cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

14.11.2016, 12:50

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Jao meni ta komb. u glavi nikako ne ide ali ako je pojeo, ma to je naj vaznije user posted image

Ja za danas brokoli+karfiol i malko muskatne sto nam ostalo od juce.

clock-img

14.11.2016, 17:36

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Voci, kako spremas griz? Nešto se mislim da uskoro uvedemo.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.11.2016, 08:28

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Ja ga kuvam na vodi, jednu ravniju supenu kasiku griza sa 150 ml mleke vode pa na tisoj vatri kuvam dok ne ostane trag u serpici. Mada msm da je malo osetljiv na griz, malo je redja stolica, ali svidja mu se i jede. Od gotovih griz kasica nije tako, mozs da verujes? Videcemo danas kako ce biti.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

15.11.2016, 10:11

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Mogla bih onda i ja tako spremim. Sta mu posle dodajes u griz?

clock-img

15.11.2016, 10:42

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Mi smo doruckovali pirincanu gotovu sa sljivom. Kuva se bundeva i šargarepa. Skuvana i jabuka pa cemo videti sta sa njom user posted image

clock-img

15.11.2016, 11:02

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Voci mi smo griz od početka pravili sa mlekom moja kravica.... pitali pedijatra kaze moze od 6 mes. i tako sam. mu onda sve sto treba da se pravi sam mlekom pravila sa mojom kravicom

...jer nisam u mogucnosti :P ...

clock-img

15.11.2016, 11:08

clock-img

Ed83

pencil-img

274

A ti ubaci i jabuku unutrauser posted image ... ja bundevu i sargarepu spremam sa kruskom, ali sigurno ide i jabuka

clock-img

15.11.2016, 11:30

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: Animsaj9

Voci mi smo griz od početka pravili sa mlekom moja kravica.... pitali pedijatra kaze moze od 6 mes. i tako sam. mu onda sve sto treba da se pravi sam mlekom pravila sa mojom kravicom

I nama je rekla da krenemo sa mlekom i da pratim, atko da za koji dan krecemo i sa kravicom i grizom

clock-img

15.11.2016, 11:33

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Hahaha, Ed, i to što kažeš :) a i sigurno ce joj se vise svideti sa jabukom.
Ja se jos dvoumim da li da krenem ranije sa kravljim mlekom.

clock-img

15.11.2016, 13:04

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi smo danas i malo pavlakice probali user posted image

clock-img

15.11.2016, 15:20

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Icka bilo sta sto imam, banana, jabuka, mlevena plazma, to stavim u griz, od sutra cu mu kuvati sa kravicom, nama je pedijatrica rekla isrto da tako uradimo. Pada mi na pmaet da mu skuvam pirinac, izblendam ga i dodam onaj mlecni desert nestle, sto da ne, super je to.l Za veceru cu mu dati keksolino, od kako je prezdraveo hoce i to, kada je bio bolestan nije hteo. Pavlaku sam mu prvo dala sa palentom, jutros palenta sa dosta jogurta je bila.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

clock-img

15.11.2016, 15:44

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ubih se trazeci danas plazmu bez meda user posted image i na kraju je nisam ni nasla, uzela sam Bevitu. Za picetak pa cemo posle preci na plazmu. Voci pretpostavljam da si ti odmah plazmu?

clock-img

15.11.2016, 15:59

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja sam plazmu dala pre par dana.
Voci, ja skuvam pirinac, pa ga izgledam sa stapnim mikserom. Dodam adaptirano, voce, povrce..

clock-img

15.11.2016, 16:28

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Da da, moram da se malo oslobodim sa ishranom, ne zelim da se ustezem, sve sto mogu napravim od kombinacija, nema alergija, nikakvog crvenila, oko usana, proliva i sl.
Icka tako cu, pa cu mu dati neka proba sve varijante.
Taj prokelj mu nisam dala, mogao bi i to da proba, karfiol mi je lepo jeo, svaki dan nesto ubacim. Spanac isto voli, sto mi je drago, grasak fino, sve do sada je proteklo kako treba.
Plazmicu sam mu neki dan, pre nicanja ove jedinice , dala, sisao je strugao, na kraju mu se odlomillo parcence ttko sam se uplasilauser posted image , ali nista, istopio je i progutao, hteo jos.

clock-img

15.11.2016, 18:43

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Kupila sam veceras pirincanu kasu sa ovasom, ima glutena, nisma ni videla.... bas me vise nervira ova zaj***cija sa glutenom. Ujutru ubacujem i to, aman vise!

clock-img

15.11.2016, 20:10

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ank, koliko ja znam ne postoji plazma bez meda. Deci do godinu dana se ne daje svezi med zato sto moze da sadrzi spore Clostridiuma, industrijski obradjen med ne bi trebalo da bude problem.
A ako si mu dala Bevitu, uvela si i gluten tako da ne moras da brines zbog kasice

clock-img

15.11.2016, 21:53

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa nisam jos uvela. Ujutru cu kasicu , ipak nisam htela uvece ako bude neke reakcije. Toliko je dece osetljivo na sve da bas pazim oko toga a samo me izludjuje.
A to sa medom mi doktorka rece da trazim pa sam se pogubila.

clock-img

15.11.2016, 21:53

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Moja je fino poruckala bundevu, sargarepu i jabuku :) Medjutim, dosta sam napravio, pa cemo to ruckati i sutra.
Skuvala sam joj i griz i ubacila malo plazme za večeru.

clock-img

16.11.2016, 13:29

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Anck, isto, tebi je i treci put da uvodis namirnice, meni se vise ogadilo. Zato sam resila da se malo opustim. Nece mu nista biti.
Sledecg meseca da probamo famozno zumance pa da idemo dalje.
Danas za dorucak Keksolino, rucak piletina pirinac sargarepa krompir, za veceru palenta sa pavlakom.
Sutra cu spremati sa kravicom griz za dorucak pa da pratim.

clock-img

16.11.2016, 13:35

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Anck koja je to plazma bez meda? ne znam da ima ta, ja D od početka redovnu plazmu

...jer nisam u mogucnosti :P ...

clock-img

16.11.2016, 16:11

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Bevita je bez meda.
Danas sam mu davala sa bananom. A za rucak je krkao batat, karfiol i malo brokolija sa pavlakom i mlekom ( kravljim)

Voci, znas kako, nije da mu nece biti nista ali nije ni da hoce, sve zavisi od deteta do deteta. Mi u porodici nemamo alergije i netolerancije na ovo il ono , ali opet malo pazim. Ne znam u danasnje vreme i moderne bolesti covek nije siguran ni u sta user posted image
malo odskakanja mislim da za nas nije strasno ali nekome jeste.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 16.11.2016 16:14:47 >

clock-img

17.11.2016, 09:21

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi cemo danas
Dorucak jabuka+kruska i malo keksa ( da istestiram ono od juce)
Rucak keleraba+batat+sargarepa i mrvica mesa (pileceg belog)

clock-img

17.11.2016, 19:05

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

U pravu si, mislim se ja uvek, ali moram sebi malo predaha dati, poludecu.
Ruckao je griz skuvan sa kravicom i keksom jutros, bljutavo, nije ni malo slatko, ali ponjupao je pola tanjira. Ne mogu reci da sam nezadovoljna.
Sutra sta cu i kako nemam pojma.

clock-img

19.11.2016, 11:20

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Doručak, griz sa bananom. Ručak ce verovatno biti piletina sa nekim povrcem.

clock-img

19.11.2016, 12:04

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Dorucak, palenta sa jogurtom i maslacem
Rucak, pile, sarga, krompir, grasak
Vecera, keksolino sa jabukom