IZVORNA PORUKA: daca77
Moja drugarica, inace lekar, buduci pedijatar, jer je na specijalizaciji, kaze mi da su zubi 100% u pitanju i da ce je proci kad izbiju...
A sto se tice celijakije, zaovino dete je vuklo alergiju vise meseci, a sa mamine strane ima dvoje njih.
Daco,ja sam ti u par navrata spomenula da su mozda zubici..nas kumic je mesecima tako zezao kumu,slabo napredovao,ona sve zivo pokusavala i bukvalno cim su izbili(gornji su bili u pitanju)poceo da jede kako treba,za dan dva...nadam se da je i kod vas tako i da te nece zezati i dalje kad izadju zubici,jer ipak ovo znas da je prolazno.
Sto se tice glutena,ja sam sa punih 8 meseci uvela gluten,kod svo troje,po preporuci pedijatara,a dosta majki znam koje tako rade,nije bitno da li su dohranu cvrstom hranom pocele sa puna 4 ili 6 meseci...a sto kasnije,to bolje,jeste da se povecava broj namirnica koje dete moze ali nije ni bog zna kako koristan organizmu,a jak je alergen.
Sto se tice vode i zitarica,ja obavezno u nekoliko voda operem zitaricu,a vodu u kojoj je prenocilo,moram biti iskrena,kako kada.Bas zbog ovog teksta.Ali na vise mesta kad sam guglala sam nasla da se ne baca. Proso ionako nema puno te kiseline,a to jos ubek najvise koristim za bebu,pa se zbog toga ne opterecujem toliko.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.