cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kako uspavljujete bebu?

clock-img

10.03.2011, 11:33

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Nama su roletne uvek spuštene kad je spavanje i to je signal da treba da spava. I ujutro kad se probudi rano, kažem mu: "Hajde lezi još malo, jako je rano, napolju je još mrak, svi spavaju." Naravno da u 6h ne bude mrak, ali pošto nam je roletna spuštena, on to ne zna.user posted image
I za popodnevno spavanje je spuštena. Ja prva ne mogu da spavam po danu kad nije zamračena soba, a ujutro me budi prvo sunce. Po meni je sve to individualno. Čitala sam u nekoj knjizi da detetu i po danu treba napraviti atmosferu za spavanje (spustiti roletne, utišati svu preveliku buku...) jer to sve deluje umirujuće i opuštejuće i dete se brže uspava).

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

10.03.2011, 11:37

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

mislim da im prija promena prostorija, sada smo u toku dana u dnevnoj sobi, a nocu u spavacoj i cini mi se da mnogo bolje spava!

clock-img

10.03.2011, 11:45

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

jovicee,ima istine u tome.
Posto je Jelena na pocetku imala problema sa spavanjem,pokusala sam ono sto sam procitala negde a to je da takvo dete nocu treba da spava u krevecu a preko dana u kolicima,kolevci i sl.Cisto da bi znalo kad je dan,kad je noc.
I stvarno je tako.
Cist primer je sto ja nju danju uspavljujem,a uvece samo stavim u krevetac i ona sama zaspi.
Znaci da zna.

A dok sam je kao bebu stavljala i preko dana u krevetac-od spavanja nije bilo nista.

clock-img

10.03.2011, 12:02

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

moguce! ja ga od samog pocetka stavljam samo nocu u krevetac, a danju spava kod nas u krevetu. a sada kada smo se prebacili danju u dnevnu sobu, spava u siteru. inace da li sme da spava u siteru?

clock-img

10.03.2011, 12:11

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Šta ti je siter?user posted image

clock-img

10.03.2011, 12:15

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

moja tetka to zove siter, pa kao stolica sa polozajima i malo se klati kada se beba mrda i ima deo sa kog vise igrackice, moze i da se sklapa..... nadam se da sam objasnila?

clock-img

10.03.2011, 12:17

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

bebi lezaljka pise na njemu

clock-img

10.03.2011, 12:19

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Da. Ja to zovem njanjalica. Znala sam da je nešto što samo drugačije zovemo.
Ma, ja mislim da može. Nama je dete prespavalo pola svog detinjstva u AS, kao beba u jajetu. Stavimo ga u auto i krenemo negde, on zaspi, mi ga izvadimo i ostavimo u tome da spava. Ništa mu ne fali. Kad je budan, izvadi ga da se malo protegne.

clock-img

10.03.2011, 12:20

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ma i ja kontam da ne moze nista da mu fali, to nije skroz lezeci polozaj to me malo brine... mada ja sam mu vec digla kolicana 30 stepeni... nadam se da nije previse rano

clock-img

10.03.2011, 12:26

clock-img

Didy

pencil-img

7274

I ja sam sa tri meseca. Možda i više od 30 stepeni. Nije više hteo da leži, izdizao se stalno i onda ispovraća sve što je pojeo.user posted image
Da ne idemo više off topic.user posted image

clock-img

10.03.2011, 22:55

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

da se ne ureknem...izgleda da smo na dobrom putu user posted image Sinoc je M plakao do 7-og minuta (Krenula sam sa 5min, znaci ukupno je plakao oko 23 minuta). Spavao je do zore, onda sam ga opet uzela sebi u krevet (mozda greska, ali hajde tako cu za sada, pa cu kasnije i to probat da maknem). Preko dana se igrom slucaja nije uspavljivao u krevecu, vec jednom u kolicima i jednom kod babe, tako da to ne racunam. A nocas je zaspao poslije bocice i evo sad se budio i kenjkao, isla sam odmah shhhshshs i nakon 5 minuta shshshshhhh i poslije minut je prestao da place(ukupno 8 minuta) user posted image daj Boze da je ovo kraj nasim mukama!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

10.03.2011, 22:59

clock-img

Anoniman

Uspavao se nakon flašice? Šta bi sa dojenjem? 

clock-img

10.03.2011, 23:00

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

user posted image user posted image user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

10.03.2011, 23:01

clock-img

IVA 11

pencil-img

3859

Chopooooo bravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , drzim fige da se tako nastavi makar do 18-e! user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.03.2011, 23:02

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ako se ne varam i Choopa isto kao i ja pred spavanje daje flasicu,a u toku noci ga doji...

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

10.03.2011, 23:02

clock-img

Anoniman

a što krećeš od 5og min? jesi juče kretala od 4og? jel u tome fora?

clock-img

10.03.2011, 23:12

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Tash uvela sam mu flasicu(milupa riza i banana) jos od kada je napunio 4.5mjeseca po savjetu dr da bi kao bolje spava. Isti klinac user posted image

Da pocela sam preksinoc sa 3 minuta, pa dosla ostala 1 minut, pa izasla pa dosla poslije 4 min, pa ostala 1 minuta, pa izasla 5 minuta, pa ostala 1 min....On je zaspao nakon 8minuta
Sinoc sam krenula tako samo od 4 minuta....Pa je zaspao nakon 7 minuta cini mi se.
A nocas sam krenula od 5 minita. A zaspao je nakon miniut, dva posto sam izasla iz sobe.

Al ga objasnih user posted image user posted image user posted image

Hvala ivo user posted image user posted image nensi user posted image

clock-img

10.03.2011, 23:19

clock-img

Anoniman

Razumela.

A to se tako radi? Prvo veče se kreće od 3min, pa svako veče pomeraš? Ja kontam da bih se upucala da to treba da radim sa Markom.

clock-img

10.03.2011, 23:20

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

Ja sam kupanje i spavanje pomerila za 1,5-2 sata kasnije nego sto je bilo do sada.Sad umesto 5-6 budjenja u toku noci imamo 2-3.I to mi je nesto.Malo ide teze drzati je budnu dok se ne navikne na novi tajming spavanja,al' sta cu.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

10.03.2011, 23:22

clock-img

Anoniman

I ja sam pomerila popodnevno spavanje. Pre je spavao od 4-5, sad spava od 3-4, i nema više do 8. 

clock-img

10.03.2011, 23:32

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Tash tako sam ja radila, mozda ne ide 100% tako, ali je vrlo slicno. Ja sam onu noc narasno odlucila da cu da probam, jer sam bila premorena, pa sam radila po sjecanju kako sam nekad citala...

IZVORNA PORUKA: Tash

I ja sam pomerila popodnevno spavanje. Pre je spavao od 4-5, sad spava od 3-4, i nema više do 8. 

Matiji je frka i ako odsppava do 17h, nema sanse da izdrzi do 21h. On obicno spava od 17.30-18.30h. user posted image

clock-img

10.03.2011, 23:36

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: Tash

Matiji je frka i ako odsppava do 17h, nema sanse da izdrzi do 21h. On obicno spava od 17.30-18.30h. user posted image

Frka je i Marku, zeva, njonjavi, ali baš me briga. Jedna igračka, druga, malo stolica, malo šetalica, malo u Lukinu sobu, pa kupanje, i eto ga.
Ne vredi, ako mu dozvolim da spava posle 16h, to znači da su mu oči kao dukati još i u 21.30, a ja sam tad već mnogo nervozna što je budan, pa ne mogu da ga uspavam, pa je on nervozan što ne mogu da ga uspavam, i zezne nam se cela noć. Lakše mi je onda ovih 4 sata da izdržim, pa da imamo mirnu noć.

clock-img

10.03.2011, 23:40

clock-img

magnetic

pencil-img

3044

E a ja namam pojma sta me ceka veceras.Zvala sam mamu da mi popodne pricuva dete,dok ja skoknem do grada.Vratila sam se u pola devet i vidim Dunja spava i vec se hvatam za glavu.Pitam je od kad spava,kaze ona od pola sedam.E tada me uhvatila i muka.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

clock-img

10.03.2011, 23:42

clock-img

Anoniman

Auuuuuuuuuuuuuuuu

clock-img

10.03.2011, 23:55

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: magnetic

E a ja namam pojma sta me ceka veceras.Zvala sam mamu da mi popodne pricuva dete,dok ja skoknem do grada.Vratila sam se u pola devet i vidim Dunja spava i vec se hvatam za glavu.Pitam je od kad spava,kaze ona od pola sedam.E tada me uhvatila i muka.

jao ovo mi je najgore user posted image Ne mozes da im kazes nista jer ti pricuvaju dijete, a najradje bi po****ila.

Tash znam i ja tako nekad pokusam, ali sad smo uhvatili ritam da spava od 12-1230h, pa od 2do2.30h i taj u 17.30(ili18) do 18.30h. I on ide u 21h bez problema na spavanje za divno cudo user posted image