cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

01.04.2016, 11:56

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj ja je kuvam oko 10 min dok ne omeksa.

Ayan <3

clock-img

01.04.2016, 12:54

clock-img

Christabel

pencil-img

469

Imam i ja pitanje, vidim da pominjete cveklu. Da li ona mora da se kuva u ljusci i posle oljusti ili se moze prvo oljustiti pa skuvati?

clock-img

01.04.2016, 13:53

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Danas me je Ivin i Reljin pedijatar skroz zbunio,vodila sam ivu na neku kontrolu i iskoristim momenat da ga pitam kada Relji gluten da uvedem i on mi kaze oko 9.meseca,kaze on to jw moja praksa,a nema sanse da jeste jer je on bio i Ivin pedijatar kad je bila beba i strogo sam se njegovog pridrzavala,a Iva mi ima slike kako sa 7 meseci u zooloskom vrtu jede plazmu....ahhah...
U svakom slucaju ja sam odlucila posto sada imam i vca i povrca i mesa da dajem za jedno nedelhu do 10dana cu poceti da uvodim zumance,a onda sa punih 7.cu i gluten...
Mi za dorucak jeli marelicu,a za rucak ce bundevu,sargarepu i cureci file...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

01.04.2016, 14:16

clock-img

superm

pencil-img

3244

Pre podne sok od jabuke, za ručak krompir, šargarepu, tikvicu sa pilećim bujonom i 1 kašičicom maslinovog ulja.
Ada, ja za gluten čekam da dete napuni skoro godinu dana.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

01.04.2016, 14:19

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Christabel cvekla se kuva iskljucivo u ljusci. Kada se skuva sacekas da se malo prohladi pa je onda oljusti. Ako je oljustis pre kuvanja "ubices" sve hranljivo u njoj , i nece ti biti crvena vec bela.
Samo je dobro operi i nemoj joj seci one repove da ne iscuri boja iz nje

clock-img

01.04.2016, 17:19

clock-img

janajana

pencil-img

523

Mi smo danas doruckovali prvi put palentu sa jabukom i kad je pojela bila je u fazonu da hoce jos user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

01.04.2016, 20:13

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ivi sam sa 7.meseci uvela sigurno a sad videcu kako cemo....inace izbija nam zub pa je bas nervozan,ali to je za neku drugu temu....

clock-img

01.04.2016, 23:11

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Ado i nama je dr rekla dA sacekamo min 8 meseci pa videcemo ne znam Ja mu jos uvek necu uvoditi gluten ni zumance. Racunam da probamo teletinu i ostalo povrce.
Danas srela sam jednu zenu mamu ima sina 18 meseci i kaze mi da njeno dete vec sa 3-4 meseca jelo ko veliko znaci bukvalno sve meso povrce voce zitarice jaje gluten i kaze da mu nista ne fali nije na nista alergicno. Nije slusala kaze savete dr i za nista se ne kaje. Kaze da bih opet tako uradila. Ja se ne bih usudila ovako nesto ipak je beba mala oset_ljiva ne mozes joj odmah trpati sve u usta kao praset_u user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 2.4.2016 13:07:50 >

Ayan <3

clock-img

02.04.2016, 11:47

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Evo i naseg izvestajauser posted image
Mi smo uveli vockice, pa ih recimo doruckujemo. Ako pije mleko oko 6-7h onda je voce za dorucak oko 9-10h, ali ako pije mleko u 3-4h nocu, onda joj ujutro u 8h opet dam mleko i onda sve poremetimo, a mama bi volela kad bi sve bilo tacno u minutuser posted image
Probali smo juce brokoli, nije bilo lose. Za koji dan cemo kelerabu i ako nadjem lepu cveklu.
Ja o zumancetu i glutenu ni ne razmsiljam jos, cekam neke domace pilice, pa da probamo meso.
Eto!
Poljubac za sve musave bebiceuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

02.04.2016, 13:06

clock-img

Christabel

pencil-img

469

E hvala Maraj. Vidim da se na vise mesta pominje kuvanje u ljusci, a zanimao me je razlog. Ja sam nesti kasnije uvela, ali sam kuvala oljuscenju, isekla na kockice pa zamrzla. Tako par puta pa vadim kad mi treba. Bas sam juce kupila jos pa cu spremiti na ispravan nacin.

clock-img

02.04.2016, 15:49

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Nama danas drugi dan brokolija. Svidja mu se. Dala sam mu u kombinaciji sa tikvicom i šargarepom. Toliko je mlatio rukama od srece da je zakacio kasikicu i odlwtwlo i na stolicu i po njemu a i na zid iza.....

christabel , i kad je izvadis iz friza pustis da se sama odledi. Ne obradjujes je termicki ponovo

clock-img

02.04.2016, 17:31

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

auu mi bas kasnimo user posted image presli smo desetak namirnica po malo, ali bebica jos uvek nije dobro uvezbala jelo na kasicicu, i dalje izbacuje jezikom... nema veze, vesela je, lepo spava, naucice jednog dana...

clock-img

02.04.2016, 21:41

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Hmm...da sumiram
zitarice:pirinac,kukuruz,proso
Povrce:sargarepa,krompir,tikvica,bundeva,karfiol keleraba,brokoli,luk.
Voce:jabuka,kruska,sljiva,banana,kajsija,breskva.
Meso:piletina ,junetina,curetina
Maslinovo ulje,pavlaka
Eto to smo mi do sada uveli i sada to sve polako vrtimo u krug imam sada izbora,pa mi nije strasno da odgodim gluten...evo mozda ce nekome znaciti,ne znam da li se za ovaj uzrast jos nesto od povrca dodaje...

clock-img

03.04.2016, 01:05

clock-img

janajana

pencil-img

523

Da i ja sumiram user posted image
Zitarice: pirinac, kukuruz, heljda (mleko sa heljdom, to joj dajem pred spavanje, ostalo sisa)
Povrce: krompir, sargarepa, tikvica, bundeva, muskatna tikva, brokoli, karfiol, luk, grasak
Voce: jabuka, banana, sljiva, breskva, kajsija, avokado
Meso: piletina, curetina, teletina

Gluten, zumance i mlecne proizvode jos nisam, za to cu da pitam dr u utorak, a sto se tice glutena necu joj jos neko vreme davati, mislim da sam i D dala negde izmedju 7 i 8 meseca a mozda i kasnije

(Oscar Wilde)

clock-img

03.04.2016, 06:19

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

IZVORNA PORUKA: Valerie

auu mi bas kasnimo user posted image presli smo desetak namirnica po malo, ali bebica jos uvek nije dobro uvezbala jelo na kasicicu, i dalje izbacuje jezikom... nema veze, vesela je, lepo spava, naucice jednog dana...

Nigde ne kasnite, ne brini. Celog života će jesti čvrstu hranu...ima vremena sve da proba!

clock-img

03.04.2016, 11:44

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Da sumiramo i mi user posted image

zitarice : pirinac , kukuruz , proso

povrce : sargarepa , krompir , tikvica , bundeva , c.luk , brokoli , paskanat

voce : jabuka , sljiva , banana

meso : piletina

< Poruku je uredio Maraj -- 3.4.2016 11:45:24 >

clock-img

03.04.2016, 13:18

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Hajde i mi da sumiramo danas punimo 7 meseciuser posted image
Zitarice- pirinac,kukuruz ,proso.

Povrce-krompir sargarepa tikvica karfiol bundeva brokoli crnu luk.

Voce- jabuka kruska sljiva breskva kajsija banana

Meso- piletina curetina.

Ostalo keks bez glutena maslinovo ulje svezi sir.

Danas cemo uvesti jogurt u kombinaciji sa jabukomuser posted image user posted image

< Poruku je uredio amelia -- 3.4.2016 13:20:10 >

Ayan <3

clock-img

03.04.2016, 15:07

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Relja je danas diruckovao palentu sa kruskom i jabukom,a cekam sad da se probudi pa da ruca,karabatak pileci,sargarepu i bundevu ...

clock-img

03.04.2016, 16:29

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

IZVORNA PORUKA: Maraj

Da sumiramo i mi user posted image

zitarice : pirinac , kukuruz , proso

povrce : sargarepa , krompir , tikvica , bundeva , c.luk , brokoli , paskanat

voce : jabuka , sljiva , banana

meso : piletina

zaboravila sam cveklu user posted image

L danas doruckovao palentu i jabuku. Za rucak je promrljavio brokoli , sargarepu i tikvicu posto mu se spavalo

clock-img

03.04.2016, 20:39

clock-img

superm

pencil-img

3244

Mi još nismo uveli doručak. Imamo užinu i ručak.
Ručak baš voli, danas je čini mi se tražila još.user posted image
Koliko vaše bebe pojedu za ručak? Nisam merila ali pojede više od jedne male teglice.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

03.04.2016, 21:07

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Mi doruckujemo voce, pa mleko, pa rucak. To sam prepisala od Ade i Bebilule, tako nam vise odgovara.
L nije prijao brokoli, necu joj ga vise davati.
Mame, da li obroke spremate neposredno pred ruckanje ili moze i ranije, pa da malo odstoji?
Pitam zbog uklapanja sa setnjama, sad izlazimo i po tri puta,

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

03.04.2016, 21:10

clock-img

janajana

pencil-img

523

IZVORNA PORUKA: janajana

Da i ja sumiram user posted image
Zitarice: pirinac, kukuruz, heljda (mleko sa heljdom, to joj dajem pred spavanje, ostalo sisa)
Povrce: krompir, sargarepa, tikvica, bundeva, muskatna tikva, brokoli, karfiol, luk, grasak
Voce: jabuka, banana, sljiva, breskva, kajsija, avokado
Meso: piletina, curetina, teletina

Gluten, zumance i mlecne proizvode jos nisam, za to cu da pitam dr u utorak, a sto se tice glutena necu joj jos neko vreme davati, mislim da sam i D dala negde izmedju 7 i 8 meseca a mozda i kasnije

Zaboravila sam da navedem i belu sargarepu tj paskanat

Inace, za dorucak je pojela palentu sa bananom i 1 mericom mleka
Rucak povrce, tikvica,brokoli i sargarepa, i bas je dosta pojela. Uzina breskva, jabuka i kajsija

(Oscar Wilde)

clock-img

03.04.2016, 21:48

clock-img

adulence

pencil-img

7314

I ja sam zaboravila paskanat...da da jess tako smo mi imali podoj izmedju voca i povrca,ali u poslednjih par dana mi izbacuje podoj tj.pravi vece razmake i samim tim mi taj podoj izbacuje....a sto se tice kolicine pojede vise od dvesta grama sigurno...vise od velike teglice...

clock-img

04.04.2016, 09:54

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Evo i mene. Stigli kući. Vidim ručka se fino user posted image
Ja ću im dati palentu s jabukom, to će im biti užinica kad s E probude, za ručak piletina i brokoli.
A mi smo od namirnica probala ovako,
Žitarice : pirinač, kukuruz, ovas
Povrće :krompir, šargarepa, brokoli, karfiol, crni luk, tikvice, keleraba
Voće:jabuka, banana, breskva, kajsija, šljiva, kruška
Meso: piletina
Maslac, pavlaka, žumance.
Danas ćemo palentu.

clock-img

04.04.2016, 10:13

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess meni se rucak sada kuva. Piletina i crni luk. Ubacih krompir i izvadila cveklu iz zamrzivaca. Tamo oko 2/3 kad se vratimo iz setnje sve cu izblendirati. Ne mogu ni ja da uklopim sa setnjom , pa spremim ranije. Samo sada ne miksam vec ostavim u bujonu pa kada se vratimo sve sjedinim.

Za dorucak smo imali bundevu , jabuku i bananu. Probali smo i par kasicica kruske