cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Double test II deo

clock-img

21.03.2017, 15:39

clock-img

Skockica

pencil-img

1088

Nama je rizik za Daunov sindrom bio malo povecan prema double testu. Ja sam verovala ipak vise onome sto se vidi na UZ da dete normalno izgleda, ima sve prste na rukama i nogama, ima nosnu kost ... To sve naravno nije u potpunosti iskljucivalo postojanje navedenog sindroma ali ja sam imala jako izrazen osecaj da ce moje dete biti dobro.

Moja sreca nosi dva imena: Vasilije i Marc-Gabriel <3 <3

clock-img

22.03.2017, 13:15

clock-img

My Friend

pencil-img

3

Bravo Krin 40!user posted image Uvek se radujem kad čujem za treće dete, pošto se u današnje vreme retko ko odluči na taj korak!user posted image
U pravu si sto se zakazivanja tiče - neverovatna je gužva i nadam se da ću uspeti da zakazem za sledeći mesec. Ne znam samo da li treba da insistiram baš na doktoru ili je sve jedno (ne mislim na stručnost-oboje su odlični, već više na to na kom odeljenju ćeš ležati kasnije)?
Da li su ti oni predlagali amniocentezu? I da li si je radila?

@Skockica, UZ je zaista vrlo važan jer nisu samo ove hromozomske abnormalnosti bitne. Moze biti tu i urođenih i stečenih anomalija koje se jedino UZ-om vide.
U principu, ne treba se previše oslanjati na rezultate Double testa (statistika), ali na UZ svakako. Prvo je screening, a drugo je ipak dijagnostika.

clock-img

22.03.2017, 17:54

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Imaš pravo da biraš.Ja uvek naglasim da ću kod njega.Radila sam Nifty test u 11 nedelji(imaš temu ovde na rr).Zbog godina nisam htela da se "kockam" a amnio mi ne odgovara jer se kasno radi i dok stigne rezultat proslo 20 nt😃

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

07.05.2017, 07:11

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pozdrav svima!Doktor mi je rekao da treba da radim tripl test jer je beta hcg na dabl testu povisena.Da li je neko imao iskustva sa tim i da li je na kraju sve bilo uredu?user posted image

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.05.2017, 16:20

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

IZVORNA PORUKA: Bejbili*

cao drage moje trudnice. nisam se javljala jer ovih dana slava bila pa radila dabl test i nikako nista da stignem. evo dobila sam rezultate dabla pa ako koja moze da mi kaze kakav mi je nalaz posto se ne razumijem u to.
beta 27,36mlU/ml na 4.5.2017-0,77mom
PaPpa 1805mlu/ml na 4.5.2017-0,67mom
NT 1,8mm(crl na 53mm):1,27mom
rizik za down 1:5840.nizak rizik
dobni rizik za down 1:854.
rizik za edwards-pantau 1:56520.nizak rizik.
saljem vam sve poljubce

clock-img

16.05.2017, 10:47

clock-img

Dragić

pencil-img

125

Drage moje dame, vjerovatno odgovor stoji u ovim silnim komentarima, ali ne znam odakle bih počela čitati jer je tema baš, baš aktuelna, preko 100 stranica, mašala ;) Vjerovatno zbog ovakvih pitanja kao što ću ja sad postaviti ;) Naime, doktor mi je rekao dabl test u 12 nedjelji i sad sam ja u nedoumici, da li se to radi u nedjelji 11+ (jer to je po meni 12. nedjelja) ili u nedjelji 12+? Molim za brz odgovor jer auser posted image ko je u 11+ nedjelji onda moram biti brzaaaa. Hvala puno, zaista ste zlata vrijedne, ljubim vas sve.user posted image

Jutros me probudilo sunce pa odlučih da ga unesem u svoj život, da obučem najljepšu stvar iz ormara, izađem, idem ulicama i dam malo sunca svojim osmjehom svakoj osobi koju sretnem!

clock-img

16.05.2017, 10:50

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Dragic ja bih rekla 11+

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

16.05.2017, 11:00

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Da, to je 11+. Trebalo bi da si vec zakazala,tj. da ti je dr dao uput.

clock-img

16.05.2017, 11:01

clock-img

Dragić

pencil-img

125

Imam uput, tako da cu krajem sedmice ići. Hvala vam žene.

Jutros me probudilo sunce pa odlučih da ga unesem u svoj život, da obučem najljepšu stvar iz ormara, izađem, idem ulicama i dam malo sunca svojim osmjehom svakoj osobi koju sretnem!

clock-img

22.05.2017, 13:19

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Cini mi se da sam ovde na rr procitala da se preko vrednosti nekog parametra na double testa vidi kog ce pola biti beba? Ili sam to sanjala?user posted image Sto je blize 2-ci znaci da je devojcica.

clock-img

23.05.2017, 09:17

clock-img

Dragić

pencil-img

125

Meni je dr ipak odgodio za narednu sedmicu, bicu tada 12+1. Eto, da znate.

clock-img

23.05.2017, 09:53

clock-img

Zemunka85

pencil-img

2034

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Cini mi se da sam ovde na rr procitala da se preko vrednosti nekog parametra na double testa vidi kog ce pola biti beba? Ili sam to sanjala?user posted image Sto je blize 2-ci znaci da je devojcica.

ME, nema sanse da je to istina, imas bezbroj primera koji ce to da (ne)dokazu, ali eto, meni slucajno jeste tako user posted image .
Kada je bio 2,5 - devojcica, sada sa 1,1 decak. Ako pricas o BetaHCG u MOM.
Mada po svim kalendarima i baba vanga proracunima, trebala je biti devojcica user posted image

Dragic, ja sam prosli put radila u 12+3, sada u 13+3, tako da sve je ok

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 23.5.2017 9:54:17 >

clock-img

23.05.2017, 10:09

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Nema veze rezultat doubla sa polom deteta- ama bas nikakve, to vam ja potpisujem i mozete da mi verujete. Cor mom 1 je idealan za sva tri parametra. Povecan beta HCG i smanjen Pappa ( ispod 0,5) uvecavaju rizik od Downa. Narocito u kombinaciji. To naravno ne mora nista da znaci, i najveci broj beba sa cor mom 2 ili 3 se rodi ok ali prosto statisticki gledano beba je sumnjivija da se tako izrazim.

Pol se vidi u 13 oj nedelji odlicno na ultrazvuku kada je beba veca od 60 mm. To moze da vam kaze svaki specijalista ako oce i ume da gleda. Obicnim ginekolozima obicno treba malo duze, cesto imaju i slabije masine pa se ustrcavaju od prognoza jos nekih metar dana kasnije. Pozdravljam vas!!

clock-img

23.05.2017, 10:13

clock-img

MasnaMasnica

pencil-img

1639

Me kako napredujete?

Dragic zelim ti puno srece ovaj put❤,prosli put smo zajedno trudnovale i termini su nam bili ublizu,samo sam ja drugi nick imala. Ljubim te puno!❤

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

clock-img

23.05.2017, 18:15

clock-img

Dragić

pencil-img

125

MasnaMasnica hvala ti mnogo, sjetila si se. Pokusavam da uzivam sto vise i nadam se da cu uspjeti. user posted image

clock-img

23.05.2017, 18:33

clock-img

MasnaMasnica

pencil-img

1639

Naravno da hoces❤. I Jekik je trudna,ovog puta uzimate svoje duse u ruke.
P.S . Ja sam tada bila Unina mama.
Ljubim te.

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

clock-img

24.05.2017, 12:28

clock-img

Dragić

pencil-img

125

Aaaaa Unina mama, daaaaa, a sve vrijeme pokušavam da se sjetim Mašnice ;) Tako mi je drago zbog Jekiki, baš divne vijesti, jako sam se obradovala. user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.08.2017, 09:52

clock-img

Pufnicas_ta

pencil-img

5

Veliki pozz za sve korisnike :)
Juce su mi stigli rezultati dabl testa i SOK :( medicinska sestra minje rekla da postojinrizik od Daunovog sindroma :( umalo se nisam srusila kad mi je to rekla i od tad ne mogu da se smirim jer sam preveliki panicar pa mi recite da li su moji rezultati dramaticni.
Ovo mi je prva trudnoca imam 26 god
Beta hcg 2,78 mom
PaPP-a 0,35 mom
NT 1,8 mm 0,99 mom
Age risk 1:774
Down 1:170
Edw... 1:12117

clock-img

30.08.2017, 10:22

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Visok rizik.E sad..test je statistički.Ako si u mogućnosti uradi Nifty ili neki sličan.Ako ne,ostaje opcija amnio..Svakako na tebi je odluka.

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

30.08.2017, 11:46

clock-img

Pufnicas_ta

pencil-img

5

Ufffff. Rekli su mi za tu amnio, a sta je bolje nifty ili amnio. Tj sta je pouzdanije i tacnije.
I da li ima veze sto je meni dabl radjen u 13 oj nedeljini i 5 dana??

clock-img

30.08.2017, 12:32

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Nifty mozes raditi pre amnio, mislim. Moguće da ima veze i sto je kasnije radjen, ali bi ipak uradila Nifty ili amnio.

clock-img

30.08.2017, 12:46

clock-img

mikica88

pencil-img

2180

Da
, visok. Uradi sta mislis od tih testova. A i radi se u 13 toj nedelji nisi zakasnila, ako na to mislis.

clock-img

30.08.2017, 13:48

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

Ja sam radila Nifty u 12 nt zbog godina.Uvek sam prvo za njega,naravno ko je u mogućnosti.Amnio se radi kasnije a sada bi već trebalo da je zakažeš jer ona može da se radi u državnoj ustanovi i pokriva je zdravstveno.

clock-img

30.08.2017, 14:09

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Ima test verify tako nesto, pokriva sve hromozomske bolesti, nifty pokriva samo par najcescih. Verify je 700e i ako si u mogucnosti definitivno bih ti to savetovala jer metoda nije invanzivna, nema rizika, rezultate brzo dobijes. Ukoliko nesto nije u redu, ne daj boze, radi se amnio koju pokriva ta cena od 700e i rezultati se dobijaju za 10 dana max. Drzavno amnio se radi oko 17,18 nedelje i rezultati se cekaju oko mesec dana, nekad i duze.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

30.08.2017, 14:13

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

IZVORNA PORUKA: isidora88

Ima test verify tako nesto, pokriva sve hromozomske bolesti, nifty pokriva samo par najcescih. Verify je 700e i ako si u mogucnosti definitivno bih ti to savetovala jer metoda nije invanzivna, nema rizika, rezultate brzo dobijes. Ukoliko nesto nije u redu, ne daj boze, radi se amnio koju pokriva ta cena od 700e i rezultati se dobijaju za 10 dana max. Drzavno amnio se radi oko 17,18 nedelje i rezultati se cekaju oko mesec dana, nekad i duze.

Isi Nifty plus i Verify pokrivaju isti broj trizomija.Ima ovde tema.Znam jer sam ja radila.

< Poruku je uredio krin 40 -- 30.8.2017 14:14:15 >