cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

17.06.2016, 15:58

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Sanjalice mogla si mu palentu uz taj potaz. Lakse bi mu davala. Ja tako mom L. A i gledam da mu dam zitaricu ili protein uz to , da nije cisto povrce. Nego , ti ces i vocne kasice nositi? Ja mislila samo slane tj povrtne. U Grckoj ima dosta voca. Na kraju krajeva bananu , breskvu nesto mu uvek mogu izgnjeciti. Ja tako planirala. Ti mislis da je bolje nositi kupovne vocne?

uz sta im dajete kesk? Ja juce L uvela plazmu uz voce. Juce breskva , banana i plazma a danas jabuka , banana i plazma

< Poruku je uredio Maraj -- 17.6.2016 15:59:45 >

clock-img

17.06.2016, 16:09

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, ja bananu ne mesam ni sa cim, jer je sama po sebi kaloricna.
Ja sam stavljala po malo u kajsije, breskve, visnje. Juce je L doruckovala plazmu i mleko.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

17.06.2016, 16:20

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Maraj, a koje zitarice mu dajes recimo uz povrce? Citala sam u kuvaru za bebe kazu dodati zitarice recimo u neku corbicu, ali ne znam na koje se zitarice se misli.
Ja cu poneti i vocne jer mu dosad jos nisam davala sveze voce osim banana. A posto idemo sledece nedelje ne bih sada kretala sa svezim vocem.
Ja sam G davala keks uz vocne kasice da bi vise drzale sitost i da bih ih malo zgusnula. Nije bio neki ljubitelj keks i mleka.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

18.06.2016, 08:14

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Sanjalice , u povrce stavljam ili palentu ili proso od zitarica. To vezano za corbu , misli se na kornfleks (bar u mom kuvaru)
A ako ne stavim zitarice stavim ugljene hidrate -krompir ili pirinac

jess jesi li uvela kravlje mleko , sa plazmom? Ja jos nisam kravlje uvela. Nesto mislim da je rano , otkud znam...

clock-img

18.06.2016, 08:26

clock-img

superm

pencil-img

3244

Kravlje mleko nikako pre 1. godine

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

18.06.2016, 08:27

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Superm to se valjda misli na mleko koje se cisto daje bebi da pije. Mislim da ga zene uvode ranije za spremanje kasica npr za plazmu i mleko ili za pravljenje griza.

clock-img

18.06.2016, 08:51

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Maraj, imamo isti kuvar. Videh negde da si neku sliku objavila. Znači kornifleks.
Ja recimo nestle žitarice i pire mutim sa kravljim mlekom. A pije ad.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

18.06.2016, 09:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Da da user posted image kornfleks. Ja ga nisam do sad stavljala. Valjda am usla u neku semu oko kuvanja pa ni ne eksperimentisem puno user posted image
pa ja se jos nesto snebivam oko kravljeg...

clock-img

18.06.2016, 10:01

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Nama je nas pedijatar tako savetovao. Ne bih mu dala da pije nikako, a ovako uz zitarice zasto ne. Cak primecujem da mu se vise svidjaju sa kravljam mlekom.

clock-img

18.06.2016, 10:34

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Mi doruckovali zumance sa maslacem i pavlakom. I dodala sam malo kravljeg mlijeka. M ce piti ad do godinu sigurno, a mozda i poslije. Kravlje sam dodala prije par dana u neke, nazovimo, projice i jutros u jaje. I dodavacu ga tako u hranu. Niti je to mnogo, niti cesto.

clock-img

18.06.2016, 21:52

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Di, ni ja ne znam šta dalje? Jel ste oformili obroke ili sve klopa kao ručak? Jel siki posle klope?
Nama je sada samo ručak i posle malo zalije user posted image mada pojede po 200gr povrća kapiram da mu je sikenje samo navika da mu ne treba posle klopiceuser posted image

< Poruku je uredio sonyasha -- 18.6.2016 21:53:04 >

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

clock-img

19.06.2016, 08:47

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Sonyasa isti sluca i kod nas. Svaki obrok zavrsavamo sa sikenjem. Nekad i u toku obroka , zna da se buni i da trazi da sisa

nego , opet ja , sa L izbegavanjem hrane.....L mi hoce jogurt i hleb u poslednje vreme , pa se nosim mislju da na more ponesem jogurt. Ono malo pakovanje kravice od 250ml. Da ponesem 2-3. Imamo frizider u kolima. Pa bar to da mi jede tamo. U Grckoj nema jogurta

< Poruku je uredio Maraj -- 19.6.2016 8:49:31 >

clock-img

19.06.2016, 09:11

clock-img

superm

pencil-img

3244

Grčki jogurt je divan. Moj mlađi sin je to obožavao. Jeste gušći nego naš.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

19.06.2016, 12:25

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Maraj, L jos nece da jede kao prije?! I Suzi je imala istih problema sa svojim curama.
Mi cemo danas blitvu za rucak. Ustvari, cuspajz od blitve, sve sa zumancetom, mlijekom i bransom. Kaze li se kod vas cuspajz? user posted image

clock-img

19.06.2016, 12:35

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ahaha bebi user posted image mislim da se kaze. To mu dodje kao čorbica user posted image
nece L da jede. Bas zeza...
superm znaci vi ste jeli grcki jogurt? On je bas gust , kao nasa pavlaka je l da

clock-img

19.06.2016, 13:36

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Nije to corbica. Gucse je. Kao kad spremas spanac, samo je umjesto njega blitva.

clock-img

19.06.2016, 13:37

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mi imamo jos dve nedelje da cekamo sa uvodzenjem zumanceta tako nam naredila dr user posted image jedino mi ovde ne jedemo jaje majku joj. Ima vremena krkace. Ne znam sta da mu skuvam sad za rucak nemam mesa user posted image mozda povrce sa sirom kupila sam mu juce parmigjano.
Maraj mi isto krkamo grcki jogurt super je user posted image

Ayan <3

clock-img

24.06.2016, 08:59

clock-img

janajana

pencil-img

523

mene nema, pa nemauser posted image dosla mi mama i sestra iz Kanade pa ni ne stizem bilo sta da pisem user posted image
Ono sto M sada najvisevoli jesu one pirincane galete potopljene u u jogurt, isitnim ih i malo ih ostavim da odpistr ili malo rucnim mikserom izmuti, "davii" se u tome user posted image
Inace jel neko presao u forum od 9-12 meseci posto mi vec uveliko imamo 9 mes user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

24.06.2016, 09:16

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Mi imamo devet od pre dva dana a još smo ovde.
Pitanjce jedno:koje sir da im kupim , abc ovde neka ni u jednom marketu?

< Poruku je uredio suzi kju -- 24.6.2016 9:17:27 >

clock-img

07.07.2016, 22:53

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Nema nikoga na ovoj temici?!?
Mi došli sa Tare pa nam je na redu blitva i piletina tj. neka od ta dva....a treba da uvedemo i voćni obrok, idalje smo samo na ručku!

clock-img

11.07.2016, 00:31

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Sonya mene sramota da se javimuser posted image
Mi i dalje to sve laganoooo hahahahauser posted image
Vec smo nedelju dana na moru, sutra se vracamo kuci i ozbiljnije se bavimo ishranom. Ponela sam gotove kasice slatke i slane ali slane nece ni da proba samo pljuje tako da ga nisam forsirala. U principu non stop ga dojim i jeo je jednom dnevno slatku kasicu. Mozda do 100 g. I par puta sam mu dala jogurt i po koju nrvicu hleba da mulja po ustima dok nahranim Vuka i Kostu.
Mislim da je krajnje vreme sa ima 2 ozbiljnija obroka.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.07.2016, 00:44

clock-img

superm

pencil-img

3244

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Mi imamo devet od pre dva dana a još smo ovde.
Pitanjce jedno:koje sir da im kupim , abc ovde neka ni u jednom marketu?

Suzi, bilo koji mladi sir.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

12.07.2016, 09:06

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Mi smo ozbiljski navalili na klopu user posted image
Za mesec dana isprobali pirinač, kukuruz, krompir, šargarepu, grašak, boraniju, blitvu, crni luk, belo meso, jabuku, kajsiju, breskvu.
Od milupe kukuruz+pirinač+ ad dobio alergiju, a doca nam je rekla da mu dam malo griza sa običnim mlekom i pratim reakciju, ako je nema da je to samo reakcija na neku hemiju iz ad mleka.
Znači uveli užinu u 10 i ručak oko pola 3.user posted image
Jedino mi količina nije jasna, on hoće da pojede i 350gr ručka a voća 300gr, jel to previše?

clock-img

13.07.2016, 22:56

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Sonya, ja i ne znam koliko grama pojede. Uglavnom punu ciniju. Mi mleko pijemo ujutru i uvece, ujutru zitarice, rucak povrce, pridvece voce, u medjuvremenu dosta vode i ponekad sok.

clock-img

15.07.2016, 10:16

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Mi probali i ovas. Skuvala sam za sebe i njemu u voće ubacim punu kašiku onako sa opnom, ne znam da li grešim?! Njemu se sviđauser posted image
Uz to uveli i papriku, onako parčence skuvam sa ostalim oljuštim opnu i to je to. Samo kaki tri puta dnevno, sve drugo deluje ok user posted image