IZVORNA PORUKA: Maraj
uostalom moja komsinica koja radi u Domu zdravlja otvara porodiljsko na dan termina. Kako ne znam. Ja pitala moju dr ona kaze ne moze a ova moja konsinica sa dva deteta tako uradila. Dakle postoji neka rupa u zakonu za koju mi ne znamo....
To možeš da uradiš ako nisi na održavanju trudnoće.
znači: - možeš da radiš do dana porođaja;
- Možeš da budeš na bolovanju 30 dana, pa ga zaključiš, odeš jedan da da radiš i opet otvoriš bolovanje na 30 dana i tako do porođaja.
- Ukoliko si na bolovanju duže od 30 dana i ideš na komisije da ti oni produžuju bolovanje onda ti oni otvaraju porodiljsko na predlog ginekologa, 45-28 dana pre VTP.
- A možeš i da ideš na komisije i onda mesec dana pre VTP zaključiš bolovanje, odeš da radiš jedan dan i ponovo otvoriš bolovanje na 30 dana ili do porođaja (inače ovo moj dr. nije hteo da uradi, rekao je da se nećemo glupirati
) U ovim slučajevima će ti porodiljsko biti otvoreno na dan porođaja i bićeš godinu dana sa bebom.
Sve ovo možeš da izvedeš ako imaš dobrog poslodavca i dobrog dr koji će ti izaći u susret i pomoći.
Ja sam poučena iskustvom sa prvim porodiljskim molila mog dr. da mi što kasnije piše predlog za otvaranje porodiljskog, porodila sam se 2 nedelje pre VTP i tako sam uspela da budem sa H 11,5 meseci.
< Poruku je uredio Mariya -- 23.9.2015 13:59:30 >