Ja sam konačno predala sve što su mogli da izmisle da im treba za moje bolovanje.
Mesec dana je trajalo. Pričam vam sada kao poslodavac, znači predavala sam kao poslodavac, ali za sebe. Na prvom dolasku pre oko mesec dana sam donela sve što treba (sa spiska). Od tada sam bila još jedno 6-7 puta. Tada mi je tražena dopuna, van onog obaveznog sa spiska. Zato što sam direktor, i tako ... eto, može im se. Svaki put sam donela sve traženo - tražili su mi ugovore, anekse, tabelarne prikaze, platne liste, ne za 3 ili 6 meseci unazad, već za 2-3 godine unazad. Za sve zaposlene. Usklađivanja naravno.
I na svakom odlasku tamo, traženo ko je nešto novo - dobijem spisak, pa onda to donesem, sledeći put novi spisak itd.
Pritom svaki put dođem tamo, i iako imam prvenstvo sa ovolikim stomakom, i svi me puste preko reda, ja redovno čekam jer službenik insistira da čekam ispred vrata dok on ne raskloni neke papire (to traje). Kada uđem, on sedi, ja stojim pored njega pola sata, otpada mi stomak i noge svaki put.
I danas mi je koonačno rekao (posle čitavog dosijea koji sam mu donela), da je sve korektno 99,99% i da će moj slučaj krenuti sutra da radi.
Izvinjava se (kao) što je morao da bude tako detaljan.
I da, rekao mi je da imam odličnog knjigovođu (to znam odavno).
Ne mogu da zamislim šta bi bilo da mi knjigovođa nije odličan.
Čisto da kažem koju i iz perspektive poslodavca.
Da znate da ako nekada kasni bolovanje, nije do knjigovođe, nije do poslodavca baš uvek. Nekada prosto traže iglu u plastu sena, samo da izbegnu plaćanje iz budžeta, ili ga bar odlože. Meni tako deluje.
U prošloj trudnoći nam je firma bila na drugoj opštini, tamo sam sve brzo završavala. Možda je do opštine a možda i do neke direktive koje su dobili, da češljaju. Ali ja sam znala da je kod mene sve regularno, pa se nisam brinula.
I tako, odo ja na porodlljsko za deset_ak dana :)
< Poruku je uredio dunja RR -- 17.1.2019 15:07:28 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir