IZVORNA PORUKA: mamica.mara
A nas cetvoro zivimo za jednom platicom, koja je prilicno mala, kao prosvetarska recimo.
Ja sam ovo od svega morala da citiram, jbg, svakom svoja muka najteža.
Razmišljam da ovo pošaljem ministru prosvete, da mu konačno bude jasno zašto prosveta štrajkuje.
Mamice Maro, ja mislim da ti pod hitno moraš da nađeš nešto da te malo zaokupi, u prevodu mislim da je tebi mnogo dosadno u životu kad imaš vremna da se ovoliko udubljuješ u svaku reč. Razumem da te opterećuje sve u vezi s njima, ali što reče Olga, ako hoćeš svoga muža i oni idu u paketu, tako je kako je.
Savet - pozovi zaovu najnormalnije, čestitaj rođendan malom, ipak je on brat tvojoj deci.
Ja nisam neko ko se svađa. Kažem ako mi nešto smeta fino, civilizovano, ne nastavljam se, ne zaplićem se u silne analize, tračeve, ne opterećujem se toliko kao ti, trudim se da ni mm ne uvlačim u to što meni smeta, ipak su to njegovi roditelji i sestra. I ne očekujem ni od koga da dolazi da mi pomaže, da mi kupuje išta i slično. Čak mi je mnogo drago što smo uspeli mm i ja sami da stvorimo sve što imamo. Nije lako, zakopali smo se u kredite na 20 godina i bilo je perioda kad smo jedva spajali mesec s mesecom, ali mi ni u jednom trenu nije palo na pamet da zameram svojim roditeljima i svekijevcima što nam ne pomažu. Čist račun, duga ljubav. Sami smo birali taj put, a mogli smo kod svekijevaca da sredimo potkrovlje, eto, nismo hteli, ništa drugo nismo imali tad, živeli smo kao podstanari ispočetka.
Inače, ni ja sa svekrvom nemam sjajan odnos, sjajan u smislu da smo u nekoj prevelikoj ljubavi, a kad bih pokušala da stavim na papir, verovatno bi to bili postovi kao tvoji, svašta ponešto, ništa konkretno, mislim da toga svuda ima. Mi smo na - Dobar dan! i Doviđenja. Nikakva preterana bliskost, postoji određena distanca, ali mi ne pada na pamet da svojoj deci uskraćujem baku i dedu i tetku, jer ja sama znam koliko su meni moji značili, iako se ni moja mama nije uvek u svemu slagala s njima, ali decu to ne dotiče, veruj mi.