cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kako uspavljujete bebu?

clock-img

07.03.2011, 09:09

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Vuk se nocas budio samo u 5h user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

07.03.2011, 09:10

clock-img

lesica

pencil-img

12015

user posted image user posted image user posted image za Vuka

clock-img

07.03.2011, 09:13

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Samo da to nije jedina noc,da bude tako stalno...

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

07.03.2011, 09:14

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Bice,bice-jedna po jedna i spavace!

clock-img

07.03.2011, 11:22

clock-img

minna

pencil-img

3196

Ja sam nocas pokusala da mu uvalim caj... U 20h je sisao posle kupanja, onda je zaspao i oko 22 - 22:30 se probudio i smejao se...tad sam mu dala caj, popio je 50ml i nastavio da spava. Onda se probudio u 1 i popio 100ml (toliko sam imala caja, trebalo je da skuvam vise) i ostao budan i nastavio da urla... E onda sam morala da mu dam da sisa. Posle se budio jos 2 puta...jednom nastavio da spava kad sam mu vratila dudu i pomazila ga a drugi put je sisao.

E sad, mene zanima da li to sto je popio 100ml caja znaci da je bio zedan, gladan ili ni jedno ni drugo?
Nocas cu da skuvam vise pa ce bas da vidim kako ce da se ponasa

clock-img

07.03.2011, 11:34

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Minna, u odnosu na moju bebu, mislim da je tesko da procenim da li je gladna tj. zedna. Moguce da nekad jeste zedna, zbog grejanja, toga sta je vecerala mozda, ali u sustini mislim da se bebe bude isto kao i mi u toku noci, samo sto nekako ne znaju da se uspavaju, tj. da nastave da spavaju bez nekih "rituala", a za bebe je neko cuckanje, tipa vode, dude, caja, ili sisanje, nekako najbrze da se uspavaju, i generalno mislim da nije toliki problem u zedji vec u nemogucnosti da kao mi odrasli, samo okrenu glavu na drugu stranu i nastave da spavaju, vec traze nasu pomoc.user posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

07.03.2011, 11:37

clock-img

minna

pencil-img

3196

IZVORNA PORUKA: bebablue

Minna, u odnosu na moju bebu, mislim da je tesko da procenim da li je gladna tj. zedna. Moguce da nekad jeste zedna, zbog grejanja, toga sta je vecerala mozda, ali u sustini mislim da se bebe bude isto kao i mi u toku noci, samo sto nekako ne znaju da se uspavaju, tj. da nastave da spavaju bez nekih "rituala", a za bebe je neko cuckanje, tipa vode, dude, caja, ili sisanje, nekako najbrze da se uspavaju, i generalno mislim da nije toliki problem u zedji vec u nemogucnosti da kao mi odrasli, samo okrenu glavu na drugu stranu i nastave da spavaju, vec traze nasu pomoc.user posted image

Pa i ja pre mislim da je to nego da je gladan...nego mi nije jasno sto onda malo ne posisa da se uspava nego on sisakao da je bas gladan...
Ma to ja verovatno samo trzim neki izgovor za ovo sto je navikao takouser posted image

clock-img

07.03.2011, 11:39

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: minna

E sad, mene zanima da li to sto je popio 100ml caja znaci da je bio zedan, gladan ili ni jedno ni drugo?

Ni jedno ni drugo. Znači da ne zna sam da zaspi, već mu treba pomoć. Iz mog iskustva, tek kad smo sve ukinuli (mleko, čaj, ljuljanje, pričanje...) počeo je da spava celu noć. Tj. kad je shvatio da se džabe budi i da ništa neće dobiti, shvatio je da mu je bolje da spava.
Nudi vodu, ako je žedan, piće nju. Ako nju ne pije, znači da samo traži utehu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

07.03.2011, 11:40

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Pa i ja pre mislim da je to nego da je gladan...nego mi nije jasno sto onda malo ne posisa da se uspava nego on sisakao da je bas gladan...
Ma to ja verovatno samo trzim neki izgovor za ovo sto je navikao takouser posted image

Moja smizla hoce vodu nocu svaki put kad se probudi i svaki put vuce kako blesava, ali bas svaki put, u opste ne odbija vodu, a to je jedini nacin da kako-tako nastavi da spava, a da je ne uzimam po nebrojeno puta u ruke da sisauser posted image user posted image

clock-img

07.03.2011, 11:41

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

IZVORNA PORUKA: Didy

Ni jedno ni drugo. Znači da ne zna sam da zaspi, već mu treba pomoć. Iz mog iskustva, tek kad smo sve ukinuli (mleko, čaj, ljuljanje, pričanje...) počeo je da spava celu noć. Tj. kad je shvatio da se džabe budi i da ništa neće dobiti, shvatio je da mu je bolje da spava.
Nudi vodu, ako je žedan, piće nju. Ako nju ne pije, znači da samo traži utehu.

Didy, moja stalno hoce vodu, kadgod je ponudis povucice...A kako da ukinem vodu, imam utisak da ce da place do iznemoglosti?

clock-img

07.03.2011, 11:41

clock-img

minna

pencil-img

3196

To sdam ustvari pomislila jer ranije nije hteo caj nego samo da sisa...ni preko dana ga nece... ali ipak si u pravu da je samo to da ne zna da se uspava sam

clock-img

07.03.2011, 11:47

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: bebablue

Didy, moja stalno hoce vodu, kadgod je ponudis povucice...A kako da ukinem vodu, imam utisak da ce da place do iznemoglosti?

Verovatno je njoj cucla uteha. Ne verujem da je toliko žedna. Kad pređete na čašu, videćeš. Stefanu sam skroz ukinula flašicu sa godinu i po. Od tad ni vodu ne pije noću. Valjda ga mrzi jer mora da ustane da bi popio iz čaše.user posted image

clock-img

07.03.2011, 11:50

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Ja pokusavam nocu kad se probudi da je pomazim, ususkam, ali i dalje place, onda joj dam dudu, a onda ne prodje 5 minuta place, dam joj vodu ona zaspi, a nekad joj posle vode dam dudu pa tek onda se uspava.
I to tako u nedogled...

clock-img

07.03.2011, 12:44

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Scenario noćašnji:
zaspala je oko 22h. Čim sam skopčala da je pospana pravac u krevetić (doduše, tako se inače od početka sama uspava). Budila se oko 3.25h, prvo je gunđala, pa kenjkala, pa se rasplakala. Pustila sam je nekih 2-3 minuta tako, ušla u sobu, ona stoji i plače. Spustim je da legne, njen plač dostigne 4.oktavu, malo sam je mazila po stomačiću nekih pola minute i izašla iz sobe. Plakala je, pa onda palčić i jecaji, pa palčić i uzdasi, pa na kraju zaspala. Bilo je 3.37h (morala sam da pogledam na sat). Probudila sam je ja u 6h jer sam morala zbog faxa, mislim da se ne bi još budila, a nastavila je posle da spava do 8.15h (njeno standardno vreme za ustajanje).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

07.03.2011, 13:00

clock-img

Didy

pencil-img

7274

IZVORNA PORUKA: New Mom

Scenario noćašnji:
zaspala je oko 22h. Čim sam skopčala da je pospana pravac u krevetić (doduše, tako se inače od početka sama uspava). Budila se oko 3.25h, prvo je gunđala, pa kenjkala, pa se rasplakala. Pustila sam je nekih 2-3 minuta tako, ušla u sobu, ona stoji i plače. Spustim je da legne, njen plač dostigne 4.oktavu, malo sam je mazila po stomačiću nekih pola minute i izašla iz sobe. Plakala je, pa onda palčić i jecaji, pa palčić i uzdasi, pa na kraju zaspala. Bilo je 3.37h (morala sam da pogledam na sat). Probudila sam je ja u 6h jer sam morala zbog faxa, mislim da se ne bi još budila, a nastavila je posle da spava do 8.15h (njeno standardno vreme za ustajanje).

Pa super vam je scenario!user posted image Po meni je samo poenta ne davati im hranu noću i prestaće da se bude kad shvate da ih ništa ne čeka u sred noći kad se probude.

clock-img

07.03.2011, 14:34

clock-img

goda

pencil-img

409

Ja nisam ništa drastično pokušavala,ima vec jedan period jede u 20 h kašicu pa doji i zaspi sledeće buđenje je ili u ponoć da doji ili prespava i budi se u 6h da doji,nekad nastavi spavati do 8h nekada ne. U svakom slučaju sama sebi podešava vreme buđenja za klopu.
Vode svakako pije veoma malo i preko dana više pije sok od kompota brusnice i marelice pošto prave sokiće neće gospođica.

clock-img

07.03.2011, 14:52

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

NM, pa vi uopšte nemate problem sa spavanjem!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

07.03.2011, 22:23

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Snelle

NM, pa vi uopšte nemate problem sa spavanjem!

Pa šta da radim kad je eto prvo veče za ovih 9 i kusur meseci koje me je poslušala bilo ono koje sam izabrala za okretanje drugog lista? Preduhitrila me.

Nego imam pitanje. Gledala sam (i zapisala kod kreveta) onu satnicu oko dužine vremena koje se pušta da plače. I sad glupostuser posted image : je l' se ti dani resetuju ili ne? Tj., ako je sinoć prošlo kako je prošlo, je l' danas gledam kao drugi dan, ili ne? Da znam noćaš šta da radim.

clock-img

07.03.2011, 22:24

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Bože kako sam ovo sastavila?user posted image

clock-img

08.03.2011, 20:54

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Sinoć je bila otprilike ista priča. Iskreno se nadam da smo na dobrom putu i da ćemo skroz pajkiti cele noći skooorooo.

clock-img

09.03.2011, 00:48

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

M je u kosari od kolica u kuhinji, place vec ne znam ni sama koliko user posted image user posted image user posted image user posted image

Budan je od 22h i nikako nije htio da zaspe i negdje iza ponoci sam ga stavila tako pa idem po onoj metodi 3+4+5+6+7...minuta user posted image On ne prestaje!

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

09.03.2011, 01:02

clock-img

Anoniman

moja beba je napunila 6 meseci pre 2 dana, i od tada haooosssss!
Do sada je jeo u 20h, spavao do 2 (nekada 4), pa do 6 i produzio do 8-9, a ako je ustajao u 4, onda se nije budio u 6. Uspavljivala sam ga jako jednostavno, u krilu uz pesmicu i blago drmusanje za 2min.
Od juce mi se otima iz ruku, ne mogu tako da ga uspavam, sinoc je budio da jede u ponoc (???), ali da ne gresim dusu, posle se nije cuo do 6, pa do 9. :) Veceras sam ga do kraja spustila na krevet, on se vrteo, vrteo, kako kmekne, ja mu dunem u lice, pa je zaspao, ali sam zaspala i ja.
Nadam se da je ovo prolaznog tipa, da ce recimo zub da mu izraste sutra ujutru. :)

clock-img

09.03.2011, 01:06

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: Tash

moja beba je napunila 6 meseci pre 2 dana, i od tada haooosssss!
Do sada je jeo u 20h, spavao do 2 (nekada 4), pa do 6 i produzio do 8-9, a ako je ustajao u 4, onda se nije budio u 6. Uspavljivala sam ga jako jednostavno, u krilu uz pesmicu i blago drmusanje za 2min.
Od juce mi se otima iz ruku, ne mogu tako da ga uspavam, sinoc je budio da jede u ponoc (???), ali da ne gresim dusu, posle se nije cuo do 6, pa do 9. :) Veceras sam ga do kraja spustila na krevet, on se vrteo, vrteo, kako kmekne, ja mu dunem u lice, pa je zaspao, ali sam zaspala i ja.
Nadam se da je ovo prolaznog tipa, da ce recimo zub da mu izraste sutra ujutru. :)

Tash ja se nadam da je slucajnost user posted image user posted image

M je zaspao, nakon osme minute. Znaci pocela sam sa 3 min. Znaci zaspao je nakon ukupno 40 minuta user posted image Uzasno se osjecam, ali pukla sam nocas. Pukla! user posted image user posted image user posted image user posted image

I sad sto je najgore ne znam kako dalje? Sta da radim? Da li da ga ostavim u kuhinji, a ja spavam u dn boravku za slucaj da se probudi pa da mozemo opet da galamimo, ili da idemo u sobu...Nemam ni knjigu ni nista, naprasno sam ovo odlucila i potpuno sam nespremna. Aaaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

clock-img

09.03.2011, 01:14

clock-img

Anoniman

ja ne znam da ti pomognem. Sve odbijam da procitam sve vase postove o ovom u nadi da mi nece trebati, ali koliko sam videla, Nensi je negde napisala da se mora sprovoditi i danju i nocu da bi bilo ucinkovito.

clock-img

09.03.2011, 01:19

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ma evo trazim stopedesetsest stranica ove teme da nadjem pise li igdje, ali nema izgleda nista osim tog nensinog posta user posted image Ubicu se majke mi!user posted image Ne mogu da nadjem neko iskustvo??? idem dalje da citam...

Tash iskreno se nadam da je Mare dobar decak, i da neces ovo docekat user posted image