cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

24.05.2016, 17:54

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: adulence

vidis Ana to mi nikada nije palo na pamet,a puter ima tako dobar ukus...

Znaš kako je slatko jeo user posted image ja isto volim puter, pogotovo na tostiranom hlebu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.05.2016, 10:18

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

E i mi smo uveli gluten. Juce sam mu dala Nestle 8, pojeo je, ali nije bio posebno odusevljen. I meni je bzv, pravila sam sa ad mlijekom. Nekako je zvakasto, mirisno, slatkasto... Isto se prave grudvice. Odlucih da mu vise ne dajem tako. Jutros sam skuhala jabuku, izmiksala je sa vodom u kojoj se kuhala i dodala dvije kasike tih zitarica. E to mu se vec svidjelo. Nemam pojma da li je tako u redu, a kontam zasto ne bi bilo...

Nego, je li neko od vas davao mango? Kupila sam juce, pa bih mu dala za uzinu sa bananom.

clock-img

25.05.2016, 10:27

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E bebi i ti imas inovacije. Moracu tako da probam 8 corn user posted image

nego ja L danas dala prvi put griz sa jabukom i bananom i posto sam kuvala na vodi , razredila sa ad mlekom. Nije hteo da jede. Bas mu se ne svidja. Ivo je prvi put da mi odbija nesto da jede

clock-img

25.05.2016, 11:12

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja nismo davalaca mango, nije mi ni padao na pamet niti sam znali da može bekama da se daje mango...
Maraj ne znam zašto je odbio, moje mačkice obožavaju griz, ja im spremam sa kajsijama.

clock-img

25.05.2016, 11:26

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Bebilule, imam zapisano kad sam E dala mango, javicu ti posle..a za te zitarice, na uputstvu pise da se sprema sa mlekom i koristiti prilozenu mericu i ispisanu kolicinu mleka, nikako ne davati na svoju ruku. Ali mislim da preteruju.
Maraj , jabuka i mlleko...ne bih. Bolje samo banana.
Jel se ad mleko ne sme kuvati kroz griz, palentu?

clock-img

25.05.2016, 11:35

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ne sme da se kuva ad, samo razmućivanje u toploj vodi, tako piše, tako su i ovde mame komentarisale.

clock-img

25.05.2016, 11:36

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

ME ne ne sme se ad mleko zagrevati

clock-img

25.05.2016, 12:36

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Cini mi se bas ovde da sam procitala tipa- Kuvala sam na ad mleku...
Ok, tako sam i mislila.user posted image

clock-img

26.05.2016, 07:48

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ja nisam dodavala ad u griz. Skuvala ga samo sa vodim i pomesala, jednom sa bananom, a jednom sa suvim kajsijama.
Mame, kuvati li amarant?
Evo kuva se vec pola sata, nikako da se skuva, a bio je i potopljen od sinoc. Uopste se ta zrnca ne raskuvajuuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

26.05.2016, 11:42

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja nisam spremala ni amarant i kinou, neki dan kad sam bila u dm-u za proso, krenu mi ruka da uzmem pa sam odustala ne znam ni ja zbog čega.
Ko je uzeo grašak? I od kad može?

clock-img

26.05.2016, 14:09

clock-img

Christabel

pencil-img

469

Ova tema je uvek aktivna pa da pitam i ovde - postoji li neki proizvodjac da ima nesumporeno suvo voce? Ne znam gde to da nadjem

clock-img

26.05.2016, 15:33

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess ja uzela kinou ali vec iskokanu. Par puta sam mu umesala u voce. Amarant nisam kupovala.
suzi navodno od 10.sme.

nego da se pohvalim. Sinoc za veceru mu spremila palentu , ubacila malo maslaca i uzmem recept od jess. Umakala sam kasikicu palente u jogurt. Pojeo je pola porcije user posted image mislila sam ako ne bude hteo da je pomesam sa bananom , al proslo je i sa jogurtom. Danas je odma bolje kakio [sm=bravo.gif

clock-img

26.05.2016, 16:56

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Moraću i ja tamo da probam da im dam palentu i jogurt...

clock-img

27.05.2016, 23:30

clock-img

janajana

pencil-img

523

Evo i ja napokon da se javim, mi smo prosli sve 4 nedelje sa uvodjenjem jajeta, sada opusteno moze da jede celo zumance.
A danas smo zvanicno poceli sa glutenom, tj hlebom, mada ja nisam htela da to bude bas tako ali dok smo D i ja rucale M u dubku poletela ka nama i otara usta da i ona jede pa sam joj mrvicu po mrvicu davala sredinu hleba i bila je odusevljena, tako da je za veceru pojela malo hleba sa kiselim mlekom. Pored toga novo je da smo uveli blitvu i cveklu. Blitvu sam joj mesala sa zumancetom i pavlakom, a cveklu sam joj uvela kroz hipp-ovu kasicu

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

29.05.2016, 11:53

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, bas mi je drago da je palenta sa jogurtom lepo prosla.
Ja stalno zaboravim za rucak da skuvam jaje, pa se nadam da cemo zumance do 1. rodjendana uvestiuser posted image
Mame, sta spremate za rucak?
Ja ili teletinu ili piletinu+sargarepa, karfiol, tikvice, luk. Uglavnom vrtim to povrce. Bundeva nsm steze stolicu, od brokolija je boleo stomak.....

< Poruku je uredio jess021 -- 29.5.2016 11:54:23 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

29.05.2016, 16:13

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Kod nas za ručak bila teletina šargarepa i krompir, smazale su sve...
Moje beke neće karfiol, nema šanse, ne znam zašto user posted image

clock-img

29.05.2016, 17:49

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Moj L ima neverovatne gasove od karfiola. Budi se nocu , vristi dok se ne isprducka.
mi danas povrce. Skuvala sam mu tikvicu , kockicu bundeve i blitvu . Sve izmiksala i pomesala sa palentom i masacem.

za veceru danas mu dala prci put pitu od blitve i jogurta. Mama moja pravila posebno za njega. Davala sam mu po malo pa zalivali sa kasikicom jogurta. Jao prvo se gadio , nije do sad jeo komadice hrane. Ok je proslo. Nije puno pijeo al je jeo user posted image

nego i Nestlé 8 corn mu dajem isto sa jogurtom. Super se razmuti. Nema grudvica. Pojede ok. Je li probao ko u to da stavi voce

clock-img

30.05.2016, 07:02

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Maraj ja nisam, i dosada sam spremala samo sa mlekom.

Nego mame molim za pomoć, savet kako god, napišite mi šta vi dajete bekama za večeru? Moram da je uvedem, razmišljam da se ne bude tako često ako su možda gladne. Ništa mi drugo ne pada na pamet pa da probam i to....

clock-img

30.05.2016, 10:19

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi ja L dajem 3 obroka.
oko 9; 9 i 30 je voce sa zitaricama
oko 13; 13:30 povrce sa mesom ili bez
17; 17:30 e tad mu dam Nestlé 8 corn ili palentu sa jogurtom ili eto pitu sa zeljem i jogurtom sam mu dala

Imam i ja pitanje
da li dajete sokice deci? Da li cedite i kako? Ne znam kako da iscedim ... ili kupuje li ko gotove sokice npr Juvitana? Kada se daju ti kupovni? Ovi Juvitana su u onim malim staklenim flasicama. Ja bi pre cedila. Imam domace jabuke al ocito nesto pogresno radim...

clock-img

30.05.2016, 11:42

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja dajem juvitana ili frutek sokiće 50:50 sok i voda, najviše iz razloga što neće da mi piju vodu, bez obzira što im nudim milion puta dnevno.

clock-img

30.05.2016, 11:48

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Jel imas sokovnik Maraj?
Ti hoces da ispasiras sveze jabuke i iscedisuser posted image

clock-img

30.05.2016, 11:51

clock-img

amelia

pencil-img

1666

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Ja dajem juvitana ili frutek sokiće 50:50 sok i voda, najviše iz razloga što neće da mi piju vodu, bez obzira što im nudim milion puta dnevno.

Suzi ista situacija kod nas .ja mu dajem isto tako 50:50 sok i voda ali samo voda nema sansa ni spricem ne mogu da mu sipam koliko se protivi user posted image

Ayan <3

clock-img

30.05.2016, 15:16

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

ME nemam sokovnik. Rendala sam mu juce jednu jabuku i onda kao rucno cedila. Bas je malo soka ispalo. Nije bilo dno da se pokrije. A od sargarepe r nista. Ni kap nisam iscedila. Ne znam kako.
Uglavnom i ja sam mu to ponudila 50:50 da bi pio na flasicu. Nece da mi pije vodu na flasicu. Samo na kasikicu ili mi najlakse na spric da mu dajem. I opet nije hteo. Pa sam mu opet na spric dala to malo soka sto je bilo. Svidelo mu se.
Znaci suzi ti dajes te sokice. Hoce li ih na flasicu? Pise li sta na njima od kog uzrasta se daju. Videla sam ih pa sam mislila da ih kupim. Svidja mi se sto su i u staklenoj ambalazi. Isto bi ih davala 50:50

clock-img

30.05.2016, 16:08

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Piše da su za 4+,ima nekih koji su sa šećerom, neki su bez, ja sam počela da uzimam koji mi padne pod ruku.
I da, piju na flašicu najnormalnije, ne bune se, a ako im d vodu mršte se kao pelin da piju user posted image

clock-img

30.05.2016, 16:11

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa jao kao ne bi te sa secerom user posted image
zato i mislim sama da mu cedim al ne znam kako. Ja rendala pa cedila. Jedva par kapi nacedih