Fil, srećan početak!
Vi ste malo ranije od nas krenuli, nekih 20-ak dana.
Ja sam se lomila sa čime da krenem (i vas pitala ovde, hvala svima na savetima), ali na kraju prelomih na povrće, i čini mi se da je dobra odluka, lepo jede gnječeno, evo već 20-ak dana. Od žitarica sam uvela samo speltu, tj. speltin griz, tako da kontam gluten je uveden.
Danas smo krenuli sa mesom, tj. skuvala sam povrće sa mesom, i izvadila meso, pa prvi dan povrće u supici od mesa (bez samog mesa). Pa ću onda naredna 3 dana i mesance, samo da vidim da li pauzica između mala ili mogu zaredom. Samo mislim da ću meso miksati, plašim se da joj dam gnječeno, seckano.
Mili napiši ako stigneš koju, tj. tvoj stav o organiku, zanima me.
Ja nemam domaće, tj. većinu nemam, pa ću bar u početku organik, plašim se drugačije, i nadam se da ne grešim.
E sad, primetila sam recimo da kada kupim povrće u jednoj radnjici organik pored moje zgrade, nije mi tako lepo kao kada sam naručila od ambrele dostavu. Ambrela da spisak gde je šta nabavljeno, ko je šta gajio itd. i to mi se sviđa. I jako su ljubazni, detaljno objasne, ja padam na to, jer sam laik, i volim da čujem, ali generalno, deluju mi ozbiljno.
I recimo zamrzli smo organske šljive 2kg (u male porcije za M), i malo smo i mm i ja čalabrcnuli dok smo pakovali, prvi put eto probali organik, i mogu vam reći mnogo su sočnije, lepše, slađe od ovih sa pijace. Ne znam zbog čega ali jesu. Isto i tikvica, mnogo je lepša od ovih sa pijace. Ai kod njih u ambreli, kada uzmem u radnjicama organik, nisu mi baš tako lepe. Možda je naletela takva tura, ne znam.
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir