cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: U školu sa 6 ili 7 godina?

clock-img

11.02.2015, 14:09

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Mod, pisala sam na prethonoj strani, verovatno nisi videla - pitala sam u skoli, kazu da po zakonu moraju biti uposana sva deca rodjena do 28. februara, osim ako ne trazis da napisu da je dete mentalno zaostalo ili tako jeku sifru, a mislim da to bas i nije pametna ideja. Bar ja nikada ne bih svom detetu to uradila.
Nasi u predskolskom rade dosta. Pre neki dan je doneo dve strane grafomotorike za domaci. Kaze moja svekrva koja je uciteljica da se to tako je radi, vise od 2-3 reda se je daje za jedan dan.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

11.02.2015, 14:18

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Nisam videla Didy. To si sad pitala? Zato sam se i raspitivala jer je kao krenuo trač da rositelji mogu odlučiti sami da dete rođeno jnaura i februara krene kasnije. Znači to je samo trač!
Onda nema šta - krećemo septembra u predškolsko! user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

11.02.2015, 14:25

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Pre dve nedelje sam sedela u zbornici skole s pedagogom i pricala, pa sam je pitala i za to. Nemas sta da proveravas, informacija iz prve ruke. Pomiri se s tim i ne lupaj vise glavu. Bice to sve u redu.

clock-img

11.02.2015, 14:28

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Hvala ti puno! Takva informacija mi je trebala - iz prve ruke! user posted image

Ma svi pritiskaju - u smislu - još je mnogo mali, bolje kasnije i slično. Niko ne pita imamo li tu mogućnost ili ne?!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

11.02.2015, 14:33

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26983

I meni je pre neki dan rekla isto to pedagog. Bas sam je pitala, jer se povela prica o predskolcima. Pitala sam je za moju Teodoru posto je rodjena januara.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

11.02.2015, 14:36

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Sto ja volim te Drage Savete koje znaju da dignu pritisak.

clock-img

11.02.2015, 15:05

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

cockić sad gledam baš, deca su nam isto godište 2010. Ali tvoje dete je generacija koja u predškolsko kreće 2016.god, pa ti nećeš imati tu dilemu

Ja tek sad kapiram da su nam djeca isto godište user posted image , s tim da je M rođen u septembru.
I da kreće u predškolsko sa 5g. Smješno mi i kad pomislim user posted image Ne mogu da ga zamislim da on tamo nešto crta, uči, a nema interesovanje čak ni da drži olovku pravilno.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

11.02.2015, 15:13

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Po zakonu u predskolsko krecu deca rodhena do 1 marta tekuce godine, ne znam odakle sad ta buva da mozes da biras.

clock-img

11.02.2015, 15:31

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Ma, kako će ti sa 5g u predškolsko?
Ja sad računam, Marko će sledeće god u stariju grupu (5g), i u predškolsko one tamo (6g).
Ili to ima veze što si u CG?

Imam tu suludu sreću da su mi deca rođena u julu u početak septembra. Luka je imao punih 7, a Marko će napuniti 7g 7 dana po polasku u školu. user posted image

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

11.02.2015, 15:38

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ma, kako će ti sa 5g u predškolsko?
Ja sad računam, Marko će sledeće god u stariju grupu (5g), i u predškolsko one tamo (6g).
Ili to ima veze što si u CG?

Da, kod nas se kreće u predškolsko sa 5g, a u školu sa 6g. Ima djece koja u predškolsko krenu sa recimo 4g i 9mj.
Mislim, Matija i predškolsko??? user posted image A eto L je isto krenula kao on, sa 5g. (oboje su mi rođeni u septembru) ali ona je doooosta zrelija od njega bila i to mi je bilo normalno...

Tako da ja mislim da to nema puno veze sa godinama i mjesecima, nego da je sve do djeteta.user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

12.02.2015, 12:55

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Po zakonu u predskolsko krecu deca rodhena do 1 marta tekuce godine, ne znam odakle sad ta buva da mozes da biras.

Priča se po "čaršiji". I ispade da je samo priča bez osnova. Tako da mi samo digoše pritisak moji roditelji pre svega pa onda i ostali! user posted image

clock-img

12.02.2015, 17:57

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Ja znam samo da postoji mogućnost, u stvari čula sam, da dete može da ide u predškolsko 2 godine, e sad, da li je to tačno ne znam....

clock-img

12.02.2015, 18:22

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ivanka,tacno je ,ja sam imala primer u svojoj grupi,jedino ako nesto nisu menjali u skorije vreme.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

18.02.2015, 21:01

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Kod nas ne daju dve godine da se ide u predškolsko. Kad smo mi išli znam da je moglo, sad ne može.

clock-img

19.02.2015, 07:58

clock-img

lanajelena

pencil-img

7467

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ja znam samo da postoji mogućnost, u stvari čula sam, da dete može da ide u predškolsko 2 godine, e sad, da li je to tačno ne znam....

I kod nas je bio taj slucaj

clock-img

19.02.2015, 08:00

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja znam da moze dve godine u predskolsko ako psiholog proceni da je bolje tako za dete,ne znam da li moze po licnoj zelji roditelja.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

19.02.2015, 10:17

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

ja se pomirila sa činjenicom da mi dete raste i da će od septembrau predškolsko! Problem je sad odlučiti koju školu da upišemo. Svi kažu da se dobro raspitamo. AJd raspitaćemo se.
Ja bi volela da ide još jednu godinu u Andreu. Čisto iz sebičnih razloga - osećam da je siguran tamo i ne brinem uopšte, a ova promena koja nas čeka mi je strašna!user posted image

clock-img

19.02.2015, 19:15

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Mod tek sam sad shvatila zasto se brines kada sam pogledala tiker.Sa mojom S,isto polazi jedan decak,sad je 15 februara napunio 5 godina i bas je u odnosu na moju S.manje zreo ali koliko vidim ti si pisala u temi da tvoj sin zna slova i latinice i cirilice pa mislim da ce se on snaci cak i bolje od starije dece.I moja A.ima u odeljenju jednu drugaricu koja tek sada marta treba da napuni 9 godina i dete se uopste ne razlikuje od ostale,odlican ucenik,uciteljica je hvali stalno,jedino sto je manja rastom od ostale dece.Bice sve ok,znam da ti se ne svidja sto polazi ranije ali kada vidis da mu super ide,promenices misljenje user posted image

clock-img

19.02.2015, 19:27

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18873

Mod, sve oni nadoknade vremenom, nemoj da brines user posted image
Mozda ce malo vise truda u pocetku da ulozi ali ubrzo ce biti ravnopravan sa drugom decom, i bolji!

clock-img

20.02.2015, 10:38

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

hvala vam na rečima utehe user posted image
Nadam se da će mu ići lako. I da će uživati u predškolskom kao što sad uživa u školici user posted image

clock-img

28.02.2015, 16:07

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Kod nas isto moze dete da ide dve godine u predskolsko,sad ne znam d ali je to na zahtev roditelja ili po proceni psihologa.
A jeste nezgodno to kada su deca rodjena u januaru i februaru,pa su nekako mali da krenu sa 6,5 u prvi razred. Moj dever ima sina,rodjen je 7.marta, ne znam sta on planira, da je rodjen nedelju dana pre, morao bi u septembru u skolu.Deca rodjena oko tog roka ,1.marta koliko znam svakako idu na razgovor sa psihologom da se vidi da li da krecu u skolu.Znam jednu devojcicu rodjenu 11.marta,na zahtev majke je valjda uradila testiranje i ona je krenula u skolu.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

28.02.2015, 23:23

clock-img

Bibilib

pencil-img

3029

Mi cemo krenuti u skolu sa 6 god.i 9 meseci i mislim da to nije tako lose,jer ce za tri meseca imati punih 7....

***Deca su najvece blago !!! ***

clock-img

20.03.2015, 00:27

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

IZVORNA PORUKA: Didy

Kod nas ne daju dve godine da se ide u predškolsko. Kad smo mi išli znam da je moglo, sad ne može.

Ni kod nas to ne moze... Izuzev ako psiholog ne proceni drugačije.

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

21.04.2015, 21:10

clock-img

Logoped Kragujevac

pencil-img

3

Okacicu i ovde, posto je malo zivlja tema, a mogla bi da vas interesuje.

Evo jedan tekst vezano za pripreme za skolu... Mislim da nije lose da se ljudi informisu.

Puno pozdrava svima :)

< Poruku je uredio branki RR -- 16.12.2016 18:33:21 >

Logopedski tretmani Kragujevac
https://www.facebook.com/logopedski.tretmani

clock-img

16.12.2016, 09:53

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Nas ce zapasti sa punih 7 god i kusur, u Maju puni 7.