cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

28.04.2016, 01:09

clock-img

janajana

pencil-img

523

@Maraj Pa sto mislis da nisi dobra mama ako dajes "hranu" iz kutije. Pa sa tim se i pocinje i nastavlja. Pa ja mojom M dam ponekad i rucak iz teglice, a nekako sam sada sigurnija u te hipp-ove kasice nego u ono sto kupujem u radnji ili na pijaci.
Ja sam palentu uvela sa 6-6,5 meseci. Moram da se pohvalim da je napokon prihvatila "slanu" palentu tj sa mlecnim proizvodima. Sa pavlakom onako ali sa abc sirom slistila sve user posted image

Tata mi je danas doneo iz sela domaca jaja pa cu joj sutra ili prekosutra poceti da uvodim jaje, ako se ne predomislim user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

28.04.2016, 10:37

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E pa da adulence. Ima ta kasa od 4.i od 6.meseca. ja sam uzela ovu od 4.meseca. ona je bez glutena. Ta od 6.je sa ovsem pa je i sa glutenom

clock-img

28.04.2016, 10:39

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Da priupitam jos nesto

taj abc sir , je l to onaj abc sirni namaz u maloj kutijici? Svi sirevi imaju so u sebi. Ne bi se mogli napraviti bez soli je l da

clock-img

28.04.2016, 11:10

clock-img

janajana

pencil-img

523

Da, to je taj sir. Ja sam htela da uzmem onaj mladi sir bello ali kod mene ga nikad nema u maxi-ju

(Oscar Wilde)

clock-img

28.04.2016, 11:38

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ovas ne sadrzi gluten.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.04.2016, 12:27

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

E branki onda ja stvarno ne znam , al ta kasa sa ovsem i jabukom je deklarisana da sadrzi gluten. Zasto onda - pojma nemam

hipp

evo ja imam ovu prvu a adulence kako sam shvatila ovu deugu od 6.meseci. na deklaraciji je ona sa glutenom

< Poruku je uredio Maraj -- 28.4.2016 12:32:18 >

clock-img

28.04.2016, 23:29

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ako se ne varam zato sto ima psenicni griz...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

29.04.2016, 12:22

clock-img

janajana

pencil-img

523

Ni ja nisam znala da ovas nije gluten dok nisam sad procitala user posted image

Ovas – Nema gluten
Ovsene pahuljice predstavljaju početak dana za mnoge ljude širom sveta. Ovas je vrlo bogat dijetalnim vlaknima i proteinima. Po pravilu, ovas ne sadrži gluten, ali tokom obrade (skladištenje, pakovanje…) postoji mogućnost „zaraze“ glutenom, zato potražite proizvode na čijoj deklaracije piše da ne sadrži gluten.

Ja sam M kupila pirincani griz, spremila na vodi i dodala jednu mericu ad mleka kad se skuvalo, i naravno pola banane user posted image
Juce je prvi put pojela 1/8 zumanceta, tako da mogu da kazem da smo i jaje uveli. Sad pauza tri dana, pa u ponedeljak ponovo 1/8.
A kad zavrsimo sa uvodjenjem zumanceta, verovatno cu joj uvesti i gluten. Za rucak cu neko povrce,samo jos da smislim koje user posted image

Nego sad sam bacena u rebus ako ovas ne sadrzi gluten, i ako se prave bebi kase samo sa ovsom zasto pise da sadrzi gluten, jer po onome ssto procitah na netu za humana laku noc kasicu, ne stoji da ima npr psenicni griz

Humana mlečna kašica za laku noć, 250g
• Sadrži kukuruzno-pirinčani griz, ovsene pahuljice i bananu

< Poruku je uredio janajana -- 29.4.2016 12:33:35 >

(Oscar Wilde)

clock-img

29.04.2016, 17:39

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ne znam jano ni meni nije to jasno user posted image
mi bili juce kod dr rekla da mozemo pavlaku , jogurt , sir ne. Maslac da maslinovo ulje kaze ne , njega tek kad ribu uvedemo. A ja ga naravno dajem Lazaru.
Jano kako se daje zumance? Ja ne znam. Znam da se daje prvo osmina la cetvrtina....al kako po danima?

clock-img

30.04.2016, 14:32

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame gde ste ,nema vas

jeste li davale sutlijas za dorucak sa npr bananom. Mislim mesto palente i prosa da mu sutra spremim pirinac za doručak

clock-img

30.04.2016, 14:50

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Maraj, što se tiče žumanceta ja sam prilično sporo uvodila. Npr utorkom i petkom dajem žumance, prve sedmice osminu žumanceta, druge sedmice četvrtinu, treće polovinu, četvrte celo.

Sutlijaš možeš sa bilo kojim voćem, možda banana nije baš najbolji izbor jer može malo da stegne stolicu u kombinaciji sa pirinčem. Ja bih pre možda skuvala jabuku pa dodala u pirinač uz malo cimeta.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.04.2016, 15:05

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Hvala ana user posted image onda nam je jabuka i pirinač sutra na meniju za doručak

clock-img

30.04.2016, 15:30

clock-img

adulence

pencil-img

7314

evo i nas...mi smo jutros doruckovali breskvu,kajsiju i jabuku,za rucak je jeo pileci karabatak,sargarepu i krompir u supici pa sve izgnjeceno,a za veceru ce verovatno hipp za laku noc..
inace sto se tice zumanceta ja nisam tako dugo uvodila i ne kazem da je pogresno dugo uvoditi,ali evo i ja moje iskustvo da napisem,ponedeljak ,utorak osmina,sreda pauza,cetvrtak i petak cetvrtina,vikend pauza,pa ponedeljak utorak polovina ,pa pauza pa celo...Relji jos nisam uvela ne znam zasto,moracu od ponedeljka,ali tako sam sa Ivom...

clock-img

30.04.2016, 21:37

clock-img

marketing RR

pencil-img

5063

IZVORNA PORUKA: marketing RR

Drage dame, pozurite, jos samo do ponoci pisite nam u temi CortinaT jer tri Ringerajke osvajaju sjajni CortinaT krem user posted image

Evo linka na temu u kojoj pisete KLIK

clock-img

01.05.2016, 08:40

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Evo i nasuser posted image
Ja cu sa punih 7 uvesti veceru i mislim da cu izbaciti popodnevno mleko, nekako mi se ne uklapa.
Doruckujemo, uglavnom, voce i zitarice, rucak meso sa povrcem ili samo povrce. Koliko puta dajete meso? Ja jedno 3 puta nedeljno, a sestra i jetrva mi kazu da su one davale svaki dan, obe imaju po dvoje deceuser posted image
Maraj, ja sam bas juce dala L pirinac i bananu, super je bilo. Ne vidim razlog da mu ne spremas, ako nema problem sa zatvorom.
I da, od 7. meseca cu uvesti 7 corn, pa cemo imati vise opcija za dorucak i vecerau.
Plan mi je sledeci, rano ujutro mleko, dorucak, 7 corn ili neke zitarice, uzina voce, rucak, vecera griz, sutlijas ili palenta i posle kupanja mleko.
Vec cu javiti da li je to ok ili sam se predomislila.user posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

01.05.2016, 11:19

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess znaci i ti ces gluten sa 7 meseci?

Ja dala L sutlijaš za doručak sa jabukom i cimetom. Ok je proslo iako je meni delovalo bljutavo. Pa mozda sam mogla i sa bsnanom...Ana mislis li da zatvara banana ili kombinacija pirinac ,banana?

Ja juce u rucak L ubacila malo jogurta. Nisam imala pavlaku user posted image jaoj kako se ukakio posle tj koju kolicinu je izbacio -ko veliki. Mora da ga je proterao jogurt , il sto ke prvi put probao nesto mlecno. Nije bilo retko , vec kolicinski dosta

clock-img

02.05.2016, 10:11

clock-img

janajana

pencil-img

523

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ne znam jano ni meni nije to jasno user posted image
mi bili juce kod dr rekla da mozemo pavlaku , jogurt , sir ne. Maslac da maslinovo ulje kaze ne , njega tek kad ribu uvedemo. A ja ga naravno dajem Lazaru.
Jano kako se daje zumance? Ja ne znam. Znam da se daje prvo osmina la cetvrtina....al kako po danima?

Ja sam na nekoj od prethodnih strana pisala kako se uvodi zumance, i kako sam uvodila D, a sada i M. 1/8 dva puta nedeljno (tri dana pauza izmedju davanja)
1/4 2 puta nedeljno ... U principu 4 nedelje traje uvodjenje zumanceta.

Mi danas ponovo 1/4 zumanceta

< Poruku je uredio janajana -- 2.5.2016 10:12:47 >

(Oscar Wilde)

clock-img

02.05.2016, 10:38

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Janajana, tako sam i ja uvodila svojevremeno.

Maraj, mislim da ta kombinacija može da stegne stolicu mada banana je puna vlakana i ona je dobra i kod zatvora i kod dijareje. Tako da... probaj pa ćeš videti. Moj Marko i dan danas svaki dan pojede jednu bananu i nikad nije imao problema sa stolicom.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

02.05.2016, 10:51

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Aha...jano ako sam shvatila npr
u ponedeljak dam osminu pa tri dana pauze pa u četvrtak opet osmina? Pa onda tri dana pauze pa onda uvodim cetvrti dan cetvrtinu jajeta? Tako?

< Poruku je uredio Maraj -- 2.5.2016 10:52:05 >

clock-img

02.05.2016, 10:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Maraj, odrediš sebi dva dana u nedelji kojima ćeš davati jaje. Ja sam to radila utorkom i petkom, jedne sedmice osmina, druge četvrtina, treće polovina i četvrte celo.

clock-img

02.05.2016, 10:58

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Hvala ana puuuno

clock-img

03.05.2016, 11:40

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Zene jel jedu vase bebe zelje? I kad moze da se da?

clock-img

03.05.2016, 12:16

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Adulence u mojoj knjizi pise blitva od 7.a spanac i zelje od 8. Tako da mislim da mozes jer R ima punih 7 tj usao je u 8. Ja sam L davala do sad samo blitvu. I da pise da se kuva u otvorenom sudu , posebno spanac

clock-img

03.05.2016, 14:17

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Za dorucak danas L je imao proso i bananu
za rucak povrce sargarepu , tikvicu i blitvu sa palentom. Dodala sam malo maslaca i jogurta. Sve je pojeo user posted image

clock-img

05.05.2016, 21:09

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Djeste kuharice!
Nije me bilo jedno vrijeme, sta cu kad vrtim iste namirnice user posted image
Ado, ja blitvu uveliko dajem, spanac ne jos. Mislila si vjerovatno na divlje zelj, jel? Nemam pojma user posted image .
Mi jos uvijek vrtimo isto. Danas sam pocela sa zumancetom. Pa cu opet u nedelju. Dva puta sam mu dala koricu hljeba da "gricka"... Mislim gricka, nema nijednog zuba user posted image . Uskoro cu uvesti i ja neke zitarice za veceru sa glutenom. Hipp, Milupa ili sta vec nadjem u ovoj zabiti.