cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

03.10.2016, 12:11

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Mislim da je rano za meso, preporučuje se sa punih 7... A od čega griz si mu kuvala?

clock-img

03.10.2016, 12:16

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Psenicni griz, samo griz. Na vodi.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

03.10.2016, 15:33

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Sada belo meso preporučuju uvodjenje sto ranije zbog Fe, mi smo oko 7meseca uveli... curetinu, junetina, piletina, sa 8 džigericu, a ovaj mesec uvodimo belu ribu

clock-img

03.10.2016, 19:47

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

E Anim, hvala, ja cu sada za neki dan. Moram tajstapni mikser da kupim. Javicu utiske.user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

clock-img

03.10.2016, 21:14

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Voci , stapni mikser je meni spas ! Ja sam kupila neki marke Colossus (ako se tako pise user posted image ) bio nekih 1500 din , ne da je dobar , prezadovoljna sam ! Znas kad se ne bojim da ce ostati komadic mesa ili neka zilica , zcetina ,junetina ,a i curetina je malo zilavija , znaci sve zdrobi .
Sa graska ne skidam uopste kozicu .

clock-img

03.10.2016, 21:16

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Stapni je mama za kasice !
Ne moras da imas veliku kolicinu da dobro izblendao

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 3.10.2016 21:17:20 >

clock-img

04.10.2016, 08:11

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Psenica ima gluten i ne preporučuje se tako rano...

clock-img

04.10.2016, 08:23

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Meso, da, od 7.-og

clock-img

04.10.2016, 08:57

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Muzicarka, sada se glutenom ne ceka tako dugo. To je sada promenjeno.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

04.10.2016, 09:18

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Voc, a zašto šećer? Ako treba da se zasladi ubaci malo neke voćke, veruj mi da je griz sladak sam po sebi, kada sam na dijeti pa ga probam bude mi kao med...
Svi skočili na Voc user posted image
Inače, meni je bošov štapni ostavljao komade, veliko razočarenje! Koristim samo onaj veliki!

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

clock-img

04.10.2016, 10:24

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Voci, mozes malo banane da mu staviš u griz.
Mi imamo stapni mikser Gorenje i super je.

clock-img

04.10.2016, 14:46

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Iskreno ja se nisam opterecivalia sa tom upotrebom glutena, sa 5 mjeseci sam mu kupila neku DMovu kašicu na kojoj je pisalo da sadrži gluten, dala mu malo da proba,vidim sviđa mu se, nema nikakve loše reakcije, i sutra dan ga lijepo s njom nahranim.
Inace, priznajem nisamni pretjerano istraživala to sve oko hrane, uglavnom pratim njegove reakcije, ponašanje, urednost stolice i tako. Ok nismo još probali masu stvari, ali idemo ka tome polako.

Evo jedan prijedlog za dorucak ako nekome treba ideja: zobena kaša obogacena sa nekim svježim vocem. Jutros sam mu u tu kaašu ubacila bananu i bebac je oduševljen, a može i kuhana i pasirana jabuka ili šljiva user posted image

Do sada je od mesa jedino prije dva dana probao teletine mrvicu ( mali komadic sam prvo na sitan ribež usitnila, pa onda skupa sa krompirom i mrkvom i graškom izblendala u sjecku). A rado bih da mu pripremim i piletnu, ali evo pokušavam da nabavim negdje domace pile, nešto mi se ne kupuje ovo "industrijsko" nafilovano hormonima user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

04.10.2016, 15:02

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

mi smo gluten poceli oko 6,5 ...7 ... i ja stavim malo secera u griz ne puno cisto da ima ukusa .nista mu nece biti.
Uglavnom mu hranu spremam onako kakvu bi i ja jela, znaci da ima nekog ukusa , ne mesam "babe i zabe"
tipa ne mesam jabuku sa pirincem ...ili bundevu sa slanim.
Ali svaka mama radi po osecaju i onako kako misli da je najbolje za njeno dete

clock-img

04.10.2016, 15:15

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Danas je pojeo griz, skuvan na vodi, danas ga nisam sladila, ali sam ubacila tri povece kriske obarene, ispasirane jabuke i super je to sve pojeo.
Posle flasica 150 l.
Posle je za rucak pojeo kasicu :brokoli, krompir, sargarepica, sve je ponjupao, posle sat i po jos jedna flasica od 150 ml.
Za veceru ce standardno dobiti, pirincane kasice sa ukusom vanile, to obozava.
Ja cu stapni mikser kupiti, videcu koji, jer su cene bas gore...dole...ali kupicu, jer zelim da probamo sa vrlo malo mesa.
Radim prema osecaju, on je sit i zadovoljan, naravno da necu dati kuvani pasulj prebranac jos, vodim racuna da ne preteram, srecna sam sto mu se griz svidja, polako sada, da pravimo malo varijanti.
Hvala svima na savetima.

clock-img

04.10.2016, 15:20

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Znam da ovo nije tema ali ipak da pitam:
Voci koje AD mlijeko vi koristite?
Ovaj moj slisti 200 ml nekad i 230 pred spavanje i to ko od šale. Mi koristimo Laktovit, i na kutiji piše da je mjera za 5 mjeseci ta od 230 ml.

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

04.10.2016, 15:24

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Pipika moj sin pije NAN ! PRO, jos ovu kutiju i prelazimo na 2-ku, punimo 6 meseci pa onda sledi prelazno mleko.
Pa jesteto ta doza, moj sin bi vec trebalo da gruva 240 ml, ali on uvece popijepre spavanja 210, toliko hoce, ja to ne forsiram, ranije sam se kidala, sada vise ne. Laktovit je odlicno mleko!

clock-img

04.10.2016, 17:36

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Naravno da bi trebalo pratiti svoju bebu i njene reakcije .... Ja sam samo napisala sta je meni dr preporucila a takve su i preporuke Svetske Zdravstvene Organizacije...

clock-img

04.10.2016, 18:42

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Mi smo danas jeli makarone bez jaja sa pavlakom, sve smo ponjopaliuser posted image

clock-img

04.10.2016, 20:23

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Muzicarko, ja te mnogo gotivim, volim da citam tvoje postove, naravno da nisam zamerila niti pomisila ista lose. Ne mogu vise na 100 strana da se kloniram, preosetljiva sam, sve me stresira oko deteta, mislila sam da cu nervni slom dozivetiona dva dana kada nije hteo da jede, a onda sam presekla i rekla da cu probati sve polako, prema osecaju. Hvala ti mnogo i molim te izvini ako sam te necim uvredila. Svaku rec i savet na forumu cenm mnogo.

clock-img

05.10.2016, 11:54

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Voci, sve je ok... I sve smo mi osetljive, razumem te u potpunosti... Samo mi se učinilo da je previše za tako malu bebu

clock-img

05.10.2016, 12:08

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Mi smo ovde jos par dana i prelazimo u sledecu temu.
Sa Vukom sam sve pratila, prvo dete pa sam bila uzoran skolaracuser posted image . Sa drugim tu i tamo, nisam toliko obracala paznju kao sa prvim. A sa trecim skroz druga prica nego sa prvimuser posted image
Belance mu nisam uvela ali je probao pitu koju sam spremila V i K i nije bilo reakcije. Pre 2 dana je pojeo parce pite kao veliki. Bez kidanja i blendanja bilo cega. Sinoc je pojeo palacinku sa pavlakom i abc sirom. Nisam mu jos uvela pasulj, za to cu jos sacekati.

clock-img

05.10.2016, 12:39

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Di bravo, mi smo pasulj odavno uveli, koje zrno i najvise corbice

clock-img

05.10.2016, 13:04

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Nisam bas lepo napisala. Belance je probao kroz pitu i palacinku ali mu nisam direkt skuvala i dala belance.
Animsaj sa cim si mu pravila pasulj
Ja pasulj zamisljam sa kolenicom i slaninom ali je on jos mali za touser posted image

clock-img

05.10.2016, 13:18

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

kuvam bez kolenice i slanine, redovno i pre nego sto cu staviti zaprsku, njemu odvadim corbice i koje zrno ispasiram i udrobim hleba

clock-img

05.10.2016, 15:29

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Di koliko vi imate zubica? Vidim da si pisala da je pojeo parce pite bez kidanja?