cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

03.11.2017, 16:00

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ja sam postovala smernice sa uvodjenjem namirnica ali ne u potpunosti.

clock-img

07.11.2017, 14:47

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Danas smo pojeli 1/2 žumanceta.
U međuvremenu smo uveli i guščetinu, ćuretinu, avokado.
Razmišljam se šta bih još mogla da mu uvedem. Nisam još proso, spanać, kakao ili čokolino paradajz, tek sad sam našla batat da mu dam, to ćemo sutra.
Baš sam gledala kako sam devojčicama uvodila nove namirnice, sve po PS-u, sve zapisano po datumima, sve 3 dana davala, upisivala reakcije..Sad sa L je dobro ako upišem ovde šta smo uveli od namirnicauser posted image

clock-img

07.11.2017, 14:56

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24768

Mozes proso, spanac i kakao. Cokolino smo mi uveli kasnije, spremala sam joj sa adaptiranim.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

07.11.2017, 14:59

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Marayia, malo sacekaj sa paradajzom. Mozes spanac, blitvu ako nisi uvela (pretpostavljam da jesi). Ja sam cokolino samo spremala sa kravljim mlekom. Tamo od 11 meseca.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

09.11.2017, 17:50

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Nisam mu uvela blitvu, a ni neću jer je ne jedemo. Niti je kupujem, ako već uzimam onda radije spanać.
Kupila sam mu danas cerealije sa čokoladom, pa ću mu spremiti sa Ad mlekom, kravlje mleko ću tamo malo pre 1 rođendana.
Setih se, i plazmu bih mogla da mu dam, pošto jedemo obični keks.
I keksolino sa jabukom sam mu uvela.
A ovaj beli batat, pa hmm... Žuti je lepši,tj ukusniji.
Juče je dobio i malo domaćeg hleba.. Nego se davi od komadića.
Sad se razmišljam, mogli bismo već svašta nešto da jedemo, samo da je voljan da žvaćka.

< Poruku je uredio Mariya -- 9.11.2017 17:54:25 >

clock-img

10.11.2017, 01:22

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ja sam cokolino uvela sa 11+ spremala ga ili sa AD mlekom ili sa vodom (sve te onstant varijante sam spremala sa vodom) iz vise razloga,po savetu pedijatra zmzbog dodatnog secera. Da me duzim,za mog A je ta varijanta bila laksa.

Paradajz.. nama je letos bilo super,beba 10+,sezona i imali smo domaci.
Ovaj uvozni,izbegla bih.

clock-img

10.11.2017, 02:03

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Ja te instant proizvode sam za S iskljucila. Ona je jela sve. T nam je pravila muke sa jelom, pa nam je na primer Cokolino(koga je najvise volela od svega) stajao kao zamena.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

10.11.2017, 07:39

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

I ja imam još nekoliko domaćih paradajzića, pa bih to da mu dam, ali ću ih zamrznuti pa dati kasnije.
Ja koristim tu instant hranu, svo troje je vole. Frutolino nam je br.1user posted image

clock-img

13.11.2017, 16:20

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

To ti je super ideja!

clock-img

13.11.2017, 19:13

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24768

I mi koristimo te instant proizvode. Narocito ujutru kad ne vidim nista pred sobom, doruckuje Medolino, Cokolino, Keksolino.. Najvise voli cokolino.

clock-img

13.11.2017, 19:28

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Nesto su svi u fazonu da se instant proizvodi izbegavaju 😞
Mi smo ih probali isto, svasta nesto, li nesto bas i nije odusevljena pa ih ne koristimo toliko cesto, s vremena na vreme da promenimo....

,,Carpe diem"

clock-img

13.11.2017, 20:23

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Nama je Frutolino omiljen.

Sreća prati hrabre.

clock-img

13.11.2017, 21:11

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24768

IZVORNA PORUKA: mama Jo

Nesto su svi u fazonu da se instant proizvodi izbegavaju 😞
Mi smo ih probali isto, svasta nesto, li nesto bas i nije odusevljena pa ih ne koristimo toliko cesto, s vremena na vreme da promenimo....

Ja nisam u tom fazonu, i ne interesuju me price o tome. Ako ce da jede, nek jede makar Cokolino.

clock-img

13.11.2017, 21:13

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

V nesto ne obozava Cokolino, ustvari ni jedno moje dete. Al ga zato ja jedem user posted image
Jeo do godinu dana po nesto sad nece nista od toga, on voli konkretno samo user posted image

clock-img

13.11.2017, 21:25

clock-img

Duškić

pencil-img

9617

Moji to nisu hteli uopste. Cak ni cokoladno mleko ne vole.
Plazmu bananu i mleko su obozavali..sejk.

Citam o uvodjenju zumanca, tako sam i ja 1/4, pa 1/2 pa povecas.
Dolazila zaova iz Svice njena mala sest meseci jede celo zumance i svasta joj mixa, ja sam izbegavala i brokoli tek kasnije zbog naduvavanja. Ono dete sve jede sa 6 mes. Samo ne med i orahe, ostalo sve.

clock-img

13.11.2017, 21:50

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Tacnije svi su u fazonu da pirincane kase i tome slicne instant varijante pravi mama sama.
Kao neko ko i te kako vodi racuna o kuvanju i sta dete jede,pravila sam taj po knjigama domaci Cokolino i Frutolino.
Ni pas nine hteo da ga pojede jer je ukus odvratan,ali je zdrav.

Neka hvala.
Moj a je dobijao svaki drugi dan nesto od tih instant "gluposti" od Milupe,Hippa,Podravke itd.
Evo ga,zdrav i prav.

I nije podgojenuser posted image
Obicno mame po forumima instant kase vezuju sa debaljnjem dece.

clock-img

30.11.2017, 10:55

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Punimo 6 meseci sutra pa da se upišem ovdeuser posted image Dušan doručkovao kačamak i mladi sir.Za ručak mu krčkam ćuretinu sa krompirom i celerom.Za večeru će Milupu

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

30.11.2017, 11:04

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

Veliki deckouser posted image

clock-img

30.11.2017, 11:05

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Jeste Sanjice❤ Prolete vreme

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

30.11.2017, 18:04

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24768

Krin, on bas lepo ruckauser posted image

clock-img

30.11.2017, 18:17

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Ivana on ručka bolje nego ovi stariji sa godinu dana.Uveli smo sve vrste mesa,svo moguće povrće..sad ću i žumanceuser posted image

clock-img

30.11.2017, 18:48

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24768

Joj, sačekaj jos malo za zumance. Nekako mi rano sa sest meseci user posted image

clock-img

30.11.2017, 19:09

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26963

I ja se slazem da je rano za zumance.

clock-img

30.11.2017, 19:14

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

IZVORNA PORUKA: krin 40

Ivana on ručka bolje nego ovi stariji sa godinu dana.Uveli smo sve vrste mesa,svo moguće povrće..sad ću i žumanceuser posted image

Ne žuri Krin. Njihovi stomaci su osetljivi. Sačekaj barem do 8og meseca sa žumancetom.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

30.11.2017, 21:44

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Meni je to rano za zumance.Ali na papiru za uvodjenje namirnica stoji zumance od sestog meseca.