cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

04.06.2016, 23:45

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Adulence od kada mogu tresnje?
Za par dana smo u ovoj temi, ali mi bas zabusavamouser posted image
Do sada je probao pirinacne zitarice i mrstio se, bananu i jabuku.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

05.06.2016, 01:08

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Mi juče bili na kontroli. Dr nam je rekla da bukvalno možemo da jedemo sve. Svo povrće, svo voće samo ne ribu. Kaže daje mu slobodno paprikaš, punjenu papriku...user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

05.06.2016, 09:01

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Zene mileram je nesto poput pavlake kako to moze da se istopi?prvi put cujem i sad sam se bas zaintrigirala...dijo iskreno nemam pojma za tresnje mi ih tek probali...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

05.06.2016, 09:48

clock-img

mila83

pencil-img

3821

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Adulence od kada mogu tresnje?
Za par dana smo u ovoj temi, ali mi bas zabusavamouser posted image
Do sada je probao pirinacne zitarice i mrstio se, bananu i jabuku.

Tresnje mogu od 8.meseca,kao i visnje.Maline,kupine sa 11 meseci. Provericu ti jos,to je po preporuci SZO.nemam tabelu ispred sebe trenutno.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

05.06.2016, 10:03

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

E Ado, napravih ja haos sa ovim receptom user posted image . To je moje omiljeno jelo iz djetinjstva. I nama tako pravim jaja "na" mileramu. U pitanju je domaci mileram, stvarno ne znam da li ga tamo ima, vidjala sam ga samo na ovoj nasoj romanijskoj regiji user posted image . Nije kajmak zato sto se skida sa nekuhanog mlijeka. Ne moze dugo da stoji. Tvrdoca mu je otprilike kao krem sir. Nije slan i punomasan je. Njega kad stavis u tavu i zagrijes rastopi se kao maslac.
E tacno mi dodje da ti posaljem autobusom kanticu!

< Poruku je uredio bebilule -- 5.6.2016 10:04:12 >

clock-img

05.06.2016, 10:57

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Bebi saljem ti adresu user posted image

di po mojoj knjizi za ishranu beba , tresnje idu od 10.meseca.

nego , meni L ni jutros nije hteo da jede. Sta se desava ne znam nije imao ove faze. Hranu odbija a samo bi da sisa. Juce sam mu samo dala kombinaciju banane i sveze breskve ( uveli smo sveze voce) i to je jedino pojeo.

clock-img

05.06.2016, 11:34

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Evo nadjoh tablicu sa uvodjenjem namirnica , po mesecima..preporuka Svetske zdravstvene organizacije. Pa svako neka radi po sopstvenom nahodjenju.ja sam se uglavnom drzala tablice,cak i kada nisam znala za nju,nekako prirodno,i koliko god sam mogla domace. Naravno da sve ove vrste zitarica i egzoticnog voca ne morate davati bebi,ukoliko smatrate da ne treba.

user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

06.06.2016, 15:02

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Juče smo probalr hleb i jogurt i onako, jesu jele nisu oduševljene al bar nisu zatvarale usta.
A danas voćni jogurt, pa ljudi moji kakvi oduševljenje!!! user posted image

< Poruku je uredio suzi kju -- 6.6.2016 15:05:31 >

clock-img

06.06.2016, 15:14

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Suzi,jel dajes kupovni ili sama pravis vocni jogurt? Ja tek sada povremeno mojoj T sdam kupovni,mada nije ni to nesto sto bas voli da jede,samo su ti kupovni dosta slatki. Ako mozes,pravi im sama . Nama je to sada uzina ponekad.

Ne znam da li si im uvela proju,moja T i sad jako voli da joj udrobim projicu u jogurt.

clock-img

06.06.2016, 15:18

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Kao da napravim proju? Neki poseban recept?
Danas sam dala kupovni, baš iz razloga što je sladak, zato što ovaj običan jogurt sad tek polako prihvataju. A planiram da ih dajem običan sa voćem.
Jel za ovaj običan ima neka posebna priprema ili samo dodam voće?

clock-img

06.06.2016, 15:23

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Samo dodaj voce,u pocetku mozes vise izblendanog voca a manje jogurta,pa polako razredjuj jogurtom u meri koja im se svidja. Posle mozes u to i neki keksic ili biskvit,da stavis.Ni moji nisu ispocetka nijedno hteli odmah jogurt,ali su se navikli.
Sto se tice proje,mogu ti napisati recept kako ja pravim,ne znam jesi li im uvela celo jaje..pretpostavlljam da bi mogla i samo sa zumancetom da je pravis.

clock-img

06.06.2016, 15:26

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Napiši ako ti nije teško. Nisam im uvela celo jaje, belance valjda posle godinu dana?
A mogu sa žumancetom samo...

clock-img

06.06.2016, 15:39

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Da,da mozes. ova mera je za proju koju pecem u onom kalupu za djuvec,ili ako hoces one male kao mafine(ja imam onaj kalup od 12 mafina) pa mi ispadne 18 mafina,pecem iz dva puta.

Umuti 4 jaja (ili 4 zumanceta),maaalo soli, 1 casa kiselog mleka,3\4 case ulja, 1 casa kukuruznog brasna ili palente,sta vec imas, 1 casa psenicnog brasna, 1 prasak za pecivo.

Peci na 180 st. dok ne porumeni blago.meni je to osnovni recept,mozes u to dodati seckani mladi luk,spanac,blitvu,posuti semenkama suncokreta,susama,lana...Kako im vec budes uvodila sve to.

I odlicna kombinacija ti je jogurt,banana i palenta..moji su to klopali kao blesavi..

clock-img

06.06.2016, 15:42

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mi smo juce probali lubenicu sa jabukom bebac je bio odusevljen. Ja ne znam zbog kojeg razloga je na ovu tabelu lubenica napisana da se daje sa +12 meseci. Lubenica je lako probavljiva i to je zapravo samo slatka voda tj sokic. Svugde sam nasla da se moze dati sa 8+ meseci i pitala sam dr kaze da mogu da mu dam. Tako da imamo jednu vockicu vise u jelovnikuuser posted image
Mila jel moze ta proje da se nekako napravi bez jaja?

< Poruku je uredio amelia -- 6.6.2016 15:43:27 >

Ayan <3

clock-img

06.06.2016, 15:46

clock-img

mila83

pencil-img

3821

iskreno,ja nisam probala bez jaja..ali mislim da bi to moglo proci,kao i kada pecemo palacinke bez jaja...
Sto se tice lubenice,ja mislim da je ona ovako stavljena na tablicu ili zbog pesticida kojima se tretiraju,ili zbog toga sto je toliko vodenasta,pa u vecoj meri ako se jede,moze malo da optereti bebine bubrege,jer beba unosi i drugu tecnost pored toga...ne znam...

ja mojim klincima nisam ni uvodila lubenicu pre godine,tako nas i zadesilo jer su julska deca,pa smo sacekali tu prvu sezonu taman za rodjendan.

clock-img

06.06.2016, 16:18

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Hvala Mila puno, baš ću da napravim neki dan, samo ću ja da smanjim meru. Valjda će hteti da ručkaju.
Smem prašak za pecivo?
I mora ću da probam ko fol kajganu.

clock-img

06.06.2016, 16:23

clock-img

mila83

pencil-img

3821

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Hvala Mila puno, baš ću da napravim neki dan, samo ću ja da smanjim meru. Valjda će hteti da ručkaju.
Smem prašak za pecivo?
I mora ću da probam ko fol kajganu.

Smeju,on se bas tako i uvodi negde u tom uzrastu , oko 9 meseci.Pa da ,smanji meru za probu,ili ispeci svima vama za dorucak ili veceru,nece se baciti user posted image Nije suva,bude bas lepa.

clock-img

06.06.2016, 16:25

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Mila bas je dobra ova tabela . To me sve tek ceka...

clock-img

06.06.2016, 16:33

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Ja sam je skinula sa jedne grupe na fb,koja se bavi razmenom recepata,iskustava,informacija i saveta u vezi bebine ishrane,a sve po smernicama SZO.

clock-img

07.06.2016, 12:00

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Pravila ja jutros projice i ništa, Anđa poručkala par kašičica Ema slabosti skrobni. Ali očigledno je da i dalje " skaču" u razvoju jer ništa drugog nisu htele Da jedu. user posted image

clock-img

07.06.2016, 13:21

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Polako Suzi,samo budi strpljiva..pa neku hranu ce prihvatiti iz prvog puta,neku nece..nesto ces nuditi vise puta ili promeniti kombinaciju...
Mojih prvo dvoje recimo palentu..morala bas dugo nuditi i menjati kombinacije da je prihvate,a T je jako brzo prihvatila,cak i bez voca..

clock-img

07.06.2016, 13:42

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mila ja cu sutra probati da napravim bez jaja pa ako bude biceuser posted image jer jos uvek nismo uveli jaja. Ja cu mozd da ubacim blitvu i svezi sir pa videcemo sta ce ispasti. Hvala za receptic user posted image
Suzi i moj nesto mlitavi sa hranom ne mogu da kazem da ne jede ali slabo jede valjda zbog vrucine ili sto mu izbija zubic user posted image

Ayan <3

clock-img

07.06.2016, 13:49

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Mi smo juce jeli punjenu tikvicu sa curecim mesom. user posted image

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

07.06.2016, 13:55

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ni moj L nije hteo jutros da doruckuje. Samo trazi da sisa. Ali bar je rucao

clock-img

07.06.2016, 14:00

clock-img

mila83

pencil-img

3821

IZVORNA PORUKA: amelia

Mila ja cu sutra probati da napravim bez jaja pa ako bude biceuser posted image jer jos uvek nismo uveli jaja. Ja cu mozd da ubacim blitvu i svezi sir pa videcemo sta ce ispasti. Hvala za receptic user posted image
Suzi i moj nesto mlitavi sa hranom ne mogu da kazem da ne jede ali slabo jede valjda zbog vrucine ili sto mu izbija zubic user posted image

Super! Mozes i narendati tikvice u testo,ja pravim nesto slicno,ali onda u testo ne ide kukuruzno brasno,vec griz.i to cu vam jednom napisati,ako zelite.