cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

21.05.2016, 08:22

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Moje dete nikako nece palentu. Moracu da probam danas da mu napravim sa jabukom.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

21.05.2016, 08:49

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Sanjalice moje beke palentu sa bananom obožavaju, probaj tako. Ili sa šljivom.

clock-img

21.05.2016, 11:19

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Sanjaluce slatku verziju palente tj sa vocem sve bebe vole. Probaj

clock-img

21.05.2016, 15:46

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ne vole sve bebe, jer moja nije volela nikakve verzije palente, griza, kacamaka. I dan danas ne voli.

clock-img

21.05.2016, 21:48

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Sad razmisljam sa cime smo sve jeli palentu u tom uzrastu... Slana varijanta sa tikvicom, kasnije kad smo uveli zumance i njega smo dodavali, sa bundevom, sa brokolijem i karfiolom uz obavezan dodatak maslinovog ulja

clock-img

22.05.2016, 10:29

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Palenta , bundeva...to nismo probali. Mada L mi slabo jede bundevu u poslednje vreme. Ranije tj na pocetku dohrane jeo je jabuku i bundevu. Sad nesto nece.

clock-img

22.05.2016, 11:03

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

moja beba prezire portiklu! samo vreba priliku da je vuce i proba da strgne user posted image
jede sve sto sam joj dala, ponekad sporo, i ne velike kolicine i kao da vise "usisava" hranu nego sto zine pa guta kao veliki. sisavac, sta cu user posted image

clock-img

22.05.2016, 11:11

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Valerie i moja tako. Nekad zine a nekad samo usrče hranu

clock-img

22.05.2016, 15:44

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Lenka je sinoc vecerala jogurt i hleb, bas joj se dopalo, imala je i brkove od jogurta. Sad imamo dve slane varijante, palenta i hleb. Od sutra cu krenuti sa zumancetom, pa polako.
Inace, moje dete obozava supu. Kad joj kuvam rucak, moram obavezno da procedim vodu u kojoj se to sve kuvalo, pa prvo to jede pa onda sve ostalo. Iako to dodje kao prava supa, piletina, sargarepa, luk, persun, tikvice.
E da, jel ste grasak uvodile postepeno? Cini mi se da je Maraj pisala da prvo ide po nekoliko zrna.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

22.05.2016, 16:00

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

super, dobra ideja za supicu :)
ja sam nekoliko zrna, ali sam samo istisnula sredinu, bez opne.
mi cemo zumance za neki dan. gluten jos necu.

clock-img

22.05.2016, 16:09

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Da da jes. Prvo par zrna pa posle povecavaj svakim danom. Ne bi bilo lose da joj dajes samo sredinu graska. Bez opne. Kazu da ih mnogo nadima. Mi nismo jos probali. Samo sam se interesovala sta i kako user posted image

super za hleb i jogurt. Kako si joj davala ? Na kasikicu il si mesala u cinijicu? I koji hleb? Kupovni, beli?

Ja rekla mami da ne bi bilo lose da za nekoliko dana napravi pitu ( sa kupovnim korama) od blitve i sira ( za L pavlaku) pa da probamo
user posted image

clock-img

22.05.2016, 21:03

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Moje dijete danas pojelo komad pite od sira. Bili kod moje babe i jeli pitu. On naravno broji zalogaje. I dam mu malkice, zvace. Malo po malo pojeo jedan cijeli komad. I sve onako bezub user posted image .

clock-img

22.05.2016, 22:08

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, da kupovni, beli. Nosim se mislju da kupim pekac za hleb, ali ne znam da li je trenutno izvodljivo.
Izdrobila hleb u ciniju, samo sredinu, sipala jogurt, malo je odstojalo da se natopi i onda kasicicom. Nije cak bilo ni onako skroz kasasto, ali sad joj nekad i tako dajem, cisto da se navikava.
Probali smo i kiselo mleko, a sutra cu mozda i neki mladi sir.
Bebilule, pa ko ne bi jeo bosansku pitu sa siromuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

23.05.2016, 10:58

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa i ja planirala da probam pitu. Ovo moje dete vise srce. Nece cini mi se nesto da zvace. I ako naleti na neki komadic ima nagon za povracanje

clock-img

23.05.2016, 13:57

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Bravo bebi ti si moj covek,i R jede pitu,tj.bas svasta jede,sve sto mogu ja mu dam i bas super zvace,blender vise ne koristimo,samo mu mesance sitno seckam sve ostali gnjecim...za dorucak je pojeo kiflicu i kis.mleko,za rucak kuva mu se batak ,blitva,mlad krompitic,a za veceru pa ne znam jos sta cemo ,mozda onu neku nocnu kasicu...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

23.05.2016, 14:09

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja sam Marku često davala hleb, puter i jogurt. Isečem komad putera i ostavim da skroz omekša (ili stavim na kratko u mikrotalasnu) i onda mu umačem hleb , bože koliko je to voleo. Sad puter neće ni da okusi.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

23.05.2016, 14:46

clock-img

adulence

pencil-img

7314

vidis Ana to mi nikada nije palo na pamet,a puter ima tako dobar ukus...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

23.05.2016, 15:42

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

L danas za rucak karabatak , pirinac , sargarepu , kelerabu , zelje , brokoli , maslac i pavlaku.

nego hocu da kupim griz. Uzimate li onu belu kutiju sa plavim decakom? Kako ga bese spdemate ? Na vodi , pa da dodam ad mleko kad je kuvano ili kako?

clock-img

23.05.2016, 21:23

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Ja sam kuvala na vodi, pa dodam ad mleko malo jace napravljeno (otprilike broj merica da odgovara kolicini vode u kojoj sam zakuvala griz). Ne znam da li je to ispravno, ali nisam znala kako drugacije da umesam mleko, a da griz ne bude previse redak

clock-img

23.05.2016, 21:32

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Maraj ja sam radila tako kao Daca, već sam pisala o tome. Gušći skuvam na vodi onda dodam ad mleka i to je to.
Počela sam da kuvam s kravicom, fino im je.

clock-img

23.05.2016, 23:51

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Ja jos uvek necu uvoditi zumance barem do 10 meseci tako me savetovala dr a kravicu ne pre rodzendana. Gluten smo uveli i rece mi da mu uvedem ribu oslic sa 9 meseciuser posted image . Jel neko ima nameru da daje ribu? Ja sam mu ovih dana za veceru davala ovsenu kasu sa vocem odusevljen je user posted image

Ayan <3

clock-img

24.05.2016, 14:58

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja planiram zumance sa lunih 8. Sada smo uveli gluten
A o kravici jos ne razmisljam.
Nego dajem L Nestlé 8 corn. Pravim mu sa ad mlekom. Stvore mi se male grudvice. Da li se i vama stvaraju? Sa cim vi pravite?

clock-img

24.05.2016, 16:26

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj ja isto pravim sa ad mlekom i nekad mi se stvaraju nekad ne, ne znam zbog cegauser posted image .. pa sad ovako radim prvo sipam kasu pa onda napravim sa mlekom gustu gustu kasu i onda postepeno dodajem mleka i onda mi ispadne super kasica. A kad pravim prvo mleko pa da dodam zitarice to je prava katastrofa user posted image

Ayan <3

clock-img

24.05.2016, 17:04

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa ja ne znam zasto se prave....nekad pomislim da nije zbog toplote mleka. Al ne mogu mleko rastvoriti u hladnoj vodi. Ne znam. Probacu tako kao ti

< Poruku je uredio Maraj -- 24.5.2016 17:05:13 >

clock-img

24.05.2016, 17:33

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Pa i ja sam mislila da je zbog vrele vode ali ne mozes mleko i zitarice praviti sa mlakom vodom. Probaj i javi utiske meni je bolje tako user posted image

Ayan <3