IZVORNA PORUKA: Tasha RR
Kolposkopija je metoda promatranja stidnice, rodnice i vrata maternice uz pomoć kolposkopa
To je početak posta kojim je otvorena tema.
Ne razumem ni jednu reč tvog nalaza - odmah da se ogradim.
Ako dr kaže da nije ništa alarmantno, moguće je da samo imaš ranice na grliću materice evo teme o tome
KLIK). Moja kuma ih je imala, radili su joj biopsiju, ustanovljeno je da je to sve benigno, i dr joj je predložila da se ranice spale 8to se tako kaže, zvuči strašno, kažu žene da nije toliko strašno). Ona je to neozbiljno shvatila, i kada je nakon spontanog promenila lekara, i kod njega zakazala uklanjanje mioma, taj dr je odlučio da joj uradi konizaciju, jer su ranice napredovala, pošto nije na vreme otišla da ih spali.
Koliko sam shvatila ovde na forumu, te ranice ne moraju da se spaljuju, slušaš svog lekara - on najbolje zna. Često se samo daju vaginalete, i ranice same nestanu.
Dakle, sigurna sam da ako je dr rekla da nije ništa alarmantno, da onda ni nije, a da će biopsiju raditi da bi bila sigurna da su te ranice bezazlene.
Naravno, možda sam se ja sada nalupetala, i uopšte nisu u pitanju ranice na grliću.