cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

15.07.2016, 10:23

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Sonyasha, ni ja nisam gledala koliko grama pojede, stavim u činiju i jede koliko hoce.

clock-img

15.07.2016, 10:26

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Sonya bas lepo ruckate.
I mi smo se konacno uozbiljili. Probao je palentu sa jogurtom i nece pa sam mu spremila sa bananom i sve je poruckao ali nocu mi se budi, mozda ga muci stomacic nemam pojma. Jutros sam mu spremila bebi krupicu sa malo banane i breskve i bas je lepo jeo.
Kada moze da se uvede zumance i sveze voce?
E da ni ja nepratin koliko grama. Jede dok hoce kada nece nedajem sna silu.
Sto se tice dojenja sisa kao luduser posted image

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 15.7.2016 10:27:11 >

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

15.07.2016, 10:51

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Žumance ide sa nekih osam meseci, jednom nedeljno po četvrtina. Istina, citala sam po netu da daju i sa sest meseci.

clock-img

19.07.2016, 09:53

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Devojke, koliko g treba da pojede beba od 6 m ? Mozete mi otprilike reci od do...
I kada da joj dajem obroke? Zadnjih par dana joj da jem dva ali ne mogu da pohvatam kada je najbolje . Da li ujutru i za rucak ? Ujutru da dam par kasicica kad uvodim namirnicu a kad ne uvodim, onda mozda zitarice?
A onda nema veceru user posted image

clock-img

19.07.2016, 10:17

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Milutin pojede 250gr, nekad 300 voće + žitarice ujutru 3 sata posle jutarnjeg podoja i 300gr, nekad 350 ručak koji je 5 sati posle doručka a između podoj, otprilike u 10 doručak u 3 ručak. Kada probavam novo kao na primer juče griz sa kravljim mlekom dajem mu par kašičica pre nekog od obroka, obično doručka. Da se pohvalimo, probali pšenični griz sa kravljim mlekom drugi dan i prošlo je super, bez reakcije!!! plašila sam se zbog reakcije na ad mleko ali mu očigledno ono nije prijalo a sa kravljim mlekom smo ok!user posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

clock-img

19.07.2016, 10:46

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Mogu li Milupine zitarice sa jogurtom da se mešaju?

< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 19.7.2016 10:47:41 >

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

19.07.2016, 12:02

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Mogu! Vojin mi je to klopao!

clock-img

19.07.2016, 13:16

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ne znam kako da ih spremim, u uputstvu ne piše jogurt kao opcija. Da li otprilike da stavim žitarice?

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

19.07.2016, 19:12

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Sony, tnx. Ona mi ustaje izmedju 6 i 7. Siki oko 9 i odspava pa kad ustane izmedju 11 i 12 doruckuje. A posle popodnevnog spavanja izmedju 17 i 18 tek ruca. Ali max oko 100ml.

clock-img

22.07.2016, 14:27

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Kada ste uvele gluteenske zitarice bebama ?
i kako ste pripremale griz za bebe?

clock-img

22.07.2016, 15:34

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ani, ja sam u 7 mesecu uvela, a griz mu još nisam dala. Nešto nemam naviku da spremam griz.

Spremala sam Milupu sa jogurtom i nije baš bilo lepo. Nije hteo ni da jede.

clock-img

22.07.2016, 15:36

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Mi smo baš juče probali milupa 7 žitarica. Ubacila sam mu jednu kašičicu uz ređe skuvane breskvice. Super je prošlo pa je danas dobio dve pune kašike u voćke pa ću sutra četiri user posted image

clock-img

24.07.2016, 14:07

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

ja sam kupila Nestle 6+ one sadrze gluten. Za koji dan ulazimo u 7 mes. i planiram da mu uvedem. Sad po preporukama SZo koliko sam citala ne treba dati pre 4, a da ga treba uvesti do 7 meseca

clock-img

05.08.2016, 16:44

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Da, tacno isto mi je rekla pedijatrica. Ali ona misli da je 8 ili 9 mesec najbolji.
I ja imam te zitarice i uvodim kad i ti Animsaj.
Samo sto kolicinski jede malo , kad je raspolozena oko 10 kasicica...znaci oko 50 ml max. Sad ne znam koliko obroka ima tvoja beba ? Kada da uvodim uzinu i veceru?

clock-img

07.08.2016, 20:15

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

ME, ne znam koliko bese ima tvoja beka. Mi vec imamo veceru, a za uzinu vocni sokic.
Ja nemam vise ideja za rucak. Vrtim sve jedno isto u krug. Pretvorice mi se dete u sargarepu user posted image

clock-img

08.08.2016, 10:39

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Mislim da nisam napisala. Ako imate problem sa nestle zitaricama i grudvicaama umutite mleko i zitarice viljuskom. user posted image

clock-img

08.08.2016, 21:02

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Imas dosta povrcki ,, napravi lepi djuvec sa povrcemuser posted image

clock-img

09.08.2016, 11:41

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Sanjalice, 6,5. Tvoja ima 8,5 ? Kad si uvela uzinu i veceru? Imala je zatvor par dana, izbacih bananu i ppirinac. Sad je ok ali ne bih joj jos to davala...ni ja nemam ideje...

clock-img

09.08.2016, 11:47

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ako si davala neko meso, supicu ili corbicu... moje beke su najvise to jeele..

clock-img

09.08.2016, 12:28

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

ME,da 8.5m. Na zadnjoj kontroli kada smo primili vakcinicu tako mi je dr savetovala. Mislim da samo sto je napunio sedam, ili malo ranije.

clock-img

09.08.2016, 13:52

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Pa starijoj sam sa punih 7 davala ali razmisljam mozda joj je bilo previse pa je odbijala da jede... da ne napravim opet gresku... i mi uskoro imamo kontrolu pa cu se posavetovati i sa doktorkom. Ja imam osecaj da bi mozda trebala da joj dajem ad mleko...mozda se ne bi budila nocu ?user posted image

clock-img

09.08.2016, 14:49

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

ME, a da mozda probas da joj uvedes večeru umesto ad?

clock-img

09.08.2016, 14:56

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Slazem se sa Ivanom, mozda da vecera :-)

clock-img

09.08.2016, 15:05

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

ME, nema potrebe da joj dajes AD. Uvedi joj veceru i pred spavanje neka sisa. To je dovoljno.

clock-img

10.08.2016, 09:38

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Hocu!user posted image tnx. Trenutno nemam nista od onih pirincanih ili kukuruznih cerealija u kutiji. To bi mi bilo najlakse jer uvece bas budem umorna, dok sredim obe itd. A ako kuvam palentu ili pirinac, nekako mi lepse da dodam malo ad mleka a da ostavim moje za podoj.