cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

06.05.2016, 08:36

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Bebi nama samo sto nije nikao 4.zub....
nego kako vam deca jedu veceru? Tj hoce li? Ja kao i vi dajem L oko 10 obrok sa vocem pa oko 14h povrce /meso. Oko 18h sam mu uvela onu hipp kasu za laku noc. Trebalo bi po uzrastu da nede oko 4 kasike. On nekad pojede 2 nekad 1. Da l mu je mnogo to hrane ukljucujuci i ova dva prethodna obroka. Inace sisa pa mozda se zasiti. Ne znam sta cu sa tom večerom u 18h

clock-img

06.05.2016, 09:57

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame uvodim teletinu L danas. Doneli mi moji telecu butkicu sa sve koskom. Odvojih parce i brzo se skuvalo za manje od sat. Zanima me , da li skidate ono belo tj ima masnoce oko ove butkice. Da l danere cisto meso il ubacite malo "prosarano" sa onim belim?

clock-img

06.05.2016, 11:30

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj ja se trudim da odstranim koliko mogu e sad uvek ostane po malo. Mi smo definitivno uveli gluten kroz griz kroz keks i tako. uveli smo i celer sad je na redu blitva pa spanac. Dr mi rece da jaje ne uvodim pre 10 meseci paradais i paprika isto.zelje isto hocu da mu uvedem ali nigde nisam nasla da kupim a ne znam ni kako se ovde zove.

Ayan <3

clock-img

08.05.2016, 13:47

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Mame, jel jos uvek kuvate bebama voce? Tipa jabuka, kruska...Kad oni to smeju sveze da jedu?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

08.05.2016, 14:25

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ja jos uvek kuvam,iskreno zaboravih kada moze sveze...
Bebi pitomo ili divlje zelje,hmmm,ja samo za jedno znam i ceo zivot to jedwm a sad koje je nemam pojma...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

08.05.2016, 15:07

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess u mojoj knjizi pise do 8 meseci se kuva

clock-img

08.05.2016, 15:47

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Ado, vjerovatno mislimo na isto. Negdje zeljem zovu sav zelenis, blitvu, spanac, rastan... Ovdje je zelje samonikla biljka, dugih zelenih listova. Ljudi ga beru po livadama, a moze se naci i na pijaci. Ja obozavam pitu od njega user posted image .

clock-img

08.05.2016, 16:31

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E pa da bebilule i ja zelje zovem to sto opisujes. Slicno kao blitva samo bez onog belog u sredini. Mislim da je i adulence mislila na to.

clock-img

08.05.2016, 16:34

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame koji sir da dam Lazaru? Probao ke pavlaku i jogurt. Secam ste da ste pisale za abc sir. Da l mislite na onaj abc sirni namaz? Da mu dam sa palentom? Il palentu i jogurt? Kako kombinujete to?

clock-img

09.05.2016, 08:17

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, ja za sir nemam pojma.
Mi def imamo samo dva mlecna obroka, rano ujutro i posle kupanja. L nece preko dana da pije mleko, npr. popije 5o ml i onda hoce da jede kasikom. Nisam je ni forisrala. malo je problem za veceru, uglavnom jedemo palentu. Htela sam uvesti gluten sa 7, ali se razbolela pa nisam smela. Sad cu ovih dana, pa da malo prosirimo jelovnik.

clock-img

09.05.2016, 08:42

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Pa da zelje je to dugacko zeleno,ali kod nas se iskljucivo nalazi na pijaci...
maraj abc sir,taj namaz uz poparu palentu,uz povrce...
jess i mi sikimo do dorucka koji je oko 10 i posle vecre,naravno po potrebi ako je nervozan ili nesto dam i malo u toku dana...

< Poruku je uredio adulence -- 9.5.2016 8:43:10 >

clock-img

09.05.2016, 10:10

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Blago vama. Meni L nece da se skine sa (.). Cak i posle dorucka i rucka trazi da sisa. Kao da to ne shvata obrokom. Ne znam sta da radim. Jos poceo da me ujeda..... evo danas sam mu spremila jabuku , sa palentim i malo sam bundeve ubacila da ne jede stalno sa bananom. Poneo je manje od pola onda odjedmom poceo da place. Ja ga uzela , nije hteo da se smiri dok mu nisam dala da sisa

clock-img

09.05.2016, 10:20

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mi imamo 8 meseci ali ja i dalje sve kuvam. Racunam makar do 10 meseci tako. Blitvu sam nasla a ono zelje neeee neznam kalo se zove a iskreno ni kako izgleda user posted image znam jedino da ga pojedem u pitu ali to davno bese kad mi mama mesila sa zeljem iz baste user posted image

Ayan <3

clock-img

09.05.2016, 11:42

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess sa cime joj dajes palentu? Sa jogurtom? Meni L do sad jeo samo u kombinaciji sa vocem i par puta sa povrćem. U kombinaciji sa mlecnim jos nije probao. Zato vas litah za sir , da l sa sirom da mu dam

clock-img

09.05.2016, 15:20

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, uglavnom sa vocem. Sa pavlakom nije htela, a ni mi jos jogurt nismo probali. Ta nazovi vecar oko 17-18h mi je bas problem dok ne uvedmeo jos nesto jer uglavnom jede palentu sa vocem, a to je znaci voce vec treci put. Danas cu probati sa abc sirom ili jogurtom.

clock-img

09.05.2016, 15:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Maraj, ja bih pre sa jogurtom ili kiselim mlekom, meni je suvo sa sirom.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

09.05.2016, 15:46

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Hvala jess , hvala ana user posted image
znace mi vase ideje i saveti user posted image

ja veceru oko 18h dam Lazaru kada mi slabije ruca. Ako bolje ruca onda nece da vecera. Trazi samo da sisa. I tad za veceru mu dajem onu instant kasu od Hipp-a za laku noc. Bez glutena je.

< Poruku je uredio Maraj -- 9.5.2016 15:48:12 >

clock-img

09.05.2016, 16:18

clock-img

janajana

pencil-img

523

Ja M pravim za veceru pirincani griz, posto necu jos gluten, i ubacim joj 1-2 merice ad mleka kad se skuva. Doduse nekad joj dam i za dorucak u kombinaciji sa bananom.
Definitivno mi je najbolja palenta sto kupujem na meru u zdravoj hrani, najsitnija je .
Mi nismo nista novo uvodili, danas na drugoj cetvrtini zumanceta, u cetvrtak 1/2, sa 9mes. planiram polako i gluten da joj uvodim

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

09.05.2016, 16:52

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ana ja dala Relj 7corn sa jogurtom ,bas smu se yo dopada....jedino sto sam primetila na isto ml jogurta kokiko pise na kutiji ztavim manje kasikica kase jer bad bude gusto...

clock-img

09.05.2016, 17:03

clock-img

superm

pencil-img

3244

Mi smo krenuli sa mesom. Žumance još ne. I to ćemo za neki dan.
Bili na sistematskom. Dr zadovoljan napretkom.
Od petka sam joj uvela i večeru. Za sada probali palentu sa kiselim mlekom. Oduševljena je.user posted image

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

09.05.2016, 21:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ado, super je sa jogurtom user posted image pa ja se nisam mnogo obazirala na uputstvo, pravila sam onako po osećaju, da ne bude mnogo gusto jer mu se onda nije dopadalo.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

10.05.2016, 14:04

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame da l vam se desavalo da napravite rucak a da bebac nece da jede zato sto mu se spava. Evo danas se L prispavalo a trebao je da ruca. Place , koliko mu se spava. Sad ne zn sta cu sa ruckom. Da l da mu ponudim isti kad se probudi. Inace danas sam mu kuvala povrce sa palentom i stavila sam kasicicu pavlake

clock-img

10.05.2016, 22:04

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Opet ja user posted image
dajete li bebama kukuruzne pahuljice/kornfleks? To bi mogli zar ne , svi smo uveli kukuruz. Citam da mogu sa jogurtom i nekim vocem. Da li sre probale? Kako vam zvuci?

clock-img

10.05.2016, 22:09

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj ja sam mu prvo uvela pirincane pahuljice pa onda kukuruzne.. Oni su mnogo ukusniji nego palenta barem se meni tako cini i moj sin vise voli pahuljice nego palentu tako da slobodno mu daj. Ja sam mu pravila sa ad mlekom a moze da se daje i sa povrcem i sa vocem. Zapravo ovo pise na kutiji koju mi koristimo e sad ti probaj procitaj uputstva.

Ayan <3

clock-img

11.05.2016, 07:58

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Maraj nije mi se desavalo jer je nama rucak posle spavanja...ali j da mi se desi sklonis ruckic,posle podgrejes ako treba i klopa odmoran...