cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

18.05.2016, 13:28

clock-img

sonyasha

pencil-img

2122

Ženske, kada pomenuste more i kupovinu kašica da vam kažem da je u Grčkoj na Halkidikiju bilo jaaaaako malo kašica kupovnih pre dve godine. Možda dve vrste i to u onim megamarketima, meni je to bilo veliko iznenađenje. Tako da se dobro raspitajte ako računate tamo na kupovinu. Mi smo nosili i isteglili se načisto.

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

clock-img

18.05.2016, 13:41

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Meni su i Hippove slane grozne, imaju neki miris na koncentrat, nije se dopalo ni meni a ni Lenki. Samo sam joj jednom kupila kad nismo bili kuci.
Sto se tice jogurta, kiselog mleka i sl morate biti strpljive. Ja kad sam prvi put davala L jogurt nisam pomesala sa palentom vec zagrabim kasiciu palente i umocim malo u jogurt, nekoliko puta proguta i krene da se mrsti, tad sam prestajala i davala sa vocem, koje sam vec pripremila. Morala sam imati plan B u slucaju da nece.Tako 2-3 dana i juce je pojela sve sa jogurtom. Treba im vremena da se naviknu na taj ukus.A i nikad nemojte davati hladan jogurt i neka palenta bude mlaka jer kad je topla jos vise pojacava kiselost jogurta.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

18.05.2016, 13:43

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Da,da ako mozete nosite kasice....bolje nego da budete iznenadjeni tamo...meni ce Relja imati godinu dana tako da ce jesti u velikoj meri sto i mi,pa mi nije to neko opterecenje...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

18.05.2016, 14:09

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ja sam maloj uzimala kasice u Haniotiju, imao je dobar izbor... Nestle su bile... 2013. smo bili...
Mada smo poneli dosta kasica, ali zafali... Ne znam gl=de si bila pa nisi nasla...

clock-img

18.05.2016, 14:31

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Jess ne znam koju si kupovala hipp, ja uzela ćuretina sa povrćem i baš je bila lepa, to uzela sam o da probaju.
A za jogurt ne znam šta da radim, probaću Jess kao što si rekla.
Voće si stavljala u jogurt ili nisam dobro razumela?

clock-img

18.05.2016, 15:02

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja cu na more poneti ove zitarice. Ponecu i koju slanu verziju. Mada idemo kolima. Sta jw problem da skuvam krompir il neko povrce za 30-ak min. Lonecu njegovu serpicu pa mogda mu i skuvam nesto. Il ujutru palentu.

nego , kada ste uvodile gluten , jeste li isto 3 dana lo malo davale? Ja sam L jutros dala malo da proba pa presla na palentu. Planiram ove žitarice da mu dajem za veceru. Kad da ih prebacim za vecwru? Da l da cekam 3-4 dana pa onda?

clock-img

18.05.2016, 15:09

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi , zaboravih da te pitam
da l s nekim razlogom dajes petit beure keks ? Neces plazmu? Pitam da znam s kojim mi da krenemo. Kad im dajes keks i mleko? Za veceru?

clock-img

18.05.2016, 16:58

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Marej to me je doktorka rekla za petit, navodno ima manju soje u sebi za razliku od plazme. To sam u prvo vreme dok sam uvodila gluten, sad im već ponekad dodam u kašice po kašičicu plazme.

clock-img

19.05.2016, 15:20

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Klopate li ? user posted image
ja sam L jutros za doručak dala 8 zitarica , a za rucak povrce sa palentom. Videcu za veceru da mu dam zitarice i voce. Da l bi mogla sutra kada nam je 3.dan glutena , da ga prebacim za veceru , a voce vratim za doručak?

clock-img

19.05.2016, 15:29

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Suzi, nisam mesala voce i jogurt, vec mi je voce bila rezervna varijanta, pa kad vise ne bi htela jogurt ja ubacim voce u palentu jer to znam da sigurno hoce.
Maraj, ako nema reakcije slobodno prebaci za uvece nesto sa glutenom.
Dr nam je rekla da 8 meseci mozemo koristiti kravlje mleko da pravimo cokolino, griz, sutlijas i sl.

clock-img

19.05.2016, 15:36

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess , ako sam razumela , kada napunute 8 meseci , prelazite na kravicu? Pa to je super! Hvala na informaciji. Ja nisam to znala. Taman bi mogli onda i ove žitarice sa glutenom da pravimo sa kravicom. Ja juce i danas pravila sa ad mlekom. Joj sto je ukusno. Pojela s am ono sto je ostalo iza L user posted image

clock-img

19.05.2016, 15:46

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

I mojoj Eni nije smetala kravica, u tom periodu je probala malo kad smo bili kod babe i dede.
Maraj, mislim da nece smetati glutenski obrok za veceru ako joj vec nije smetao isti prethodna dva dana.

clock-img

19.05.2016, 15:54

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, Lenka ce i dalje piti ad kad pije samo mleko, ali za pravljenje toga sto sam napisala cu probati ovo mleko. Rekla je dr mleko sa sto vecim procentom mm, bez ikakvih dodataka vitamina i obavezno prokuvavati bez obzira sto je dugotrajno. Ja ionako kupujem u mlekari ono sto se kuva.

< Poruku je uredio jess021 -- 19.5.2016 15:55:13 >

clock-img

19.05.2016, 15:59

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Super jess hvala na informaciji. Mene moja dr "odradi" na brzaka tj L , jedva stignem sta da je pitam.

nego , imala sam danas " problem" sa L za rucak. Njemu je i dalje (.) glavna. Spremila sam mu rucak , on pojeo par kasikica i mastavio da se dere , kuka i trazi (.). Sta cu , posustala sam nakon nekog vremena. Nece usta da otvori a trazi da sisa. Nasisao se malo pa sam mu opet lonudila rucak. Tada je lrihvatio da jede. Ne znam sta cu sa njim , mislim da cemo se bas bas tesko odvici od sisanja

clock-img

19.05.2016, 21:27

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Prodaj malo svog mleka da stavis u hranu dok ne zavoli da rucka. Mi smo tako u pocetku.
A vidim da pisete i o kravljem mleku. Nema potrebe da se zuri sa njim, bar do prve godine.Tesko je za varenje, ometa apsorpciju gvozdja...

clock-img

19.05.2016, 21:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Slažem se sa dddacom oko mleka...

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

19.05.2016, 21:35

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame koliko dugo kuvate krusku ? Ja vexeras prvi put kuvala krusku i mesala sa palentom. Probao je ranije al samo kupovnu kasicu kruske. Jao sto sam je dugo kuvala. Ja sam mislila da ce ko jabuka brzo biti gotova , kad kuvah je sigurno 15min. Da l sam trebala toliko ? Cini mi se dakad je bocnem bude tvrdja. Mozda i treba tako...ja ocekivala bice mekana kao jabuka

clock-img

19.05.2016, 21:39

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Verovatno zavisi od vrste. Ne mogu tacno da se set_im, ali mislim da je nisam dugo kuvala. Najsigurnije ti je da probas, pa ako je tvrda nastavi jos neki minut, jer se dugim kuvanjem unistavaju vitamini

< Poruku je uredio dddaca -- 19.5.2016 21:41:24 >

clock-img

19.05.2016, 21:56

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Pa zato sam se i ja smorila. Kad je bocnem viljuskom ona tvrda... kuvah je oko 15 minuta

clock-img

19.05.2016, 22:07

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Mislila sam da kad je bocnes odlomis parce i probas. U svakom slucaju malo je tvrdja od jabuke

clock-img

20.05.2016, 04:18

clock-img

marketing RR

pencil-img

5063

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Dragi Ringerajci,

Dobrodošli u temu pod sponzorstvom kompanije Lifemedic, distributera Pharmalife proizvoda, u okviru koje vas pozivamo da napišete svoje iskustvo u korišćenju Fitolat-a.

Želimo da čujemo vaše utiske, jer nam vaša iskustva znače da budemo još bolji i radimo na kvalitetu naših proizvoda. 23.5.2016. žiri (koji čine direktor kompanije Lifemedic i direktor Ringeraja.rs) odabraće tri pobednika kojima će Fitolat biti poslat na kućnu adresu (o trošku sponzora).

Konkurisanje, podrazumeva da će vaše iskustvo biti objavljeno na sajtu kompanije Lifemedic.
Takođe, molimo vas da nam putem privatne poruke, na nalog marketing RR, pošaljete svoje ime prezime, kako bi vaša iskustva bila verodostojna odnosno objavljena sa potpisom, na sajtu sponzora - Lifemedic.

user posted image

Fitolat tablete- za dovoljno mleka i lakše dojenje

Dojenje je blagodet za majku i dete!

Majčino mleko je najveće bogatstvo koje mama može da pokloni svom detetu odmah po rođenju.
Majčino mleko je nezamenjivo i jedinstvena hrana po svom sastavu koja omogućava pravilan rast i razvoj deteta pored hranljivih materija sadrži: imunoglobuline, lipozome, makrofage odnosno sve neophodne faktore rasta i razvoja.
Mleko je za novorođenče prva imunizacija koja ga štiti od mnogih bolesti a to je veoma značajno jer imunološki sistem beba fiziološki-prirodno po rođenju nije kompletno završen i sazreo.
Još je veoma važno naglasiti da dojenje blagotvorno deluje na emocionalni, psihički i intelektualni razvoj deteta što su pokazale brojne studije širom sveta.

Naša zemlja se po procentu majki koje doje nalazi na veoma niskom mestu jer se manje od četvrtine beba doji manje od 6 meseci!

U cilju stimulacije laktacije i poboljšanja kvaliteta odnosno nutritivne vrednosti i količine majčinog mleka, tu su Fitolat tablete!

Fitolat tablete su prirodni tradicionalni preparat namenjen dojiljama za:

* poboljšanje laktacije
* održavanje laktacije tokom celog perioda dojenja

Pročitaj više ...

clock-img

20.05.2016, 13:32

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Lazaru se bas svidja kruska sa palentom. Nisam mu do sad pravila tu kombinaciju. Jutros sam mu i banane dodala u ovaj miks. Sve je pojeo. Prvi put je otvarao usta , najjvisw , koliko je mogao user posted image

clock-img

20.05.2016, 13:56

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

A i smo jutros prvi put kombinaciju avokado banana i palenta i isto su tako otvarale usta kao L user posted image
Ručkale su ćuretinu, blitvu, šargarepu, keleraba.

< Poruku je uredio suzi kju -- 20.5.2016 13:57:07 >

clock-img

20.05.2016, 14:28

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi mi jos ne probasmo avokado.
danas nam je dan sa povrcem
za rucak: krompir , šargarepa , keleraba , brokoli , zelje (1.put) , maslac i pavlaka

clock-img

21.05.2016, 07:05

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Mi smo probali pre par dana, sa bananom im se baš sviđa, sa jabukom sam im davala i juče palenta avokado i banana.