uhvati etiketu, pa vuče... Baš sam se smejala! user posted image
A najveći mu je hit da se digne da stoji u našem krevetu, imamo naslon iznad glave, i nogicama nas gazi. user posted image

I evo ga, probudio se! user posted image