cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo

clock-img

23.03.2016, 21:16

clock-img

janajana

pencil-img

523

Ja vec dve nedelje pratim ovu temu ali kako niko nije pisao cekala sam da se preselite iz prethodne teme user posted image

*Every saint has a past and every sinner has a future.
(Oscar Wilde)

clock-img

23.03.2016, 22:17

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi , sta mislis o cvekli? Meni je mama kupila cveklu. Tako da cu ja uskoro sa njom da krenem.

clock-img

23.03.2016, 22:20

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mi za 10 dana punimo 7 meseci ali kako nije bila aktivna ova tema nisam ovde pisala inace kao sto vidim mi kasnimo sa uvodzenem hrane hehe. Mi smo do sada probali jabuka kruska sljiva breskva kajsija banana keks bez glutena. Krompir sargarepa tikvica bundeva piletina curetina pirincane i kukuruzne pahuljice i to je to brokoli nisam uvela ne znam zbog cega a trebala bih user posted image

Ayan <3

clock-img

23.03.2016, 22:32

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame , kakva vam je gustina hrane? Ja L sve blendiram sa stapnim mikserom. Bude bas kasasto da on samo proguta. Cak i meso kad mu ubacim , onaj stapni mikser bas sjedini masu

clock-img

23.03.2016, 23:09

clock-img

janajana

pencil-img

523

Meni kako kad, nekad kasasto nekad ostanu "grumuljice" pogotovu od pirinca, ali ona sve lepo rucka, ne buni se.

Ni mi nismo nesto posebno novo uvodili, osim piletine.
Imamo dorucak, rucak i veceru i naravno uzinu (nekad u obliku voca, nekad u obliku sokica) Sokic sam isto skoro pocela, i to samo jabuku, u razmeri pola sok pola voda, (Mojoj D sam ja mislim do druge ili trece godine tako davala, posle sam pocela da joj kupujem one male sokice i naravno nisam mogla da joj dajem pola-pola).
Gledam da joj dorucak bude vocni, sa pirincem ili joj dam pirincanu kasicu, rucak povrce i meso, i vecera pahuljice za laku noc.
Jos nismo uveli gluten, mada vidim da je vreme, kao ni mlecne proizvode. Iskreno juce sam htela da pitam dr sve o ishrani sta kad ide, ali smo presle na temu odgadjanja vakcine da sam sve zaboravila. Ici cu ovih dana kod nje, posto M treba da radi prvu krvnu sliku (za nju drugu posto su joj u Tirsovoj vadili krv kada je imala temp.) pa cu je pitati za sve, ako se set_im user posted image

Do sada uvedeno: krompir, sargarepa, bundeva, tikvice, muskatna tikva, karfiol, brokoli, bela sargarepa (paskanat), jabuka, banana, sljiva, kruska, breskva, kajsija, avokado, i piletina
E da probala je luk, sirov i jao kako je prijao user posted image , naravno samo je lizukala i "sisala" user posted image

< Poruku je uredio janajana -- 23.3.2016 23:12:53 >

(Oscar Wilde)

clock-img

24.03.2016, 07:59

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jano sa koliko ti planiras da uvedes gluten

clock-img

24.03.2016, 09:29

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Moram u ovu temu pre vremena, u onoj vise niko ne piseuser posted image
Opet ja sa knjigom, pise da se ujutru daju zitarice ( pirinac, kukuruz), da li se misli na Milupu ili sl. ili da sami kuvamo pirinac i palentu?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

24.03.2016, 09:57

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Svejedno ti je. Ja sam davala i jedno i drugo user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

24.03.2016, 10:38

clock-img

jess021

pencil-img

13382

E Choopo, ali si mi pomoglauser posted image
Salim se, a kako si pravila pirinac ili palentu? Ajd palentu, ali kako da joj dajem sam pirinacuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

24.03.2016, 11:12

clock-img

superm

pencil-img

3244

Jess, što se pirinča tiče, daj joj kupovnu , npr, Milupinu kašu
Jednostavnije je.
Palentu pravi sama. Samo palenta dosta ' prska' dok je kuvaš, pazi da se ne ispečeš. I kuvaj je duže, 15 minuta do 20 dok se dobro ne skuva. Onda je dobra za bebin stomačić.
Ja još nisam uvela palentu.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

24.03.2016, 11:18

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Jess, ja sam kuvalapirinacsa vodom pa npr 2-3 kasike togskuvanig pirinca stavljala u blender, tj. Baby bulet, sipala 150ml ad mleka i blendala dok nije nastala glatka kasica

clock-img

24.03.2016, 12:28

clock-img

superm

pencil-img

3244

user posted image

Ovu šemu sam dobila još pre 9 god.
Po ovome sam hranila obojicu.
Sada planiram isto tako i M.

< Poruku je uredio superm -- 24.3.2016 12:29:55 >

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

24.03.2016, 15:10

clock-img

janajana

pencil-img

523

Maraj ja sam i D cini mi se dala gluten posle 7 meseci, ali niko mi nije rekao da ne uvodim ranije, vazno je da ima 6 meseci i to je to. S obzirom da je skoro sve sa glutenom videcu da joj uskoro uvedem.

Ja za dorucak, kao sto sam napisala pravim joj voce sa pirince, najbolja mi je kombinacija pirinac, sargarepa i jabuka ili joj dam pirincano kukuruzne, rucak normalno povrce sa ili bez mesa, danas je bio karfiol krompir, tikvica i pil.meso, uzinica je bio sokic, a za veceru nekad jod dam samo da sisa ili da pojede kasicu za laku noc

Ni mi nismo uveli palentu a kupila sam je, htela sam da joj i ranije dam ali onda sam videla da moze da sadrzi gluten u tragovima i jos nesto user posted image pa cu joj uvesti polako

(Oscar Wilde)

clock-img

24.03.2016, 19:45

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Mame zar nije isto kukuruzne pahuljice i palenta koja je razlika? I jos jedno glupo pitanje user posted image jel isto paskanat i bela sargarepa?

Ayan <3

clock-img

24.03.2016, 21:02

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jeste amelia to je isto

clock-img

24.03.2016, 21:23

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Mi danas ručkale piletinu šargarepu crni luk i pirinač, super prošlo user posted image
Videh negde da palenta moze da se kombinuje i sa voćem, to je odlično. To ćemo sledeće da uvedemo.

E moje beke posle kašice baš malo mleka popiju, a vama?

clock-img

24.03.2016, 21:48

clock-img

adulence

pencil-img

7314

suzi relja ima dva obroka i posle njih mu nikako ne dam da sisa,pa mislim da bi s preopteretio ako bi mu i to dala...mi cemo ujutru palentu...jedno sada krajnje glupo pitanje,ako smo uveli pirincano kukuruzne pahuljice ima li potrebe palentu uvoditi 3 dana?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

24.03.2016, 22:01

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Adulence, ja nisam tri dana uvodila palentu nakon uvedenih pahuljica.
Mada meni palenta ide u iskljucivo slanoj formi nakon uvodjenja kiselo-mlecnih proizvoda.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

24.03.2016, 22:10

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Palenta sa jabukom je pun pogodak..prvo sam barila jabuku pa u tu vodu kuvala palentu i posle dodavala jabuku,obe su obozavale!

clock-img

25.03.2016, 07:19

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ada nisam mislila odmah nakon kaše, nego prođe 3-3,5 sata i piju one ali znatno manje.
Koja je razmera za Palentu, nikad je nisam spremala, spremala sam kačamak a palentu nikad.

clock-img

25.03.2016, 08:05

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Pa sad ostadosmo M i ja u drugoj temi user posted image ! Pomjerite se da sjednem ako mislite biti ovdje.

Suzi, to sam i ja htjela pitati. M ujutru popije od 180 do 210. Sve ostalo je dosta manje nego prije. Do uvodjenja kasica pio je za svaki obrok 180, sada vec popodne i uvece popije po 150 maksimalno, nekad i 120.

clock-img

25.03.2016, 09:00

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ja sam u 2dcl vode stavljala kasiku i po.

clock-img

25.03.2016, 09:10

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Jel dajete samo onako palentu ili sa jogurtom? Meni dr baš rekla slobodno palentu s jogurtom.

clock-img

25.03.2016, 09:13

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ja sam palentu pravila tako sto bih u 150ml kljucale vode dodala 2 kasike palente koju sam prethodno razmutila u soljici hladne vode. Kuvala sam nekih 10ak minuta i povremeno sklanjala sa ringle i mesala, pa opet vracala na ringlu. Kad se prohladi dodavala sam mleko. A od 8 cini mi se dodavala sam i pavlaku i mladi sir.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

25.03.2016, 09:36

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi , evo na ovom sajtu sto je jess postavila , pogledaj. Super je sajt za neke smernice klik