cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

26.09.2016, 10:15

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ima ih jos uvek, mi juce jeli, sa koliko mogu breskve??
I da mamite iskoristite sad sezonu bundeve, mnooog je zdrava, a kad se ispece u rerni fantasticna i slatka. mesala sam je sa svacim, moja T je obozavalaaaa user posted image

clock-img

26.09.2016, 11:07

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Koliko dugo je pečete?

clock-img

26.09.2016, 11:13

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Može i da se kuva sa svim ostalim, mnogo je vole klinci!

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

clock-img

26.09.2016, 11:30

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Voci daj mu slobodno bananu.
A sa palentom sacekaj jos malo ako nisi uvela gluten. Ovde savetuju palentu tek od 7 meseca. A mozes da je kuvas na vodi i stavis malo pavlake, abc sira ili koselog mleka.
Ja sam prvo uvela mlecno pa tek onda palentu. Samo polako nemoj da zuris. Jos su mali i stomacic je osetljiv. Mi smo tek posle sedmog meseca piceli ozbiljnihe da jedemo. Do tada sam ga dojila i u sestom mesecu je kao jeo malo voce i povrce.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

26.09.2016, 11:35

clock-img

muzicarka

pencil-img

641

Palenta nema glutena, to je kukuruzno brašno. Skuva se na vodi pa se pomeša sa voćem koje beba jede

clock-img

26.09.2016, 11:52

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Pa ne znamuser posted image
Secam se da su me u savetovalistu "napali" sto sam bebi sa 6.5 meseci dala palentu i da sam trebala sa 7 meseci. Znam da sam se cudila koja frka zbog 15 danauser posted image

clock-img

26.09.2016, 12:04

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: muzicarka

Koliko dugo je pečete?

peces je dok viljuska ne prodje kroz nju, mozes i u foliju da je umotas jer curi. Moze i da se kuva ali je pecena mnogo sladja i lepsa.

clock-img

26.09.2016, 12:11

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Hvala Di probacu.
Dacu mu malo bananice

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

26.09.2016, 12:26

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Meni je najlepša je sa cimetom u piti, mljaaaac, ali moraju još malo da poodrastu user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.09.2016, 12:30

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

user posted image user posted image user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

clock-img

01.10.2016, 06:32

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

IZVORNA PORUKA: vocicana RR

user posted image user posted image user posted image

E ovakva je situacija od juce. Da me ne bi stavljali na "kolac" zato sto sam nesavesna majka...
Posle dvaa tri dana totalnog nejela, juce smo imali dve flasice ujutru, zatim tanjir brokolija sa malo ad mleka koje pije, svidja mu se, sve je pojeoi, zatim flasica mleka, pa pirincane pahuljice sa vanilom i jabukom, koju sam dodala, skuvala, ispasirala i dodala, to je komplet pojeo!
Danas da osmislim rucak, ali bi mu dala, malo gotove griz kasice, Hipp , samo da proba, pa kasnije tj, sutra, dam dam koliko dete hoce da pojede.

clock-img

01.10.2016, 07:36

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Voc, ja sam se suočila sa tim da nisam savršena mama, ali stalno sebi govorim "trudiš se najviše što možeš" i to je to! Ono što sam naučila je da mi mame moramo da pratimo svoj osećaj, i u vezi klope, džaba sve knjige ovog svets kada je svako dete za sebe. Npr. Milutinu dosta stvari pravi kiselinu i vraća mu se, i naučili smo da uvek posle klope ide ili korica hleba ili plazma.
Nama je kelj prošao ok u smislu da mu se sviđa ali mu se vraćao pa je malo kao i bljucnuo mrvicu, neka čeka još mesec dana, tako je bilo i sa blitvom pa je sada super!
Jaje smo završili, džigerica mu se super svidela pre neki dan tako da nismo loši!
Doca je rekla sada sve može osim mleka običnog da pije(za kuvanje je ok), meda i belanca.

clock-img

01.10.2016, 09:34

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Sony pa bravo! Naravno ono znas u fazonu, uvek ja polako sa novim stvarima, ali brate mili, daj tri dana ovo, pa ne smes ovako, daj mu sada to, bas je smaranje. ALi dobro tako mora.
Otisla sam do DM-a neki dan, da ne budem lenja i uzmem gotove kasice one 4+, da vidim sta te zene po zapadu daju deci, kako uspevaju da povedu racuna o hrani, kao mi oovde. Oni gruvaju i ananas i keks, testenine, spageti neki, nesto. Ja sam u cudu bila. Napravicu griz na vodi samo, jednu kasiku supenu, samo da vidim da li ce mu se svidjati. Naravno i da nema reakcije. To je glutenska namirnica. I citava filozofija oko svega.
Doktorka sa kojom sa dugo radila je u 41-oj rodila sina i kaze mi, ovi u savetovalistu kada bi znali sta sam ja davala, kada, kako, oni bi me spalili, ali momak je ok, lep, zdrav, bucko, da ga pojedes.
Javljam utiske

clock-img

01.10.2016, 09:41

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Voci samo prati sebe i svoj osecaj. Ja bi Urosu ranije uvela hranu. Nego isli u BG pa na more i nikako uhvatiti ritam.
Te kupovne nije hteo da jede, bas se gadio na njih.
A Kosta je secam se od hipp imao uzasne grceve.
Zato Urosu retko sta kupujem sve mu spremam.

clock-img

01.10.2016, 09:43

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

POlako, neka proba sto vise novih stvari, pa cemo videti kako ce da prihvati.
Di user posted image

clock-img

01.10.2016, 09:55

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Ja sam D kupovne kasice davala samo na moru, jer smo bili "primorani" ... tesko ih je prihvatio ali smo se trudili.
A sto se tice uvodjena, donekle sam se pridrzavala, i trudim se da se drzim. toga, ali bilo je par izuzetaka npr. uvela sam mu ranije grasak i boraniji samo zato sto smo imali svezu u basti, noje to bila neka kolicina svega par zna u početku, ali super je podneo

clock-img

01.10.2016, 11:51

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

On je spavao do 11 ja niako ne mogu da mu dam griz, ooo majko, danas hajde malo bananice.
A recite mi, kakva je situacija sa bananom, da li je neka beba imala problem sa zatvorom ili dijarejom?

clock-img

01.10.2016, 11:59

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Voci, a sto ne mozes da mu das griz?
Mi nismo imali problema sa bananom, ali zna, uglavnom, da izazove zatvor.

clock-img

01.10.2016, 12:07

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Moja boka nije imala od banane ni zatvor,ni proliv,imala je kao crne koncice u stolici od nje.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

01.10.2016, 12:34

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ni mi nikada nismo imali problem sa naknadnom. Klinci je obožavaju a i ja. Ako su bolesni, neće da jedu, dok su tako mali bananu nikada ne odbijaju. Isto uvek budu crne niti u stolici.

< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 1.10.2016 12:35:32 >

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

01.10.2016, 12:38

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Moja je imala zatvor, tri , cetiri dana jela uzastopno bananu a i pirinac kroz rucak i nije kakila nedelju dana.
Kada dajete sveze voce, tipa jabuke, breskve, kruske? Sada ima skoro 8,5m

clock-img

01.10.2016, 14:06

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

sa bananom nismo imali problema. ME mislis od kog meseca? Mi sad imamo za dva dana 9 meseci, a sveze voce smo uveli od nelih 6,5

clock-img

01.10.2016, 14:15

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Pa gledaj da kombinujes bananu malo redje pa ne bi trebalao da ima zatvor, mada se banana malo kasnije daje mislim oko 7 meseck cak. Nisam ni ja zurila sa bananom.

clock-img

01.10.2016, 16:10

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ako se daje svaki dan možda i može da izazove zatvor. Ja uvek gledam da svaki dan dam drugo voće osim ako ne skuvam za dva dana.
Sveže voće sam uvela sam osam meseci.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

01.10.2016, 16:27

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Meni je kod uvodjenja dosta pomogla knjiga Dnevnik bebe Marte, pa sam se donekle vodila po njoj