cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

14.05.2016, 21:07

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Starijoj cerkici sam sve uvodila kako dr kaze i po knjigama, savetima... Mladja ima 7 meseci i uz stariju je pocela da glodje plazmu, pije jogurt, jede griz, sada joj ponekad i ne blendam hranu nego samo izgnjecim, i tako gnjeceno pojede, mljacka zvace, uci se...

clock-img

15.05.2016, 12:38

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja jutros L za doručak dala bundevu i jabuku i par zrnca te iskokane kinoe. Nesto mu se nije bas svidelo. Jeo je ranije tu kombinaciju bundeve i jabuke , sto sad nece pojma nemam

clock-img

15.05.2016, 15:39

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Maraj naiđe im dan. Tako moje mačkice neki dan bi jele šljivu do besvesti, a neki dan neće ni da liznu. Ne samo šljivu nego svašta nešto.

clock-img

15.05.2016, 16:28

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ma meni L u poslednje vreme kad god mu spremim bundevu i jabuku , nece da jede, a na pocetku je jeo , dok mu nisam uvela palentu + voce ili proso + voce

clock-img

15.05.2016, 20:50

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Maraj kako to spremis palentu i voce... ja u palentu ubacim pavlaku, sir ili kackavalj narendam... to za voce ne znam user posted image

clock-img

15.05.2016, 20:59

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jao moj L obozava sa vocem.
uzmem 2dl vode , i stavim jabuku da se skuva. To je oko 5 min. Onda izvadim jabuku i dodam u tu vodu kasiku palente. Palentu skuvam i dodam u kuvanu jabuku koju sam izgnjecila. Moze samo to a moze i banana da se doda. Takav postupak mozes i sa kruskom. Ima ukus kao musli. Ma fenomenalno je. Moj bebac bas voli tu kombinaciju

clock-img

15.05.2016, 21:07

clock-img

jess021

pencil-img

13382

L za dorucak jede zitarice+voce, dok je jela samo voce bila je gladna za sat vremena. Od danas smo poceli da jedemo i griz po receptu Suzi kjuuser posted image , uzina samo voce, rucak meso+povrce, vecera uglavnom palenta+jogurt za koji se nadam da ce zavoleti. Uskoro ce za veceru i 7 corn. Nekad mi treba i ta druga uzina ako obroci krenu ranije pa sam razmisljala o vocnom jogurtu.
Mamike, pisite vas raspored i sta jedete, hvalaaaa

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

15.05.2016, 21:10

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Bas cu sutra za dorucak da joj spremim... ja sam kuvala ovsene pahuljice u mleku, jako je lepo, namerno spremim vise pa ja pojedem ostatak... hehe

clock-img

15.05.2016, 21:15

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja nisam uvela ovas. Negde pise da je sa glutenom negde ne... kako kuvas s mlekom? Sa kravljim?
Jess mi i dalje imamo 2 nekad 3 ne mlecna obroka.
Dorucak voce i zitarice
rucak povrce sa ili bez mesa
i vecera oko 18h za sad mu dajem hipp kasu za laku noc

kakav je to recept za griz od suzi? Nisam videla? Pirincani griz ili ne?
Jess jesi li probala one nestle uzine da joj das. Ja to planiram . One 4 kutijice upakovane , znas na sta mislim? Mlecna kasa sa npr kajsijom

clock-img

15.05.2016, 21:22

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ja u kravlje mleko od 2,8 masnoce, moja kravica uzimam, stavim malo pahuljica i kad provri smanjim na najslabije i kuvam dok skroz ne smeksaju... Ja za taj gluten ne gledam puno, jer glutena ima i u plazmi, i u grizu i brasnu a ona je sve to vec jela...

clock-img

15.05.2016, 21:32

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Verujem da cu i ja biti opustenija sa drugim detetom. Za sad o svemu vodim racuna. A kravlje mleko necemo jos uvoditi

clock-img

15.05.2016, 21:33

clock-img

jess021

pencil-img

13382

E pa psenicni griz se napravi sa vodom, pa se doda malo ad mleka+neko voce.
Maraj, ne znsm sta su te Nestle uzine, bas cu sad da vidim.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

15.05.2016, 21:35

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Khaleesi koliko ti je stara beba? Devojčice je u pitanju? Nisam ispratila, nešto sam te slabo i zapažala do sad.
Maraj ja pošto sam uvela gluten kuvam pšenični a Jess je kupila pirinčani ja mislim. Skuvam gusto na vodi pa dodam mleko.
Moje mačkice obožavaju sa kajsijama, skuvam suve izblendam i to bi ručkale svakog dana.
Kajsije stavljam i kad piletinu spremam i tako...

clock-img

15.05.2016, 21:37

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Naš raspored je isti već dva meseca user posted image
Doručak mlečne žitarice, užina voće, ručak povrće sa mesom ili bez, večeru nisam uvela još uvek user posted image
Kravicu planiram uskoro da počnem da ubacujem u kašice, da kucam griz i takonto dok se ne naviknu pa da počnem i da im dajem da piju, ali to za piće otom potom.

clock-img

15.05.2016, 21:55

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess na ovo sam mislila. klik kazu da je to super za medjuobrok i da bebe bas vole. Ima raznih ukusa , sa i bez glutena. Znaci jess i ti si uvela gluten. Izgleda jdino ja jos nisam i mozda bebilule

clock-img

15.05.2016, 22:18

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Moja druga beka ce za pet dana osam meseci... sa prvom curicom sam o svwmu vodila racuna bas po knjizi itd, ali sada nisam, jer starija jede keks, za sekund je mala uzela i strpala u usta... :-) ne forsiram je neato puno, polako uvodimo, ali griz sa mlekom sam i starijoj davala u tom uzrastu, u pocetku sa vodom posle sam dodavala mleko i takp...
Nemam mnogo vremena da kuckam, ovo sad uspavala decu a mm gleda neki film pa da malo odmorim mozak sa drugim mamama :-)

< Poruku je uredio Khaleesi -- 15.5.2016 22:20:59 >

clock-img

15.05.2016, 22:23

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

E da nisam rekla, beka jos sisa, pa ona posle avakog jela uzme koji cug mleka, voli sta ce :-)

clock-img

16.05.2016, 08:05

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

I moje će beke za pet dana osam meseci user posted image one su rođene 21.9.

clock-img

16.05.2016, 08:54

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

IZVORNA PORUKA: Khaleesi

E da nisam rekla, beka jos sisa, pa ona posle avakog jela uzme koji cug mleka, voli sta ce :-)

Draga i moj isto. Nece bez (.)nikako.

clock-img

16.05.2016, 09:18

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Evo i nas malo dok R spava da kuckam...elem kao i do sada jedemo sve dozvoljeno za uzrast...cak sam npr posto vise ne jedemo blendano malo uvela neke novine tipa juce je doruckovao kiflu i jogurt,kad uvedem celo zumance pravicu mu przenice i jogurt,nesto sto malo vise lici na dorucak....bas voli da zvace pa mi je zao samo kase da jede...ja npr kroz krompir pire dajem kravicu...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

16.05.2016, 09:38

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ada prženice od belog hleba? Ja jesam uveli cele zumance ali one ne umeju da žvaću, smote male. Kako da napravim poparu?
Evo ja odlučila da od sutra počnem po malo kravice da dodajem u kašice, griz i tako to pa da vidimo kako će biti.

clock-img

16.05.2016, 09:58

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Ja sam se sve nesto zaguljala nista nisam uvela vec dve nedelje a racunala sam blitvu spanac itd sve nesto odgadjam. Jel neko ima u planu da uvodi spanac?

Ayan <3

clock-img

16.05.2016, 10:11

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ja sam jedva cekala prolece i cim se pojavio mladi spanac, uveli smo... Pre toga je bila pirinac, sargarepa, krompir, brokoli...
Poparu pravim> prokuvam vodu sa malo soli i maslac ili margarin, mali komadic, iseckam hleb i kad provri ubacim... Nekada ubacim malo sira dok krcka, nekad pavlaku kad se skuva... Ja obicno pravim od tvrdog hleba, jer kada stavim svez ne ispadne lepo, nekako se razvlaci... Tako i przenice nisu iste od tvrdjeg i mekseg hleba...

clock-img

16.05.2016, 10:13

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Bliznakinjice :D kako slatko... ali verujem tebi tesko, moja je 18.09. rodjena... gde si se porodila

clock-img

16.05.2016, 11:08

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame kako da uvedem gluten? Sa cime da krenem? Sta ste prvo dale?

Adulence , kako planiras przenice? Da przis na ulju ? Ja znam da ih neko pece u rerni al ja nikad nisam probala.

jao kad vidim sta ste sve uvele ja kao da stojim u mestu user posted image planiram zelje vec neko vreme al nikako da nadjem neko lepo , sve na neko suvi nabasam, pa sam mu danas opet blitvu ubaccila u teletinu , krompir , kelerabu i sargarepu. Plus maslac i pavlaku . Eto to nam je za rucak.