writing-img

RE: Vaginalni i cervikalni bris

clock-img

29.02.2016, 22:08

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Danas sam podigla nalaz vaginalnog brisa i piše izolovana Candida 10 %.......Ima li neko iskustva s tim. Ja pojma nemam, dosada su mi brisevi uvijek bili uredu. U srjedu cu svojoj dr pa cu da pitam, ali eto kopka me šta sad to znaci.....je li 10% puno ili malo ili normalno user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

29.02.2016, 22:25

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Uf, ne znam, ali pretpostavljam da nije strasno. A dobices vaginalete za kandidu, vodi racuna da ti imunitet bude dobar, jer se javlja i kad padne imunitet. I treba sto zdravije da se hranis.

clock-img

29.02.2016, 22:27

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Samo se nadam da to sada nece praviti veliki problem obzirom da se bliži porođaj user posted image

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

clock-img

29.02.2016, 22:41

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Pipi,nalaz od 10 posto je vrlo mali broj.neka me neko ispravi ako gresim.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

29.02.2016, 22:48

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Pipi, ne znam da li je to puno ili malo, ali znam da nije strasno ako je imas. Celu prvu trudnocu sam je imala. Nedelju, dve pre termina dobila sam 3 vaginalete canesten da koristim. One kao prociste. I vise nisam ni radila bris niti je to bio problem na porodjaju ni nakon porodjaja. Ali je interesantno da mi se posle porodjaja skroz povukla, pu pu.

< Poruku je uredio Sanjalicaaa -- 29.2.2016 22:49:22 >

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

29.02.2016, 22:56

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Hvala vam na odgovorima user posted image

Valjda mi dr propiše kakav lijek da to sredim prije, samo da je beba ne zakaci prilikom prolaska....

clock-img

01.03.2016, 11:14

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Izbegavaj slatko i konzumiraj puno jogurta. Dobices neke vaginalete,canesten..mislim da nije strasno

clock-img

01.03.2016, 12:11

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Pipi, ne brini, resice se to pre porođaja. Par vaginaleta i obrati malo paznju na ishranu.

clock-img

01.03.2016, 14:01

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

pipi i ja mislim da je to mali broj izolovan, dobices verovatno neke vaginalete i nemoj da brines sve je to normalno u trudnoci

clock-img

01.03.2016, 14:10

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ja sutra idem da radim briseve...moram privatno,kod nas u dispanzeru vise ne rade,nego se ide u bolnicu,u deo gde se rade kiretazeuser posted image ...a bogami,treba mi 4400..sve briseve moram da odradim,zbog spirale!

clock-img

01.03.2016, 14:58

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Ma meni to neobicno jer stvarno nikada nisam imala problem sa tim beštijama user posted image

Kontam da ce mi dati canesten i da i to rješimo na vrijeme. A eto kad je covjek naopak danas mi se tako jede slatko, pa to je strašnoooo user posted image

Žene moje šta bih ja bez vas, ne znam user posted image

clock-img

04.03.2016, 13:01

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Stigli mi brisevi,sve je negativno,samo me buni sto pise u direktnom preparatu : epitelne celije i gram pozitivni bacili..

clock-img

04.03.2016, 13:51

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

To je fizioloski nalaz, nemas brige, spiralica moze da uleti.user posted image
Pipi ili Canesten ili Mac mirror vaginalete, reisce se to, ipak ides na prirodni porodjaj ako sam dobro skontala, gledace da bude sto cistiji put dok on izadje napolje.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

04.03.2016, 13:53

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.03.2016, 14:00

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Meni dr rekla da dodjem za dve nedelje da radimo briseve. Prethodne sam radila na početku trudnoće. Jesu li to brisevi za porodjaj? (za dve nedelje cu biti dve nedelje u sedmom mesecu)

clock-img

04.03.2016, 14:05

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Cudno da ti je sada rekla, rano je, meni nije juce uzimala briseve na pregledu, znam da ih obicno u osmom ili na pocetku devetog rade da bi se eventualne nepravilnosti uklonile, do porodjaja zbog bebice, ne znam zasto ti je sada rekla. Ja sam ih radila u cetvrtom i dugo se zezala sa candidom, sada da kucnem u drvo ni spomena od nje, sve je super. Ne znam Ivanice sta je to.user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

04.03.2016, 15:37

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Da, i meni je cudno. Uopšte ne znam zašto bi sada trebalo da ih radim.

clock-img

04.03.2016, 17:49

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Meni dr u toku trudnoće nije ni radila briseve,samo u devetom mesecu mi dala macmiror

clock-img

04.03.2016, 20:58

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Dr mi rekla da 10 % nije ništa strašno i da cemo to rješiti sa canestenom i kako smo se nešto raspricale na kraju pregleda ja zaboravila, a sigurno i ona user posted image

Vidjet cu je u srjedu kada budem išla na CTG pa cu da je pitam ili da uzmem canesten vaginaletu na svoju rukuuser posted image Ja to nikad u živoru nisam koristila pa pojma nemam, je li se to uopšte nalazi u slobodnoj prodaji ili samo na recept?

clock-img

04.03.2016, 21:30

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Canesten ima u slobodnoj prodaji. Ako ti je rekla, onda i uzmi, nema potrebe nista da cekas.

clock-img

04.03.2016, 21:36

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

OK, vidjet cu da sutra trknem do apoteke, da rješim i tu beštiju na vrijeme, vidiš ako sam se žalila danas na neko muljamje u stomaku, bolje da ja "ocistim" prolaz za bebana user posted image user posted image

clock-img

04.03.2016, 21:38

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Slazem se, potpuno :)
Ne brini, nije to nista strasno. Ti, izgleda ni simptome nemas, tako da je sve to u malim količinama. Uzmi sutra, od sutra vece stavljaj, do srede ces vec zavrsiti sa tim.

clock-img

05.03.2016, 09:45

clock-img

nata11

pencil-img

9235

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Pa meni na antibiogramu pise macmiror, eritromicin, amoksicilin i cefaleksin.
Moram da vidim za te kapi i caj da li smem zbog dojenja.
Idem sada u apoteku da kupim neki probiotik pa cu pitati za sprej, kapi i caj.

Dijana jesi resila? Menjala si terapiju? Ja opet streptokokos idem za nedelju dana kod dr pa cu traziti ineksije penicilina one uvek pomognu.

clock-img

05.03.2016, 15:45

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24827

Pipi, jesi uzela Canesten? :)

clock-img

05.03.2016, 20:19

clock-img

pipi_coco

pencil-img

1289

Zaboravila totalno user posted image user posted image user posted image

Sada cu odmah staviti podsjetnik u mob za ponedeljak