cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

28.03.2016, 09:49

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja im dajem već neko vreme maslac i pavlaku. A planiram kada im uvedem palentu za kojim dan da im dam i jogurt. Rekla mi jendr sa smem slobodno.
A bundevu sam juče spakovala u friz, imala mama jednu domaću a ona slatka njamiii.
Jel moze bundeva i u kombinaciji sa slanim kašama?

clock-img

28.03.2016, 10:59

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Maraj uzela sam svezi sir za decu kao kasice hippove i plasmon hippove su samo svezi sir prvo sam to davala a plasmon je svezi sir i parmidjano.posle dala sam mu ovo drugo. Na ambalazi pise cak da moze da se daje od4 meseca. Nisam ja zamrzivala bundevu dajem mu kupovne kasice trebala bih.

Ayan <3

clock-img

28.03.2016, 11:03

clock-img

janajana

pencil-img

523

Ja joj dajem bundevu krompir za rucak, tako da moze kao slana kasa user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

28.03.2016, 13:58

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Suzi, mi smo tek danas krenuli sa vocem, a bundevu sam joj davala sa krompirom i tikvicom, tako da mozeuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

28.03.2016, 14:36

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Bundeva se i daje uz povrce jer je slatkasta. Tako pojedu povrce tj uz nju. Mozes i bundeva , proso , tikvica

< Poruku je uredio Maraj -- 28.3.2016 14:40:49 >

clock-img

28.03.2016, 21:36

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja planiram sutra L da uvedem bananu. Dacu mu je uz jabuku

clock-img

29.03.2016, 08:49

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Suzi, ja sam bundevu davala i uz voce i uz povrce. I nekako mi vise lezi uz povrce. Inace probam malo svega sto mu dajem i bas su mi bzv ove kasice, ja ovo ne bih jela user posted image . Kada je stavim sa vocem nekako mi preovladava i unisti lijepe vockaste ukuse, tako da je dajem za rucak. Neka bar uziva u vockicama user posted image .

Nego, uvela sam piletinu pa me interesuje koliko.puta sedmicno dajete meso?

clock-img

29.03.2016, 11:06

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Bebilule, knjiga kaze 3-4 puta nedeljno.

clock-img

29.03.2016, 11:09

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mi danas probali bananu sa jabukom. Super proslo. A kako i ne bi kad je slatkasto user posted image

clock-img

29.03.2016, 11:12

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Ma i M smaze voce u sekundi user posted image . Doduse, ni povrce mu nije mrsko.
Jess, hajde kad si se vec "zacitala" procitaj i koliko cesto povrce smijem kuhati u bujonu user posted image . Ne znam je li to ograniceno.

clock-img

29.03.2016, 13:08

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Mi smo isto malo prosirili jelovnik dodali smo karfiol,pavlaku,paskanat,palentu...sad je ipak malo lakse,relja obozava brokoli,pitam se da li ce ga tako voleti kad poraste...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

29.03.2016, 13:16

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mame kako je najbolje da mi pripremim piletinu curetinu mislim sa cime da je iskombiujem ?

Ayan <3

clock-img

29.03.2016, 14:30

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Bebilule, ne nadjoh nista za bujon, ali mislim da tu nemas ogranicenja.
Elem, nama danas bila patronazna. Kad se nisam slognula sta mi zena rece za ishranu.
Sa 6 meseci beba treba da pije mleko samo ujutro i uvece, a ostalo nemlecna ishrana. Sve moze, jogurt, meso, povrce otprilike sve, vocni jogurt, puding??????
Ko je ovde luddddd!!
I ona je rekla popodnevne uzina zitarice, to mi je ok, ali ne stigoh da je pitam kakve zitarice? Ne moze svaki dan jesti ili pirinac ili palentu?!
Amelia, sa bilo kojim povrcem koje ste probali.

< Poruku je uredio jess021 -- 29.3.2016 14:31:30 >

clock-img

29.03.2016, 14:36

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Mislim da su poceli da preteruju. Ne smatram da beba od sest meseci treba sve da jede.

clock-img

29.03.2016, 16:12

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

IZVORNA PORUKA: IvanaSK

Mislim da su poceli da preteruju. Ne smatram da beba od sest meseci treba sve da jede.

Pa, baš vala....

Sledeći su ćevapiuser posted image

clock-img

29.03.2016, 16:47

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ahaha mk nasmeja me posteno user posted image
ma kakvi sve da jede sa 6 meseci. Neki propagiraju da se tek sa 6 krene sa ne mlecnom , a ta zvoja patronazna da krenemo i sa cevapima sto kaze mk.
Meni L danas prvi put smazao celu ciniju , a spremila sam mu piletinu , pirinac i tikvicu. Posle popio 40ml vode user posted image

Amelia mozes sa svim povrcem koje ste uveli. Ja nekad pirinac nekad proso a nekad krompir pa uz to dodam hos neku povrcku tipa sargarepa ili tikvica...

clock-img

29.03.2016, 17:29

clock-img

janajana

pencil-img

523

Jess ja M i dalje dajem pirincano kukuruznu kombinaciju, jos gluten nisam uvela. Kupujem joj onu hipp-ovu za laku noc sa jabukom, mislim ne samo tu vrstu user posted image
Inace danas sam joj kupila gotovu hipp-ovu curetna sa kukuruzom i krompirom.

I da, sa 6 meseci krecu tri obroka i dva nemlecna, i to svuda pise, ja sam se vodila tim rasporedom sa D a sada i sa M, ali posto ona meni sisa to ne racunam user posted image ima vise mlecnih obroka nego deca koja su na adaptiranom mleku. Doduse ona meni popije skoro svako vece adaptirano ne bi li spavala duze, ali ne pali njen ritam budjenja je 5-6h user posted image i onda nema spavanja user posted image

(Oscar Wilde)

clock-img

29.03.2016, 17:30

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Jess draga ali nije ti nista nenormalno rekla osim to za mleko sve ovo sto si napisala sam ja uvela osim pudinga,jogurt,meso,povrce....a puding verovatno je mislila na onaj nestle od 6 .meseci...ali da je to malo mleka malo je samo ujutru i uvece...

clock-img

29.03.2016, 17:59

clock-img

superm

pencil-img

3244

Ma slaninicu im treba dati većuser posted image
Moja Mili ima voćnu prepodnevnu užinu, ručkić od povrća. Sve ostalo je podoj. Nemam nameru da joj opterećujem želudac glupostima.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

29.03.2016, 19:03

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Nisam se lepo izrazila posle pudinga sam htela da stavim tacku.meso ,povrce i jogurt sU mi ok i to konzumiramo...

clock-img

29.03.2016, 21:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Adulence kako koristite jogurt i pavlaku? Tj koliko i uz sta?
Mame , preferirate li kog proizvodjaca sto se tice mlecnih proizvoda il je to svejedno

clock-img

29.03.2016, 21:30

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Adulence, nemam ni ja nista protiv jogurta i pavlake u tom periodu , ali odjednom su pocele price da se sve ranije uvode namirnice.

clock-img

29.03.2016, 21:50

clock-img

janajana

pencil-img

523

Moja D je do druge godine pila adaptirano, a naravno jela je neke stvati sa obicnim mlekom, tipa pire kreompir, puding i sl. A jogurt i pavlaku je jela normalno

< Poruku je uredio janajana -- 29.3.2016 21:51:04 >

(Oscar Wilde)

clock-img

29.03.2016, 22:55

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Jess ma ja mu pravim sa povrce koje smo uveli krompir tikvica bundeva sargarepa pirinac . pravila sam sa sve ove namirnice ali ne voli meso ni pilece ni curece ne znam sa cime je najbolje da bebe jedu to sam htela pitati. Danas sam mu pravila sa pirincem i crnim lukom nije proslo sjajno jedva je oko 80 mg pojeo user posted image

Ayan <3

clock-img

30.03.2016, 09:54

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Amelia , koliko mu razredis kasu? Mozda ti je gusta pa zato nece. Ja sam na pocetku L pravila gusce i isto nije hteo da jede. Probaj da mu razredis sa bujonom u kom ti se kuvalo meso. Ako nije do toga , pusti ga , mozda trenutno ne zeli to da jede