cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo

clock-img

22.01.2022, 18:38

clock-img

Anoniman

I resenje jos nisam dobila pa neznam ni koliko cu da primam. Sad sam dobila mnogo manje nego na bolovanju kad sam bila.

clock-img

22.01.2022, 19:53

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Naknada za porodiljsko leže 21. u mesecu za prethodni mesec. Trebalo bi da si u decembru primila naknadu za ta tri dana koliko si bila na porodiljskom (pored nakanade zarade za 27 dana koliko si u novembru bila na bolovanju), a sada u januaru celu naknadu za decembar. Tako je bar kod mene bilo. Mislim da možeš da se konsultuješ sa pravnikom u službi socijalne zaštite u kojoj si otvorila porodiljsko. 

clock-img

22.01.2022, 22:29

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Zdravo. Zanima me kome mogu da se obratim u vezi porodiljskog? Otvorila sam ga 28.11. A porodila se 22.12. U januaru sam predala zahtev za porodiljsko u opstini i primila novac isto u januaru sad 20.tog. 

Zadnja uplata mi je bila u novembru i mislila sam da cu sad da  primim 2 plate a ja sam primila jednu.

Sada si verovatno primila za 2 dana novembra i decembar. A lako mozes da izracunas koliko ces dobijati. Prosek od 18 meseci pre otvaranja trudnockog. 

clock-img

02.05.2022, 06:37

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Zdravo, mame. Interesuje me jedna informacija. Komisija, da li se ide lično ili se kao tokom korone dostavlja dokumentacija preko ginekologa? Ili ja nisam razumela dobro sestru u domu zdravlja ili je poznanica koja radi u socijalnom pogrešila. Pa sam u nedoumici. Hvala unapred.

clock-img

12.07.2022, 08:53

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

IZVORNA PORUKA: Džejla

Pozdrav, nova sam ovde. Otvorila sam trudničko bolovanje, ali bih trebala uskoro da idem na more, što podrazumeva odlazak u drugu državu. Da li je to dozvoljeno ili nije?

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.07.2022, 08:54

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Nije..

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

12.07.2022, 11:18

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Nije. Ako je otvoreno bolovanje, onda se podrazumeva da si kući. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

16.07.2022, 17:37

clock-img

Maki.

pencil-img

1

Postovanje. Zanima me porodiljsko bolovanje radi nege deteta. Da li bi trebao svaki mesec da iznosi 31h i nesto ili treba da ide po minimalcu posto koliko ja znam minimalac ide i do 37h. U toj firmi radim vec 6godina a na bolovanju sam vrc 9m. Plata mi je bila 36h  kad pitam u firmi sta de desava kazu idi u socijalno ja odem tamo oni kazu vidite sa poslodavcem koliko satnicu je pisao. I tako u krug. 

clock-img

17.07.2022, 21:45

clock-img

Keti G

pencil-img

2

Pozdrav, zanima me kada se otvara porodiljsko bolovanje da li se podnosi zahtev za naknadu samo za porodiljsko odsustvo ili za porodiljsko i odsustvo radi nege deteta? Vidim da ima dve vrste obrasca na sajtu ministarstva - https://www.minrzs.gov.rs/sr/dokumenti/zakoni/sektor-za-brigu-o-porodici-i-socijalnu-zastitu

clock-img

17.07.2022, 23:33

clock-img

Bambino1

pencil-img

842

Sada sam proverila i ja kada sam predavala obrazac je bio za porodiljko bolovanje i bolovanje radi nege deteta. Ako se dobro secam pisalo je na tim papirima da je porodiljsko bolovanje 3 meseca od dana kada se odobri a porodiljko i odsustvo radi nege deteta je 12 meseci. Ja sam porodiljsko bolovanje otvarala pre 2 god. Nadam se da sam nesto pomogla. 🙂

clock-img

18.07.2022, 09:26

clock-img

Keti G

pencil-img

2

Hvala puno, Bambino1.

clock-img

18.07.2022, 14:09

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Podnosis zahtev za porodiljsko odsustvo i odsustvo sa posla radi nege deteta. To je 12m od otvaranja porodiljskog.Samo porodiljsko je 3m, a nega deteta je jos narednih 9m.

clock-img

25.01.2023, 11:55

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Jesam ja precula nesto ili je neka dama na tv pricala o tome kako ce odsustvo trajati 18m za drugo dete?

clock-img

25.01.2023, 11:57

clock-img

Kata90

pencil-img

3295

Dobro si cula,produzili su😊

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

clock-img

25.01.2023, 11:59

clock-img

nata11

pencil-img

9223

To je vec izglasano ili u najavi? Posto oni tako najave pa bude za 12m.

clock-img

25.01.2023, 12:14

clock-img

Kata90

pencil-img

3295

Imas na vestima kada upises....u planu je ali navodno ce sredinom godine da usvoje zakon,nadam se da ceme zakaciti.Vućić se puno misli.....ova politika.....

clock-img

31.05.2023, 12:45

clock-img

Kata90

pencil-img

3295

Predala sam zahtev za porodiljsko,nije usvojen novi zakon jos....12m samo 😐 bas sam se smorila 

clock-img

31.05.2023, 20:15

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Misliš na porodiljsko od 18 meseci? Možda će moći da se produži ako ga usvoje.

clock-img

24.07.2024, 10:08

clock-img

nata11

pencil-img

9223

Jel ima mama koje su ponele zahtev za doplatu po osnovu porodiljskog ods i ods za negu deteta?
Ja evo radila obracun zarafe u firmi 5 god ali ove njihove iznose ne mogu pohvatati. Po Resenju koje sam dobila iznos je 72.700 din a legla uplata od 11.300 din. 
Nikakve logike nema cak ni sa odbijanjem svih pratecih doprinosa. 
Jel mozda isplacuju kako imaju novca? Mozda ce biti jos doplata? 

clock-img

09.09.2024, 14:49

clock-img

Anoniman

Drugari imam i ja pitanje. Trenutno sam na trudnickom bolovanju. Radim unazad 6-7 godina i zadnjih 12 mjeseci sam promijenila dva posla. U trenutku kada sam ostala u drugom stanju bila sam prijavljena na 4 sata i primila sam 24000 din. Vidim da svuda piše i raspitala sam se da ulazi zadnjih 12 mjeseci u obračun. Samo sam dva mjeseca radio na 4 sata ostalih mjeseci bio sam na puno radno vrijeme. Zvala sam i receno mi je da to nema veze da cu ipak primiti naknadu za samo ova 4 sata. Sad mi nije jasno kako jer ako ulazi svih 12 mjeseci prosek zarade trebalo bi da mi bude znatno više. 

clock-img

27.09.2024, 23:12

clock-img

Neđa

pencil-img

5

Kada sam ja podnosila zahtev, radila sam u trenutnoj firmi 10 meseci a u prethodnoj 2 meseca. Obracunali su prosek i toliko mi leze na racun, a kada dodje porodiljsko ako sam dobro shvatila sad kada sam predavala racuna se 18 meseci unazad. Ako ti ne legne prosek plata za proteklih 12 meseci ides da se zalis, u socijalno koliko ja znam mada mislim da svaki ginekolog zna te detalje, meni je moja objasnila.