cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

15.01.2019, 21:24

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Pari.za veceru i dajem zitarice..ali tamo do 20h.evo sad pije mleko..jeo je zitarice u pola 8..nekad u 6,to mu je vecera.Ljisho,sta dajes za veceru?

clock-img

15.01.2019, 21:25

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Isto mi se budi..i one su isto..uzas.

clock-img

15.01.2019, 21:52

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ja sam davala te instant, sad i ne. Dajem palentu na sto načina 😬, ok prođe i mekana proja o pita sa jabukama, bundevom. Probali smo zasad to. Juče nisam imala kad i šta, dala sam keks na vodi. Mislim da bi mogao neke meke mafine. Ali on preferira slatko :/. Palenta sa žumancem i spqnaćem, maslinovim uljem, dobro je prošla. Nikako da kupim speltin griz.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

15.01.2019, 21:53

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Da. Može jesti koliko god, budi se x puta :(

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

15.01.2019, 21:57

clock-img

pari

pencil-img

6778

Ja cu se sad baviti malo vise hranom kad dodjem u bg...

I ja mislim da budjenje nema veze sa hranom tj.da.ne vazi pravilo da ako se najedu,spavaju...Moja deca ocigledno ne vole da spavaju

sitnice i emocije čine život...

clock-img

15.01.2019, 22:34

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Pari.za veceru i dajem zitarice..ali tamo do 20h.evo sad pije mleko..jeo je zitarice u pola 8..nekad u 6,to mu je vecera.Ljisho,sta dajes za veceru?

Cuj vecera 😂zeno draga nemamo mi veceru jedino ako u 4 popodne racunas vocku i to najcesce banana da je vecera. Mi imamo dorucak rucak i uzinu. Veceru nemamo jer on vrlo loase vari. Juce je bas jeo za rucak palentu spanac Maslac i zumanac. Ubija ga zumanac. Haos sa gasovima 

clock-img

18.01.2019, 09:07

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Kad ste uvele drugi obrok? Ja nesto mislim da sam sa L vrlo brzo uvela...
S sas jede oko 10-11 ujutru pa sam mislila da joj ubacim i "veceru" oko 6 uvece
Da l je rano? Poceli smo sa dohranom pre nekih 17 dana

clock-img

18.01.2019, 09:14

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Vidi po njoj.i ja sam brzo uvela.posle mozda 3 nedelje.

clock-img

18.01.2019, 09:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja sam njij prvo uvela milupinu pirincanu pa kukuruznu kasu. Onda krenula sa povrcem. Tako sam i sa L. Al cini mi se da sam njemu ubrzo te milupa kase koje su mi ostale davala za veceru.

clock-img

18.01.2019, 09:37

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Maraj, tebi S vec jede pun obrok? Tj, kolicinski pojede vise od 80g? I mi smo poceli pre 10 dana, o punom obroku mogu da sanjam, pojede maksimum 5kasicica iz dva puta

clock-img

18.01.2019, 13:13

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

O da mili. Pojede. Nesto vise od 100ml pojede. Al ajd da kazem 100ml.
Jutris je pojela 1 krompir manji i 1 sargarepicu manju

Ona trazi. Mi.kad jedemo ona samo.pruza ruke da nam otme

< Poruku je uredio Maraj -- 18.1.2019 13:14:01 >

clock-img

18.01.2019, 14:24

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Bravo za S! Ovaj mali zeva i otvara usta kad mi jedemo ali svoje kasice pljuje. Zavrsicu u Lazi ako bude kao mini buba sto se jela tice..

clock-img

18.01.2019, 14:41

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mili jel mu gnjecis ili blendas?
Ja probala da gnjecim krompir i bundevu. S imala nagon za povracanjem. Verovatno zbog onih koncica u hrani. Sad joj blendam onim stapnim mikserom. Tako pojede. Posle cemo da gnjecimo. Malo da porastemo user posted image

clock-img

18.01.2019, 14:44

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Nije mi palo na pamet da gnjecim. Blendam u Baby buletu, bas je retka kasica. Nema on problem sa gutanjem, pljune jer mu se ne svidja 😡 sutra cu da kupim onu hokaido bundevu da probam sa njom

clock-img

19.01.2019, 23:59

clock-img

pari

pencil-img

6778

Mili,i kod mene je slicno...danas je pojela najvise do sad...to je 50-60 g ali to je basmax max...nikad nije toliko.pojela i to brokoli 😁

clock-img

20.01.2019, 12:03

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

N je iz prve u najradije prihvatio bananu. U slanom je uvek dobro ako mu se nađe kukuruz šećerac.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

20.01.2019, 12:13

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

jao milicicak pa mali je. Kad bolje razmislim ovako retroaktivno meni su deca pocela posteno da jedu tek sa nekih 7,5 -8 meseci. Pocinjala sam ranije ja da im uvodim, sa punih pet, ali to je bas bilo eksperimentisanje. Hteli su ali 4-5 kasicica mrljanje i to je to. Mogla sam da sanjam 100 gr bilo cega. I pisala sam ovde. I onda bi im kliknulo, pretpostavljam da ima veze sa nekim sazrevanjem i poceli bi dobro da jedu. Kod A se to dogodilo negde pocetkom decembra, znaci imala je punih 8 meseci. Sad jede ko mala ala, a secam se i sa S je bilo slicno. Ja se frustirala pasirala nece mrljavi petlja i onda odjednom klik.... Ne kazem, ima dece mozda jedu ranije vece kolicine i to je individualno kao i sve ali mislim da bas nema razloga da te brine ako jede samo malo u tom stadiumu. Mleko je i onako osnova njegove ishrane.

clock-img

20.01.2019, 12:21

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

[

Ribu smo probali u teglicama/ losos. Ali sve u svemu ne jede ona jos mnogo.

evo mog posta od 2.11. Znaci u tom momentu skoro 7,5 meseci i jos uvek je kilavila...
Mislim da je to meni napravilo problem sa dojenjem. Jel sam je bas szbog toga jako dugo dojila na zahtev, malo je jela i mrljavila i bio me strah da joj nedam da ude basa gladna... A sad je vec matora i umudrila i oce i jare i pareuser posted image To sto jede kao ala i azdaja ne znaci da nece i svoje mleko.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 20.1.2019 12:26:18 >

clock-img

21.01.2019, 13:16

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Maslacak, ja imam traume od uvodjenja cvrste hrane... Bukvalno
Ne znam, cini mi se da je svakim danom sve bolje ali me frustrira. Juce je pojeo dovoljno da mu se vidi u peleni. I danas je jeo ok ali daleko je to od obroka. A ja se za mesec dana vracam na posao...

clock-img

21.01.2019, 13:20

clock-img

pari

pencil-img

6778

Mili,jedino je to nezgodno što se vraćaš na posao...inače nije za brigu po meni...

Meni evo danas pojela bukvalno 1/3 banane i to je to...daću joj popodne još nešto

clock-img

21.01.2019, 13:28

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Pari,samo to pojela? Ima li jos neki obrok? Koliko ima kg? Kako je napredovala?Moj lepo jede.a cini mi se da je malo napredovao,samo 500g za mesec ipo..mada je bio bolestan. On ima 3 obroka,i to puna.

clock-img

21.01.2019, 13:44

clock-img

pari

pencil-img

6778

Za sad ok napreduje...treba da idemo oko 1og na kontrolu...Brokolija je juče najviše pojela,oko 60g i eto... sisa i danju i noću na 2h,nekad 3h. Ja nisam nešto insisitirala na hrani pa verovatno zato...sad ću malo više...Moram joj uvesti sve namirnice pa da kombinujem... 

clock-img

21.01.2019, 13:44

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

ja mislim da ce se to srediti samo radila ne radila...ja moje ni ne merim posle 6 meseci. posto su svo troje nakrcali 10 kila sa pola godine imaju sta da tope do rodjendana. Mislim da A ima sad oko 11..... srednji sin mi je dobio samo 1200 izmedju 6 m i godinu dana.

clock-img

21.01.2019, 14:14

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Von, pa tako je i N. Isto bio i bolestan. Kilo za 3 meseca. Maslačak, je l ti utrostruče sa 1 g? Ipak je to puno za bebe koje su krupne, kao i moj N, on bi trebao imati 13 kila sa 1 g. D je imao 10.200. I ja nakon 9 m prestajem da mislim o kilaži.
Kako jedu, jedu. Ne može nazor. Naravno, kad von kaže ima 3 puna obroka, bude vam neobično sa vašim nećejedima. Ali to može da se brzo promeni! Meni evo N isto ima 3 obroka, nekad i voćku između, kad je zdrav to ide. A D nije večeru imao ihahaj. Davala mu uveče kobajagi da vežba nešto prstima. D je hteo da proba kašikom, N nema živu predstavu čemu to služi😂. Ali se ne gadi banane u ruci kao brat mu, recimo. Odoh u off. Mili, strpljivo i znaš i sama... Proješće.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

21.01.2019, 14:22

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

F jeste S nije. F je rodjen sa 4345 imao je oko 12,5 kg i bio je bucko, S je rodjen sa 4065 a imao je 11 200 sa godinu dana. On je inace vizljastije konstitucije A verovatno oce ( imala je 3800) ali ja zaista mislim da je orijentacija a ne pravilo i da zavisi od genetike i gradje. Ja sam se tezinom zaista opterecivala samo i iskljucivo prvih mesec dana u onoj frci ima nema mleka itd. Posto su moji tako specificno rasli i ekslodirali sa tezinom do pola godine stvarno je prestalo da me zanima. Sto bi je merila? vidim da su joj 74 oke sve male i 80 cak knap u zavisnosti od broja i proizvodjaca to mi je sve sto treba da znamuser posted image

Poslednji tekstovi

article-img