cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo

clock-img

19.11.2015, 21:59

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: isidora88

Da li poslodavac mora da uplati moje doprinose pa da ceka refundaciju ili ne mora? Negde dam citala da je poslodavac duzan da preda za sve zaposlene uplacene doprinose, a da je za trudnicu dovoljno obracun zarade...

Iz prve ruke - nije dovoljno. Poslodavac uplaćuje sve doprinose i isplaćuje tebi neto, a onda dokaz o tome prilaže uz zahtev za refundaciju.
Pošto si ti fiktivno zaposlena, faktički bi morala i da za taj prvi mesec sama sebi uplatiš, a onda po isteku porodiljskog jednog dana, poslodavac poslednji refundirani iznos ti vrati.

A neki zastoj ima, bar sa refunadacijom porodiljskog. Prethodnih par meseci je bila 16., a ovog meseca još nije isplaćeno.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

20.11.2015, 07:59

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Posto sam totalni duduk sto se ovoga tice, moram da pitam..

Bolovanje mi je otvoreno prvi put ovaj mesec do 30 Nov. jel ja sad moram kod Dr. pre 30 da produzim i odmah posle toga idem na komisiju ili kako?

clock-img

20.11.2015, 08:41

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Anck, pre isteka tih 30 dana ides kod svog dr po uput za komisiju, pa na komisiju i onda sa njihovim papirom opet kod svog dr da ti ispise doznake za bolovanje za taj mesec.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

20.11.2015, 08:43

clock-img

jess021

pencil-img

13382

New mom, mislim da Isi pita za trudnicko a ne za porodiljsko.
Isi, za trudnicko ne mora da uplati, pa da ceka refundaciju, mora samo da prilozi, pored ostale dokumentacije, da su za ostale radnike isplaceni doprinosi i oni isplate ono 35% tebi na racun i 65% poslodavcu. Upravo kao sto si napisala.
A za porodiljsko se prvo uplacuje, pa se ceka refundacija kao sto je New mom napisala.

< Poruku je uredio jess021 -- 20.11.2015 8:44:06 >

clock-img

20.11.2015, 15:25

clock-img

MAMAMAJ

pencil-img

1437

Isi, ako ti legne, piši.
Meni bi trebalo i avgustovska i septembarska da legne... user posted image

clock-img

20.11.2015, 19:22

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

pliz help, opet enigme sa bolovanjem

u minut do 17h mi je leglo 44 dinara od RFZO-Filijala Beograd, svrha Bolovanje preko 30 dana. Jel tako izgleda trudnicko ili porodiljsko, ko gleda na e-bankingu ili zna user posted image
a za iznos samo da se nadam da ce sutra ili u ponedeljak leci jos parica, bas cudno...

clock-img

20.11.2015, 20:39

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

IZVORNA PORUKA: jess021

New mom, mislim da Isi pita za trudnicko a ne za porodiljsko.
Isi, za trudnicko ne mora da uplati, pa da ceka refundaciju, mora samo da prilozi, pored ostale dokumentacije, da su za ostale radnike isplaceni doprinosi i oni isplate ono 35% tebi na racun i 65% poslodavcu. Upravo kao sto si napisala.
A za porodiljsko se prvo uplacuje, pa se ceka refundacija kao sto je New mom napisala.

35 posto plate, a poslodavcu 65 posto plate plus nadoknada za doprinose? (posto je uplatio, iako ocigledno nije morao?) i jel to istovremeno isplacuju meni i njima ili ne?

clock-img

20.11.2015, 20:45

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

valeri i meni je leglo 8 din.prosli mesec, pa posle par dana ostatak.
a za porodiljsko nisam znala da moram da uplatim sama prvi mesec, divota, na sve troskove oko dolaska bebe, moram da nadjem negde 40.000, a nemam pojma gdeuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

20.11.2015, 21:10

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

hvala ti isi, bas cudno, probaju da li je dobar racun sa nekom sicom, izgleda user posted image dakle, to je trudnicko...
isi, bas user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.11.2015, 21:43

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Valerie, ne moraju istovremeno da uplate i tebi i poslodavcu jer su razliciti fondovi za isplatu, ali ne bude velika razlika u vremenu, bar je tako u NS. Tebi isplate 35% zarade, a uplate i 35% tvojih doprinosa direktno.
Isi, da. Porodiljsko se refundira, znaci prvo se uplati pa onda ti vrate pare.

< Poruku je uredio jess021 -- 20.11.2015 21:44:42 >

clock-img

21.11.2015, 00:37

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

user posted image thanks jess, da znam kad da pocnem da ga jurim user posted image

clock-img

21.11.2015, 08:35

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Meni nije jasno zasto se porodiljsko prvo uplacuje? Zar nije da drzava to placa? Zasto onda ja ikiti poslodavac mora prvo da plati? I sta ja uplatim platu i doprinose, jel to uplacujem direktno drzavi, jelnse meni vrati ceo iznos moje uplate i doprinose ili mi samo platu vracaju?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

21.11.2015, 11:25

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Meni nije jasno zasto se porodiljsko prvo uplacuje? Zar nije da drzava to placa? Zasto onda ja ikiti poslodavac mora prvo da plati? I sta ja uplatim platu i doprinose, jel to uplacujem direktno drzavi, jelnse meni vrati ceo iznos moje uplate i doprinose ili mi samo platu vracaju?

Dobra pitanja. To je i pokusano pre godinu dana sa kamoanjom P(B)ravo za mame da se menja, al, naravno, nista od toga.

Ti das poslodavcu i za platu i za doprinose, njemu se refundira sve to, tebi pusta neto platu, a on dalje doprinose vrti. Zato sam te onda pitala sta ste dogovorili oko iznosa tih doprinosa, kad mu se refundira poslednji mesec.

clock-img

21.11.2015, 11:40

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Totalni nonsensuser posted image
Znaci ja cu sad biti u startu kraca za doprinose tj.oko 15000 din. Platila sam doprinose za 2 meseca ma pocetku trudnickog i sad treba opet da platim iako drzava to navodno placa. Debilizam. Ima li neko da je nekako zaobisao tu proceduru, tj.koje mogucnosti imam da se dogovorim sa gazdom i knjigovodjom da izbegnem to placanje jer nemam te pare i niko mi nije rekao da to trebauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

21.11.2015, 12:33

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

I opet, vec ti rekoh da ne znam kako to funkcionise iz situacije kad sa trudnickog ides na porodiljsko. Ja nisam bila na trudnickom, drugacija situacija.

clock-img

21.11.2015, 12:37

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Valjda ce se javiti neko ko ide sa trudnickog na porodiljsko.
Umuser posted image javi se

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

25.11.2015, 07:59

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Drage za koji mesec uplaćuju sad porodiljsko?

clock-img

25.11.2015, 08:06

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja samdo 14.septembra bila na trudnickom. Sad bi trebalo da dobijem prvo porodiljsko za period od 14-30 septembra. Jos uvek nista. U racunovodstvu su mi rekli da je uplata 2).u mesecu al eto...nista jos uvek iako je 20.prosao. ..

clock-img

25.11.2015, 08:24

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Totalni nonsensuser posted image
Znaci ja cu sad biti u startu kraca za doprinose tj.oko 15000 din. Platila sam doprinose za 2 meseca ma pocetku trudnickog i sad treba opet da platim iako drzava to navodno placa. Debilizam. Ima li neko da je nekako zaobisao tu proceduru, tj.koje mogucnosti imam da se dogovorim sa gazdom i knjigovodjom da izbegnem to placanje jer nemam te pare i niko mi nije rekao da to trebauser posted image

isi, te pare ce ti se vratiti kad ti refundiraju posledni mesec porodiljskog. Znaci nece ostati bez njih, samo ce ti biti "zarobljene" 12 meseci.
Zasto si za bolovanje placala doprinose dva mesecauser posted image

< Poruku je uredio jess021 -- 25.11.2015 8:25:48 >

clock-img

25.11.2015, 09:26

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

K9nacno juce legla plata za septembaruser posted image , naravno vec je potrosenauser posted image
Jess placala sam prvi mesec prijave,i prvi mesec bolovanja...

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

25.11.2015, 09:27

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Jel moram za to porodiljsko da uplatim i doprinose ili samo platu? I ako ja otvram porodiljsko 16.januara kako onda funkcionise jer cu biti pola meseca u januaru i jedan deo februara?kako onda placam, koliko?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

25.11.2015, 09:32

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Drage za koji mesec uplaćuju sad porodiljsko?

Juce su legle firmama refundacije za septembar, a firma onda pusta platu za oktobar (plata se isplacuje za prethodni mesec).

clock-img

25.11.2015, 09:35

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ja samdo 14.septembra bila na trudnickom. Sad bi trebalo da dobijem prvo porodiljsko za period od 14-30 septembra. Jos uvek nista. U racunovodstvu su mi rekli da je uplata 2).u mesecu al eto...nista jos uvek iako je 20.prosao. ..

Ako firma ceka refundacije, onda da znas da su one izmedju 16. i poslednjeg dana u mesecu. Stoga i posle 20.og ne kasne.
Jeste prethodnih par meseci bilo 16.-17. refundacija, ali puno puta je bilo kao juce, 23.-24.
Bitno je samo da firma do poslednjeg dana u mesecu preda zahtev za refundaciju uz dokaz da ti je isplaceno, da bi bilo redovno svakog meseca.

clock-img

25.11.2015, 10:44

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa kad ce mi krenuti onda porodiljsko? Predali su moje papire krajem oktobra i rekli da ce biti uplata pprodiljskog 20.novembra. inace u skoli radim

< Poruku je uredio Maraj -- 25.11.2015 10:45:35 >

clock-img

25.11.2015, 21:11

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

IZVORNA PORUKA: New Mom

Bitno je samo da firma do poslednjeg dana u mesecu preda zahtev za refundaciju uz dokaz da ti je isplaceno, da bi bilo redovno svakog meseca.

meni je uplacena plata 30. oktobra, sto je bio poslednji radni dan, a sigurno nisu istog dana predali zahtev za refundaciju. malo imamo gluve telefone sa direktorom firme i knjigovodjom. sta onda? tek sledeceg 20-og, odnosno 20. decembra? nije valjda user posted image

a btw. posle onih 44 dinara u petak jos mi nista nije leglo od trudnickog... user posted image

< Poruku je uredio Valerie -- 25.11.2015 21:13:20 >