IZVORNA PORUKA: dunja RR
Sada sam dobila dopis (na kuću) da im vratim nekih 1.800 dinara koje su mi više isplatili u martu. Znači nije mi dovoljno što su mi isplaćivali 3 puta manju platu već sada traže i nekih 1.800 dinara. Možete mislit tek tu nebulozu. Jbt zar im toliko fale pare da više ne biraju gde da hapaju.
A obrazloženje je - da je došlo do smanjivanja plata u javnom sektoru, a obzirom da sam primala pare od države za trudničko (iako radim u privatnoj firmi), moja plata se smatra platom iz javnog sektora, te je umanjena.
Jel to znači da se sve isplate trudničkog i porodiljskog smatraju platama u javnom sektoru, i biće umanjene sa novim merama umanjena, ne kapiram?
Evo da ispišem istoriju mog slučaja, koji je danas dobio potpuni obrt
Znači, prvo stigao zapisnik, da moram državi vratiti 1.800 dinara (nekih) zbog smanjenja plata u javnom sektoru (radim u privatnoj firmi). Posle par meseci stiglo i rešenje. Ja platila. Posle par dana zovu me iz banke, poreska vam vraća pare, ne znamo razlog. Ja u zbunu. Pare mi vratili na račun. Danas sam nevezano za to rešenje i tih 1800 dinara, išla u poresku da predam papire jer smo preselili kancelariju, i slučajno im pokažem to rešenje - kažu, pa vi to ne trebate da plaćateeee, to je greška. Čude se i ko je vratio pare, kažu da poreska nikom u istoriji nije vratila pare. Ko je meni vratio, pojma nemam, ali legle su na račun
Rekli su mi da sve trudnice ili porodilje koje rade u privatnim firmama ne podležu smanjenju plata i moraju što pre podneti podneti prigovor ako im stigne zapisnik (znači prigovor podnosite
na zapisnik, a ne na rešenje koje stiže nakon zapisnika, jer je tada kasno za prigovor. Na rešenje može tužba a to se nikom ne isplati da ganja, valjda). Ja nisam podnela svojevremeno taj prigovor na zapisnik jer mi je rečeno da moram da platim kada sam pitala (ne bitno sada koga ...ja i platih ali ...). Međutim, prihvatiće mi prigovor na rešenje jer vide u radnoj knjižici da nikada nisam radila u javnom sektoru. Otkucala sam prigovor i sutra im nosim. Inače imaju pun ormar prigovora, te se ne libite da im napišete isti, ako vam stigne nešto slično. Zato i pišem ovde, da ne plaćate državi nešto što ne trebate da plaćate (ako vam slučajno stigne takav zapisnik, a niste zaposleni u javnom sektoru), a zbog greške nekog u državi (meni rekoše da je grešku napravio neko u trezoru).
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.2.2015 18:16:55 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir