IZVORNA PORUKA: plačljiva
Drage moje,evo i mene posle dužeg vremena.Beba mi za deset__ak dana puni 6 meseci.Meni je pedijatar rekao da krenem sa uvođenjem čvrste hrane od sada...Molim Vas recite mi kojim redosledom???Prvo pirinčane kaše koliko i kada a posle koje voće,povrće...Izvinite,možda mi je glupo pitanje,ali mrzi me da vadim knjigu iz pedijatrije i čitam,recite mi iz iskustva
Po pravilu, trebalo bi da uvodiš svaku namirnicu po 3 dana prepodne, da bi mogla da prepoznaš reakcije i na vreme reaguješ ukoliko je potrebno). Daješ prvi dan malo, pa postepeno povećavaš količinu nove namirnice. (npr. prvi dan kašikicu, 2.dan 2-3 kašike, 3 dan 3-4 kašike)
Redosled namirnica- pa zavisi, neko će ti reći prvo bezglutenske žitarice, povrće pa voće, a neko obrnuto. Ja sam prvo dala jabuku, pa pirinčanu kašicu, pa kukuruz-pirinač, šargarepu, krompir, i onda počela voće.
I kad budeš imala uvedenih dovoljno namirnica da iskombinuješ obrok (doručak-ručak-večeru), tada postepeno menjaš podoje za obrok.
Najbolje je da malo pročitaš temu (virni tamo na ishranu beba od 3-6 meseci, tu se više piše o uvođenju i redosledu namirnica) pa proceniš kako ćeš. Možeš da se vodiš sa tim da ono što može beba od 4. meseca ti daješ od 6.og, što može od 5. ti daješ od 7.og meseca. Ono što ne treba da daješ sad u prva 2 meseca je kravlje mleko, gluten, crveno voće, jaje. to ćeš moći posle 7-8 meseci i posle 1. rođendana.
Wiv, pa probaj da mu ponudiš kašice pre podoja, možda će hteti ako je gladan?
Mi smo u međuvremenu počeli sa žumancetom, sladeća je 1/2. I dalje smo na 3 čvrsta obroka, nemamo užine nego podoje između. Jedino što sam provalila da moje dete i dalje jede na 2 sata, kao što je i sisala
Kaže patronažna, izgleda da joj je toliki želudac i gotovo. doručak pojede između 120-150g, ručak 180g ali iz 2puta i večeru nepunu mericu pahuljica - spremam joj sa oko 120-140 ml vode a 160 je mera.
meni za danas:
Doručak - jabuka, kajsija, trešnja - sve sveže i 8 corn.
Ručak - Pileći batak i guščije grudi sa krompirom, kelerabom i bundevom
Večera - milupa- rice&banana.
< Poruku je uredio Mariya -- 9.6.2015 13:48:56 >