cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

01.10.2016, 19:39

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Anim, koliko je ona ? Mislim na cenu. I gde je ima?
Ja sam na moru davala da gricka jabuku sa mnom a sad sam joj dala i krusku, svezu sa bananom.
Ma, sad joj je nikakav apetit . Znate kad je krenem stavljati u hranilicu , ona pocne da place.
Kako vase bebe u ovom uzrastu jedu one zitarice u kutiji i da li hoce kad ih napravite sa ad mlekom ili samog da ga piju?

clock-img

01.10.2016, 21:55

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Danas je bilo ovako:
prva jutarnja flasica 120 ml,
sledeca 150ml
Rucak ui 14 h brokoli sa krompirom, pojeo je dve trecine tanjira, nisam malo spremila, sl flasica 150 ml
spavao je malo, dobio bananicu samo da proba, 1/6 cele banane sam mu ispasirala, svidjalo mu se
sl obrok je vecera u 18 h pojeo ceo obrok 160 ml pirincane kasice sa vanilom, dodala sam mu ispasiranu skuvanu jabuku u to, pojeo je sve,
malo pre dobio flasicu 180ml, popio je 120ml. Super je danas bio, presrecna sam
Sutra kuvamo griz ujutru, posle prve a pre druge flasice, da malo proba.user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

01.10.2016, 22:43

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Me, te kasice se i spremaju sa ad, neke mame spremaju sa svojim mlekom. A imas i takvih sto se spremaju sa vodom.
Voci, bravo za danasnja ruckanjauser posted image

clock-img

01.10.2016, 22:55

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Mislim da je negde oko 500 din, ima da se i naruci direktno od te zene (doktorke) sto je napisala, preko fb, mi smo je dobili na poklon bas od nje.
a sto se tice zitarica obozacamo ih i uglavnom mu uzimam te sto se prave sa vodom, jer nemam vremena da se izmuzam, svaka cast zenama, majkama skidam im. kapu koje se izmuzavaju, a AD mleko nemam u kuci jer samo sikimo, a da ga kupujem. zbog toga ne bih, ovo nam je superiska!

clock-img

02.10.2016, 21:47

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Mi smo rano ujutru sikili
dorucak oko pola 9 - vocni jogurt
spavao
rucak oko 11- brokoli, šargarepa, celer i zecija džigerica sa pavlakom
siko oko 13h
spavao
uzina oko 15h - banana sa plazmom
oko 17h je pojeo koje zrno belog grozdja mada nije oduševljen
oko 18h sikio
u 19h vecerao zitarice
u 20h sikio pred spavanje
u toku dana popio jos oko 100ml soka od breskve i nesto malo manje vode, vodu se bukvalno teramo da pijemo

clock-img

02.10.2016, 21:56

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Moja beba obožava bananu... Krenula sam joj sa povrćem, namerno, da se navikne na slano prvo. I sve je super išlo dok nije probala bananu....sad bi samo banane jela. Čak i tikvicu, koju je super jela samu, nije htela. Ali kad sam dodala komad banane i umiksala sa tikvicom sve je pojela. I da, stegne joj stolicu ako jede nekoliko dana za redom...

clock-img

03.10.2016, 08:50

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

I moj D obožava banane, u šta god da je smiksam, može proci user posted image

Nego, interesuje me mame kada ste vi pocele da dajete bebama jogurt? I koji jpgurtste prvo davale? Obicni? Jeste li ga razrjeđivale necim ?

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

03.10.2016, 09:16

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

To i mene zanima, jer cu danas napraviti malo griza na vodi, a msm da za jedno 10-tak dana moze neka palentica. Uvek nesto kazem pa se popismanim, uvek me grize savest unapred...a sta ako se nesto desi, zar da budem kriva zbog toga...

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

clock-img

03.10.2016, 09:19

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Ja nisam razblazivala jogurt. Samo sam ga pomesala sa palentom. Palentu sam mu prvo mesala sa ad, posle sa jogurtom.

clock-img

03.10.2016, 09:38

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Ne treba da razblazujete jogurt. Mozete dw ga mesate sa palentom.
Voci, voce se ne daje tako kasno. Najbolje je to vreme kad si mu dala bananu.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

03.10.2016, 09:39

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Jogurt smo poceli sa skoro 8 meseci kad i pavlaku i mladi sir, nismo ga razblazivali, uzimam mu sa najvećim procentom masti, Imlekov Gusti

clock-img

03.10.2016, 09:45

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Mi još nismo probali palentu, ja je ne volim pa se nisam sjetila ni da djetetu kupim i napravim, nemajka user posted image

Ok sad kad ste me napomenule,probati cemo i to. Ajd mi sada recite kako se to sprema za bebu ?

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

03.10.2016, 09:57

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Pipi, ja sam spremala normalno. Stavila vodu da prokuva, ubacim palentu i mesam par minuta i to je to. Jedino vidi da ti ne bude previše gusta.

clock-img

03.10.2016, 10:03

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Evo da ti dam ja tacnu meru: 2 kasike palente (najbolje je da uzmes onu kesu sa batom), 150 ml vode. Stavis vodu da prokljuca i postepeno dodajes palentu. Kad dobijes odredjenu gustinu tad je gotovo. Mozda je najbolje na pocetku da malo bude redje. Ako ti ostanu gromuljice ubacis u blender i bude kremasto. Posle dodas jogurt. Mozes kasnije mladi sir i pavlaku.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

clock-img

03.10.2016, 10:07

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Super user posted image Hvala vam

clock-img

03.10.2016, 10:16

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Nisam znala za tu meru 2 kasike na 150 ml vode ja uvek odokativno merilauser posted image

clock-img

03.10.2016, 10:18

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Ja imam onaj kuvar za bebe sto je izdao "Vodic za roditelje". Moja deca su porasla, ali im i dalje spremam palentu.

clock-img

03.10.2016, 10:22

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

i ja palentu odokativno , samo da ne bude gusta jako ..

clock-img

03.10.2016, 10:26

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ma palenta je super i za male i za velikeuser posted image

clock-img

03.10.2016, 10:44

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Moje obe nisu odusevljene palentom, tj starija nece nikako.
Ivana, znam , imam i ad mleko ali ga nece..ima neki miris, ipak nije kao kravlje. Zato sam vec uvela sada kroz te kase ili kad kuvam zitarice...nisam pprimetila da joj smeta, jedino sto se valjda opterecuju bubrezi ali mene eto svako kinji da nisam normalna sto detetu ne dajem neke stvari pa sam pokusala malo da se opustim. Ipak nije ljubitelj tih kasica. Kad nece nista dam joj hlaba i jogurt i mladi sir, to hoce bar malo.
Animsaj, celer je jak alergen. Jedan dan sam dala malo Petri, greskom i pojela sam se ziva hoce li joj nesto biti...

clock-img

03.10.2016, 11:37

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Palentu možete i sa voćem, ja dajem mojoj bebi, mala je još za mlečne proizvode

clock-img

03.10.2016, 11:40

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Ni Uros nije odusevljen palentom pa mu spremam griz. Pomesam sa vocem i super pojede.

clock-img

03.10.2016, 11:55

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

ta sada da radim, da mu skuvam sutra malo ili ne? Nema jos punih 6 meseci, ali bas bi probala. Sutra ubacujem kockicu piletine u povrce, evo sada kuvam i karfiol, vise mi se smucilo, 10 serpica isprljam dok sve sto treba obarim.Bas je smorko ovo uvodjenje hrane.

clock-img

03.10.2016, 11:56

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Vocicana, beba nema ni 6 meseci a uvodite meso, ako sam dobro razumela?

clock-img

03.10.2016, 12:07

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Pa za 6 dana puni 6, tako da sam raspolozzena da probamo. Ne znam ni sama, jutros, vec sam napisala dala sam mu malo griza skuvanog u vodi, sa veoma malo smedjeg seceraa, svidjalo mu se. Danas je na meniju za rucak karfiol, krompir i malo sargarepe, jer nju nikako nece. Pa da vidim reakciju.