cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

20.02.2019, 11:16

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

A sto se ti izmlazas...?
Ako je ona smanjila kolicinu tvog mleka, to je skroz normalno kad se uvede cvrst obrok. Smanji onda i ti izmlazanje da ne navlacis sebi bezveze toliko mleka, ako njoj ne treba. A mozes i da ga zamrznes. Ja do sad nisam zamrzavala svoje al citala sam da moze na neki period...
Ja evo od kad dojim S samo sam se jednom izmlazala
A sa L nikad

clock-img

20.02.2019, 11:20

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ja sad najvise koristim od zitarica grizove i pahuljice. Kuvam na vodi sve...palentu,proseni griz,speltin griz. Ovsene pahuljice potopim u vodi vrucoj ili u jogurt. Trebala bih da kuvam i cela zrna zitarica,bolja su,ali nesto nemam kad (proso,ovas imam ali nikako da skuvam).

Ja kupila milupu pirincane pahuljice bez ad...ali sam joj dala bukvalno 3 puta i kraj...nemaju secera,nista,bljutave su bas ali ok...

sitnice i emocije čine život...

clock-img

20.02.2019, 11:27

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

I ja samo S to davala po 3-4 dana
Posle bacila jer sam joj davala povrce i voce.
Vidis pari...nisam kupila te zitarice u obliku griza...mogla bi da vidim to u dm-u
Ja S davala ovsene pahuljice. Al tada joj se pojavile neke tackice po stomaku dal slucajno ili ne...moracu opet da probam pa da vidim...

clock-img

20.02.2019, 11:41

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Krenula sam da kucam poduzi post pa me izbacilo, mozda je tako bolje.
Elem, ne vidim nikakav problem u maltodekstrinu koji je mozda poreklom iz GMO kukuruza. Sam maltodekstrin mi smeta zato sto je secer, bez obzira na njegovo poreklo i ne mora da ga bude uopste.
Kao sto rekoh, trenutno mi je bitan procenat dostupnog Fe a ne procenat secera pa po tome biram kasice

clock-img

20.02.2019, 17:47

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Maraj, izmlazam se zato sto nema dovoljno da se ona nasisa. Nego se ja izmlazam 6-7x na 24h da bi ona imala 4 od 5 obroka moje mleko. Mogu eventualno da izbacim 1-2 pumpanja ako vidim da nastavlja ovako da pije mleko.
A to sa secerom mi nije jasno u proizvodima za bebe. Retko sta od onoga na rafovima je no added sugar. Od tih pahuljica humana i milupin pirinac i ono od 7 zitarica. Koliko videh ostali imaju secer - podravka, nestle, ostale milupine...

clock-img

20.02.2019, 20:24

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jao lesli bas ti je to komplikovano. Al verujem da si se vec usemila...mada beba uvek moze da izvuce i navuce vise mleka nego sto bi ti nakupila pumpicom.

< Poruku je uredio Maraj -- 20.2.2019 20:29:01 >

clock-img

20.02.2019, 20:37

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Svojevremeno nam jedan prof lepo objasnio. Gmo jagode npr su sladje. A one sto su ogromne bez mirisa i ukusa te su napucane hormonima rasta. Tako da je bolje gmo nego te. I kaze prof vise stete pesticidi. A kod nas se u Srbiju brale sve prska nenormalno i prskaju nestrucnj koji udostruce i upetostruce doZu pesticida za jedno prskanje. Strasno. Ma mozete misliti kad moj tata doda 1.5ml pesticida na 1000 l  vode kakav je to otrov. 

clock-img

20.02.2019, 20:43

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ma zagadjen je vazduh a ne hrana...al dobro...lesli je to prco dete pa gleda na sve.... i ja sam gledala sa prvim detetom, ne bas u signa crevca, al recimo vise nego sada sa drugim

clock-img

20.02.2019, 20:45

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E da jos nesto.
Ja sada S samo dojim...opet kazem , drugo dete pa sam "opustenija"
Sa prvim sam isto kao lesli mislila da imam manje mleka pa sam mu i dohranu davala. Al se nisam izmlazala kao lesli. Nego sisa , pa mu dam i flasicu dohrane posleuser posted image
Posle sam postepeno sma jivala flasicu a ostali samo na dojenju

clock-img

20.02.2019, 21:57

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Maraj jeste komplikovano, ali jednostavno nema dovoljno. Ja sada kad izvlacim pumpom, desi se nekad da posle 3h bude samo 80-90ml, a to je bas jako malo. Doduse sa izmlazanjem sam pocela maltene od starta jer bi se ona uspavala trenutno cim je stavim da sisa. I sada je takva sa skoro 5.5. Uz sve to pumpa je pomogla da povratim laktaciju jer je mleko pocelo da se zaustavlja (duga prica, greska porodilista + moje neiskustvo)

A mrtva je trka sta je gore - GMO, pedticidi, hormoni, antibiotici... Ali kada god mogu da nabavim nesto provereno, nabavim. Kako za nas, tako i za nju...

clock-img

21.02.2019, 08:55

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Lesli svaka tebi cast kad si izgirala toliko da se izmlazasuser posted image ja bih poludela. Al opet ti kazem da bi beba sama navukla i vise od tih 80ml u odnosu na pumpicu.
Meni S samo sisa. Kad probam da se izmlazam jedva izvucem nesto. A ona "zivi" od sisanja.
Bebe koje ne sisaju dojku su "lenje". Na flasici im je lakse pa se dosta majka tu "predje". Za sisanje dojke im treba snaga. I cim osete flasicu ulenje se

clock-img

21.02.2019, 08:57

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Nego da pohvalim ja moje mladje dete
Evo upravo je doruckovala.
Jedva je docekalauser posted image
Posto uvodimo gluten jela je
Griz na vodi i celu bananu sam joj izgnjecila
Pojela je za 2 min sve
Koliko sam kukala na L (i dalje kukam) kako slabo jede
Moram malo S da pohvalim user posted image

clock-img

21.02.2019, 09:28

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Maraj, bravo za S 👍
A sto se opustenosti i redosleda deteta tice, ja sam sa drugim mnogo gora nego sa prvim 😂 sa mini bubom sam bila opterecena, sa V vec prelazim u kategoriju freek 😂
GMO i pesticidi i zagadjenje ne idu u istu kategoriju, pesticidi i zagadjenje su dokazano stetni 😉
Ja danas zavrsavam sa uvodjenjem ad mleka, sutra cu cveklu, pa spanac pa ovas. Samo da se set_im da kupim one organske pahuljice u dm-u

clock-img

21.02.2019, 20:43

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mili jel izbacujes skroz dojenje ili ne?
Meni je problem sto mi se mleko bas stvara...umesto da se smanjuje...
Ja sutra uvodim karfiol

clock-img

21.02.2019, 20:50

clock-img

Jekica86

pencil-img

327

Mi svasta ruckamo. Nije alergicna za sad ni na sta.
Bananu obozava.
Cak i pilecu dzigericu obozava.

clock-img

21.02.2019, 20:50

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ne izbacujem dojenje. Meni je ad mleko u kasicama namirnica koja se posebno uvodi jer ko se na mleko opece i u jogurt duva 😁 uvela sam mu prvo pirinac kroz pirincane pahuljice pa onda pirincane pahuljice sa ad mlekom

clock-img

22.02.2019, 13:38

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

I ja bih obavezno ad uvodila zasebno.
Što se tiče prethodne diskusije, ne brinu me toliko pojedinačne opasnosti u zemlji čije je zemljište nađubreno osiromašenim uranijumom 🙁

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

22.02.2019, 13:49

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Upravo to rosi...i vazduh i zemlja su zagadjeni...
Naravno biramo najbolje za svoju decu i domace...a sad kakva je zemlja...to svi znamo...

clock-img

22.02.2019, 21:02

clock-img

Sanidej

pencil-img

1877

Smejem se sama sebi, prvo dete jelo "po kalendaru", konsultovan bebi kuvar i knjižice o ishrani. Trece jede sve grupe namirnica sa 6 meseci, razvali se..

clock-img

26.02.2019, 10:51

clock-img

pari

pencil-img

6778

Uvela sam jagodu malo pre 9.meseca. Prva dva dana speltin griz sa jagodom i bananom a treci dan ovsene pahuljice sa jagodom i malo grckog jogurta

sitnice i emocije čine život...

clock-img

27.02.2019, 13:09

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja sam jutros S u vocnu kasu sa ovsenim pahuljicama stavila i kasicicu kis.mleka.
Krenuh joj danas sa mlecnim. Taj grcki jogurt nisam do sad kupovala. On je cvrst kao pavlaka jel da? Pa u cemh je razlika , koliki je procenat mlecne masti?

Mislim se da S uvedem veceru. Ima dorucak oko pola 9 pa ruca izmedju 12 i 13h i uvela bih jojveceru oko17/18h
Sta dajete za veceru?

clock-img

27.02.2019, 14:37

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

IZVORNA PORUKA: Maraj

Taj grcki jogurt nisam do sad kupovala. On je cvrst kao pavlaka jel da? Pa u cemh je razlika , koliki je procenat mlecne masti?

Mislim se da S uvedem veceru. Ima dorucak oko pola 9 pa ruca izmedju 12 i 13h i uvela bih jojveceru oko17/18h
Sta dajete za veceru?

Nije bas kao pavlaka ali cvrsci od obicnog jogurta.Imas i sa ukusima kada ti poraste beba,odlicni su.
Mozda palentu za veceru?

clock-img

27.02.2019, 15:33

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Maraj, jel S sisa izmedju dorucka i rucka?
Mi se i dalje patimo sa uvodjenjem i kolicinama. Jede samo ako mu se doda banana. Poludevcu

clock-img

27.02.2019, 15:41

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Maraj,ima 8% masti.Vecera je griz,ili instant naturino,odlicne su..200din 200g. Sa vodom se prave.Sad ruca blitvu,zumance,palentu i pavlaku.

clock-img

27.02.2019, 15:42

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Te zitarice sa vodom su super za veceru.