cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

16.06.2014, 22:07

clock-img

pari

pencil-img

6778

konačno stigle tri uplate od fonda, pretpostavljam za januar, februar i mart. Da li neko zna kako oni to obračunavaju pošto su mi sve tri uplate različite? da li računaju po radnim danima u mesecu (iako ne bi trebalo tako da bude jer nam je plata ista svaki mesec)?

sitnice i emocije čine život...

clock-img

17.06.2014, 01:13

clock-img

imperial

pencil-img

729

Da,uplate su svaki put različite,jer se računaju radni dani,nema veze,mala je razlika,bitno da pare ležu na račun user posted image

clock-img

17.06.2014, 08:33

clock-img

pari

pencil-img

6778

hvala imperial!

clock-img

17.06.2014, 10:29

clock-img

beca.r

pencil-img

69

Leglo i 65% za april! :-) Trebalo bi da je uplata ista sa minimalnim razlikama zbog dan dva razlike u mesecu.

clock-img

17.06.2014, 11:14

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Meni jos nista user posted image Ne bude li u julu kako mi obeca racunovodja onaj dan user posted image haos cu da napravim!

clock-img

17.06.2014, 11:19

clock-img

daca77

pencil-img

8079

I ja sa nestrpljenjem cekam 1.07.kako bih videla da li ce se moji opet zeznuti i uplatiti 100%plate.user posted image

clock-img

20.06.2014, 17:08

clock-img

beca.r

pencil-img

69

Mora da je zastoj u firmi, jer ukoliko predaju papire na vreme trwbalo bi da ti stizu uplate od 35%. U svakom slucaju nesto su zabrljali, nadam se da ces uspetu da se izboris

IZVORNA PORUKA: pari

ja redovno dobijam 65% od firme, ali zato 35% nisam dobila ni za februar, mart, april, maj... a termin mi u julu...
i niko ništa ne zna...

clock-img

20.06.2014, 21:37

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Mene rodjeni brat zeznuo, mrzelo ga 2 nedelje da odnese izvode knjigovodji, pa time ni ona nije mogla da preda za porodiljsko.user posted image Tek danas. A ceka se jos 10-15 dana resenje. Tu je vec onda jul mesec.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

21.06.2014, 12:37

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Ja sam primila za april pun iznos

clock-img

23.06.2014, 13:00

clock-img

cale88

pencil-img

3

da li neko zna da li su bile uplate za novembar i decembar prosle godine

clock-img

26.06.2014, 17:09

clock-img

bajicica

pencil-img

2

Drage dame
treba mi informacija o isplati za trudnicko bolovanje. Da li neko ima mozda neki broj telefona da bih pozvala da pitam kada misle da mi isplate januar i deo februara, jer su papiri predati u maju, a ja sam se porodila u februaru. Hvala unapred user posted image

clock-img

26.06.2014, 17:14

clock-img

bajicica

pencil-img

2

greska

clock-img

02.07.2014, 07:20

clock-img

beca.r

pencil-img

69

Samo da javim da mi je leglo 35% za maj. :-)

clock-img

02.07.2014, 09:30

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Ufff blago tebi, ja se sve nadam ovih dana ce leci user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

03.07.2014, 10:27

clock-img

Vanda

pencil-img

116

Mame dobile vecinu u skupstini ali to sto one pokusavaju uopste mi se ne dopada. Ako predju na finansiranje dirktno budzet RS - porodilja, trudnica, upropastice one porodilje koje imaju redovna primanja od strane firmi. Mislim da je to poprilican broj majki. .user posted image . Na osnovu iskustva drzava ce postovati rokove nekoliko meseci, a posle........nece biti novca u budzetu i onda smo sve nadrljale user posted image .

clock-img

03.07.2014, 10:30

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Svejedno ti ppslodavac uplacuje ono sto mu drzava refundira. Retko ko ce isplacivati a da ne dobija refundaciju.

clock-img

03.07.2014, 11:26

clock-img

Vanda

pencil-img

116

Poslodavac je duzan porodilji da uplacuje mesecno platu, a zatim ceka refundaciju drzave. Poprilican broj poslodavaca se pridrzava toga jer su kazne velike. Samo resenje o plati na porodiljskom odsustvu se ceka u proseku 3 meseca, tako da ako cekamo drzavu prva tri meseca smo bez plate.user posted image . To je samo pocetak .....

clock-img

03.07.2014, 17:32

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Moj poslodavac je pre 3 nedelje predao sve. Sve je cisto. Al resenja nema.
Zovem danas da pitam, kazu da je zena donela resenje al da joj je vraceno sa kontrole jer je previsok iznos u odnosu koliko porodilje kod privatnika dobijaju i traze proveru. A time ja ulazim u treci mesec bez nadoknade.user posted image
Planiram sutra licno da odem do njih.

clock-img

03.07.2014, 17:34

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Poslodavac ne moze da uplati tu prvu platu bez donetog resenja i odredjene osnovice koju ce placati. Tako da se vec sad ceka drzava, nece biti gore cekanje ako se preskoci poslodavac.

clock-img

03.07.2014, 17:38

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Meni je porodiljsko isplaćeno za juni, sa platama ostalih radnika, sve je bilo ok. A za refundaciju za juni ćemo tek predati jer nam treba i Savin izvod iz mat. knjige rođenih, njega dobijamo za 7 dana.

A kakvo rešenje?
Jel to ima veze sa čekanjem refundacije?

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.7.2014 17:42:13 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

03.07.2014, 17:52

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Resenje te uprave za soc.zastitu ili koji vec djavo. Moji u firmi su davno predali papire ukljucujuci izvode za sve klince. Oni odrede osnovicu i to proslede firmi koja na osnovu toga uplati prvu platu.
Moja knjigovodja kaze da mi ne mogu uplatiti bez tog odredjenog iznosa koliki je tacno (da se ne shvati pogresno, ja sam prijavljena u porodicnoj firmi a knjigovodja mi je privatno prijateljica tako da me niko ne zavlaci i sl., naprotiv).
Meni su poslednje isplatili za tih 20ak dana aprila do otvaranja porodiljskog.

clock-img

03.07.2014, 18:13

clock-img

branki*

pencil-img

20828

uf,zato mi se i ne otvara to bolovanje,em silni papiri i komisije,em kasne.svercovacu se preko raspusta,pa cu od septembra da ga otvorim.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

03.07.2014, 18:15

clock-img

pari

pencil-img

6778

Vanda, mislim da si u pravu... Ovo je dobro za one čije su firme jako loše, ne pridržavaju se procedura...ali za one iz dobrih firni koje isplaćuju sve redovno, nažalost i ja se bojim da će biti velikih kašnjenja...poput trudničkih isplata...

clock-img

03.07.2014, 21:05

clock-img

dunja RR

pencil-img

30420

Pa nemam pojma, meni nikakvo rešenje nisu tražili, kada smo isplaćivali sve plate onda su i meni obračunali, za 10 minuta osnovicu. Nadam se da je sve ok.

IZVORNA PORUKA: New Mom

Resenje te uprave za soc.zastitu ili koji vec djavo. Moji u firmi su davno predali papire ukljucujuci izvode za sve klince. Oni odrede osnovicu i to proslede firmi koja na osnovu toga uplati prvu platu.
Moja knjigovodja kaze da mi ne mogu uplatiti bez tog odredjenog iznosa koliki je tacno (da se ne shvati pogresno, ja sam prijavljena u porodicnoj firmi a knjigovodja mi je privatno prijateljica tako da me niko ne zavlaci i sl., naprotiv).
Meni su poslednje isplatili za tih 20ak dana aprila do otvaranja porodiljskog.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

03.07.2014, 22:17

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: branki

uf,zato mi se i ne otvara to bolovanje,em silni papiri i komisije,em kasne.svercovacu se preko raspusta,pa cu od septembra da ga otvorim.

Ja nisam bila na trudnickom, ovo pisem za porodiljsko odsustvo.