cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

11.05.2016, 10:37

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj ja sad ukapirah da mislis na one kornfleks?? Neznam ja nisam to uvela niti imam nameru za sada jer mi jedva se borimo ako ima i neku grumuljicu u jelo a kamoli ovo.. Ja sam mislila na one pahuljice kao pirincane sto su. Inace i nama se desava da nece da jede jer mu se strasno prispava ali kod nas to nije ni problem posle 15 min eto ti njega, budi se naspava. Nemam ni potrebu da grejem jelo jer nema vremena ni da se ohladi user posted image

Ayan <3

clock-img

11.05.2016, 14:47

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Da amer mislim na onaj kornfleks koji i mi jedemo. Moslim da ima da se kupi i sitniji mada on kad se potopi omeksa. Ne verujem da bi pravio problem. Bude kao kasa kada se potopi sa npr jogurtom. U knjizi za bebe koju ja imam u receptima ga ima i u corbama

clock-img

12.05.2016, 11:40

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Pa naravno da moze ,tacno on omeksa odmah kad ga natopis narocito u mlakom mleku a mozes i jogurt malo da podgrejes. Pogledaj koje sastojke sadrzi da nema onih konzervansa i probajte pa javite iskustvauser posted image sa koliko meseci pise u knjigu da mozes da ga dodajes u corbama? Dobra ideja mozda mi probamo ovu varijantu user posted image

< Poruku je uredio amelia -- 12.5.2016 11:43:04 >

Ayan <3

clock-img

12.05.2016, 13:52

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Kako ste kuvarice?
Ja nemam šta da pišem, spremamo hranu, ručkamo, i dalje imaju doručak žitarice, užina voće ručak povrće sa mesom ili bez, večeru nisam još.
Kada može grašak, boranija?

clock-img

12.05.2016, 14:07

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Suzi neznam mozda sa 9-10 meseci. Ja sam pitala i dr za jaje paradais paprika tek posle 10 meseci mi rece.isto vazi i za pasulj tako da milsim i grasak nadima i boranija pa se daje kasnije. Ali ja nemam blage veze mozda se jave iskusnije mame user posted image

Ayan <3

clock-img

12.05.2016, 14:18

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

user posted image

Amelia evo jednog recepta iz moje knjige za corbucu sa kornfleksom

clock-img

12.05.2016, 14:31

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi slikala sam na nekoj od prethodnih strana to za grasak
Pokušavcu da nadjem pa cu postaviti opet. Uglavnom grasak pise ide od 10.meseca. sad mozes ti i ranije al znam da se prvo ubaci par zrna pa povecavas kolicinu postepeno. Uz to trebalo bi kad se grasak skuva da mu skines onu ljuspu jer ona nadima i stvara gasove. E sad ja sam tako cula , ne znam da li sve mame skidaju tu ljuspu

clock-img

12.05.2016, 14:42

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

user posted image

evo suzi , nisam mogla da nadjem pa sam opet slikala.

nego daje li ko od vas onu davno spominjanu kinou , amarant?

< Poruku je uredio Maraj -- 12.5.2016 14:43:21 >

clock-img

12.05.2016, 15:02

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Hvala Maraj.
Ja nisam, niti ću user posted image

clock-img

13.05.2016, 10:50

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Gde ste zene....sta ima novonkod vas u kuhinji,mi konacno juce poceli da uvodimo zumance...jeeee,inace mislim da sam sve ostalo za ovu dob uvela...
Maraj ja dajem...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

13.05.2016, 10:55

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ada bravooooo za žumance...
U kuhinji ništa novo , vrtimo namirnice koja smo uveli, ništa novo nismo uvodili, zapravo uveli smo sve što se uvesti može za naš uzrast.

clock-img

13.05.2016, 11:27

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj hvala probacu ovih dana da mu napravim corbicu. Ja sam juce kupila keks sa glutenom dala mu za dorucak sa ad mlekom vise voli ovaj onaj bez glutena nikakaf je bio user posted image ado kako mu dajes amarant qinou? Sa cime? Mogli bi i mi da probamo

Ayan <3

clock-img

13.05.2016, 12:28

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mi juce uveli kelerabu , tako da se i danas kuva. Posle planiram zelje da mu dam
Gluten jos nismo , da l prvo gluten da mu uvedem pa zumance? Mada cini mi se da ide obrnutim redom , zumance pa gluten.

ja kupila u dm-u onu iskokanu kinou i nekad kada mu za dorucak dajem bundevu i jabuku , ja sipam i par tih zrna kinoe. Da l je to ok , pojma nemam. Probala sam , neobican ukus ima. A amarant kako dajes , isto sa vocem? Da l i njega kuvas , ne znam da l da kupim njega pa da ga kuvam , ova moja iskokana kinoa , pa je ne obradjujem termicki

clock-img

14.05.2016, 07:53

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Kuvam i jedno i drugo,ja ne znam kakva je ta iskokana...da,da tako i mi mislim da smo sve uveli za ovaj uzrast,cak smo juce doruckovali kiflice i jogurt i bas mu se dopalo....mi sada bas,bas retko sta blendamo,samo izgnjecim viljuskom a on zvace..

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

14.05.2016, 10:56

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Da se tuspasim i ja. Vrtimo isto. Zumance sam uvela, ovo je druga sedmica, dajem mu 1/4. Gluten jos nisam. Ja kinou nisam spremala, proso i amarant jesam. Kuham i jedno i drugo i dajem mu sa vocem za dorucak. I mrzim da perem i kuham amarant. Sitan je i lagan. Zagorijeva kada se kuha, dosta mu treba.... Cak sam pokusala da ga sameljem. Oprala ga i susila cijeli dan, ubacila u sjecka i nista! Apsolutno nijedno zrno nije samljeo user posted image .
Mi cemo grickati kiflice kada nam se pojave zubi. Mislim da su samo Suzi i meni djeca krezava user posted image

clock-img

14.05.2016, 12:27

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Ja sam mu juce dala one sitne makaronice kao zvezdice za decu i nije hteo ne ume da zvace. Jedva je koju kasicicu pojeo.ima nagon za povracanje je guta ne iz zvaceno. Cudim se kako mu adulence daje samo naseckanu hranu ovaj neznam do godine da li ce tako jesti naviknuo se samo na kase na guta user posted image

Ayan <3

clock-img

14.05.2016, 12:31

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Hahah bebi, radiće naši blenderi još dugo, dugo... Zubići ni u najavi user posted image

clock-img

14.05.2016, 12:35

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ja cu prvo uvesti gluten, pa onda zumance.
Na mojim 7 corn-Milupa ne pise varijanta sa jogurtom??? Anaaaa, Adaaaaa....pomagajte.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

14.05.2016, 12:37

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Suzi ma mi imamo vec dva zubica ali nikakve vajde od njih za sada samo da me grize za (.)user posted image

Ayan <3

clock-img

14.05.2016, 12:44

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Jess na mojim pišete samo s mlekom, javiće se valjda neko da kaže dal možemo i sa jogurtom.
Amelia user posted image , ne znam šta da ti kazem.
Kažu da bebe njihovog uzrasta moguće da žvaću jer su im tvrde vilice, moze neće nema šanse, ako nađu na gromuljice kao da će povrate.
A jedno vreme sam im jedan deo gnječila viljuškom a jedanput blendala, sada sve blendam...

clock-img

14.05.2016, 16:05

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Adulencetov R vec duze vreme ima sve 4 jedinice. Zato i lepo zvace . Nemojte paniciti user posted image

jess da prave se sa mlekom ali adulence nece da daje ad mleko pa joj je anaRR rekla da je ona davala sa jogurtom

clock-img

14.05.2016, 16:08

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja uopšte ne paničim, znam mame koje su dobile godinu dana pa i duže blendale hranu deci, nijedan mi to uopšte problem, samo neka ručkaju user posted image

clock-img

14.05.2016, 16:10

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja sam pretila da moj L nece guscu hranu. Ako je redja prihvata. Blendam mu sve iako 4.jedinica probija

clock-img

14.05.2016, 16:17

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Ma necu ga forsirati samo nek jede. imaju vremena naucice da zvacu. Blendacu dok sam ne prihvati da jede gricka i zvace.. mm se vise zanesuje sa ovim stvarima da brze pocne da jede da prohoda bla bla stvarno je luddduser posted image

Ayan <3

clock-img

14.05.2016, 16:33

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jao amelia i moj.... on samo pita , kad ce da jede kolenice..... meni je da mu uvedem gluten da mozemo kiflu , jogurt za doručak. Najvise zbog mora. Tada ce imati punih 9 meseci. Pa taman da moze na moru konkretnije da jede