cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

09.05.2013, 22:54

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

IZVORNA PORUKA: lampica

Ako ima neko ko je pravnik molim da odgovori.
Imam li pravo na stari godisnji,iz 2012, jer sam od novembra 2011. bila na trudnickom, a posle mi je otvoreno porodiljsko od 30. 4 2012 do 2013? Koliko ja znam mogu iskoristiti do 30.6. ali su mi u firmi rekli da nemam pravo?user posted image
Pomagajte devojke!

Nisam pravnik , ali mi je posao izmedju ostalog i prijava/odjava radnika . Svako ima pravo , bila porodilja ili ne , da stari odmor iskoristi u novoj kalendarskoj godini ali do 30.06.tekuce godine.

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

clock-img

10.05.2013, 13:42

clock-img

marella

pencil-img

6

meni je danas uplaceno od soc za mart, a od grada za feb. po mojoj nekoj evidenciji... user posted image

clock-img

10.05.2013, 13:44

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Da li porodiljsko uplaćuju na vreme ili i to kasni? Jel to beše zavisi od firme ili od socijalnog?

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

10.05.2013, 17:57

clock-img

Ninanaa

pencil-img

7

Ja sam poslednju uplatu porodiljskog imala 1.aprila (valjda za februar) i od tada nista,zanima me ima li jos neko ili su samo mene zaboravili user posted image

clock-img

10.05.2013, 22:45

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ne brini,ima nas jos,pisala sam na prethodnoj strani ,nista nisam dobila krajem aprila jer je knjigovodja zakasnila sa predajom a zakasnila je jer su oni pomerili predaju zbog praznika ,da poludis,,sad ocekujem krajem maja ili cak u junu

clock-img

10.05.2013, 22:54

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

Po pravilu bi porodiljsko trebalo da se isplacuje kada i plata ostalim zaposlenim ako je ozbiljna firma u pitanju . Tek nakon uplate porodilji podnosi se zahtev , mesecno , opstini za refundaciju .
A sto se tice trudnickog , poslodavac nije u obavezi da isplati sve dok mu drzava ne uplati

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

clock-img

11.05.2013, 08:48

clock-img

Ninanaa

pencil-img

7

Hvala, sad mi je lakse i teze kad znam sta je u pitanju ;-),sve u svemu koga briga od cega ce majke da prehrane decu i kako da prezive mesec...

clock-img

11.05.2013, 22:56

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ne brini,ima nas jos,pisala sam na prethodnoj strani ,nista nisam dobila krajem aprila jer je knjigovodja zakasnila sa predajom a zakasnila je jer su oni pomerili predaju zbog praznika ,da poludis,,sad ocekujem krajem maja ili cak u junu

Ne znam gde je tvoja knjigovodja zakasnila ... Vec sam pisala da porodiljko po pravilu ide kad i plata ostalim radnicima . To sto knjigovodja predaje nema prakticno veze sa tobom , jer se predaje nakon uplate tebi a ne obrnuto . Kod trudnickog poslodavac moze da ceka da mu rzzo uplati pa onda da on isplati a i ne mora , ako je normalan poslodavac i to ce isplatiti kad i ostalima .
Ne znam kakvo je stanje u firmi u kojoj si zaposlena , ali nije ispravno da ti kasni porodiljko , ne samo tebi nego i svima koji imaju taj problem . BUNITE SE ZENE , imate pravo na to , samo im malo mahnite Zakonom o radu , na neke ima uticaja....
Strasno je sta rade u ovoj zemlji , i ono sto ne placaju ne mogu da daju , uzas ...

clock-img

12.05.2013, 00:43

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Stanje lose kao i kod vecine privatnika u ovoj zemlji..Zakon o radu malu ulogu tu igra...i ako je porodiljsko u pitanju isto kao i da je trudnickouser posted image ..

< Poruku je uredio Sanchy -- 12.5.2013 0:49:59 >

clock-img

12.05.2013, 10:15

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Meni sad porodiljsko uplacuju kad i svim radnicima, a tako su i 65% trudnickog. Mislim da jos nisu ni predali za refundaciju, ali mi placaju od svojih para. To bi trebalo da mora tako! Za trudnicko i moze da bude povuci potegni, ali porodiljsko trazite i ne dajte da vam kasni!

clock-img

12.05.2013, 12:27

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

Potpuno se slazem

IZVORNA PORUKA: Rosita

Meni sad porodiljsko uplacuju kad i svim radnicima, a tako su i 65% trudnickog. Mislim da jos nisu ni predali za refundaciju, ali mi placaju od svojih para. To bi trebalo da mora tako! Za trudnicko i moze da bude povuci potegni, ali porodiljsko trazite i ne dajte da vam kasni!

. Ja sam suvlasnik u svojoj privatnoj firmi od 8 radnika , imali smo i porodilju i nikad nismo kasnili . Zakon igra veliku ulogu ako znas da ga iskoristis .

clock-img

27.05.2013, 12:30

clock-img

Donce

pencil-img

1

Da vas pitam,da li je bila uplata grada za februar 2013....ove moje u firmi čovek ne može da uhvati ni za glavu ni za rep.user posted image

clock-img

29.05.2013, 20:25

clock-img

Tina79

pencil-img

33

Da li neko zna na koji broj da se raspitam za naknadu bolovanja? Na odrzavanju trudnoce sam od sredine decembra a do sada sam primila samo dve uplate. Ceo april i ceo maj nista! A kamoli ono sto dotira grad Beograd. Da li je to uopste istina?!! Ima li neko slicno iskustvo?

clock-img

29.05.2013, 20:39

clock-img

chipatsua

pencil-img

12

0113232568 grad beograd isplata35% trudnickog
0112646022 65% trudnickog

Ja sam dobila 65% za februar 22. 4., a 35% od grada za januar mi je uplaćeno 16. maja.

clock-img

30.05.2013, 10:05

clock-img

Tina79

pencil-img

33

Chipatsua puno ti hvala! Sve se nadam bice, bice ali me je vise totalno izdalo strpljenje. Za naknadu 65% su mi trazili ime i pib firme, kao i moje ime i prezime i rekli da nazovem sutra. A za 35% da nije bilo nikakve uplate i da nemaju pojma kada ce biti...Stvarno zalosno u kakvoj zemlji zivimo...
Hvala jos jednom.

clock-img

30.05.2013, 10:10

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

kad čitam koliko kasne i šta se sve dešava strah me hvata kad od polovine avgusta otvorim porodiljsko! Trudničko sam uspela da izbegnem.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

30.05.2013, 11:34

clock-img

Tina79

pencil-img

33

Da te utesim u firmi su mi rekli da je sasvim druga prica kada se porodis. Onda kao ide redovno, a ovo uplacuju citiram "kad se smiluju".

clock-img

30.05.2013, 17:10

clock-img

Dani.kv

pencil-img

1634

Jel moze neko da mi resi nedoumicu? Na porodiljskom dal primam moj prosek plate,republicki ili punu platu? Drzavna firma je u pitanju

clock-img

30.05.2013, 17:38

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

Zavisi . Ako si u stalnom radnom odnosu duze od godinu dana onda je tvoj prosek plate , ako si od 6-12 m , recimo 7m onda se sabira tvoj do 7 i republicki prosek onih meseci koji fale do pune godine.

clock-img

17.06.2013, 12:59

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ne znam gde sam to čula, ali da li je istina da trudnice starije od 36-37 godina imaju pravo na bolovanje od prvog dana jer se to vodi kao rizična trudnoća zbog godina? Znate li nešto o tome?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

17.06.2013, 23:23

clock-img

leamalamut

pencil-img

363

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ne znam gde sam to čula, ali da li je istina da trudnice starije od 36-37 godina imaju pravo na bolovanje od prvog dana jer se to vodi kao rizična trudnoća zbog godina? Znate li nešto o tome?

Bolovanje nema veze sa godinama , ako ginekolog smatra da je rizicna trudnoca iz bilo kog razloga , onda trudnica može odmah da ide na trudničko bolovanje sa doznakama od ginekologa gde on piše da je ista na održavanju trudnoće .

clock-img

17.06.2013, 23:53

clock-img

viking

pencil-img

6644

OK, hvala za info, bila sam ubeđena da ima veze s godinama user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

21.06.2013, 08:41

clock-img

marella

pencil-img

6

Da li vam je uplacena neka parica od soc. i grada ovog meseca? Znate li nesto o tome?

< Poruku je uredio marella -- 21.6.2013 8:42:10 >

clock-img

21.06.2013, 08:56

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: marella

Da li vam je uplacena neka parica od soc. i grada ovog meseca? Znate li nesto o tome?

i mene interesuje da li ce biti skoro uplata za maj?

clock-img

21.06.2013, 14:46

clock-img

chipatsua

pencil-img

12

Za maj? Je l' to trudnicko ili porodiljsko?
Od grada mi je uplaceno za februar 11. juna, a od socijalnog 30. maja za mart, tako da se nadam da cu uskoro dobiti 65% za april.
Mada, drugarica je dobila od grada za 7-8 dana marta jos pocetkom juna. Mozda ima veze to sto joj je firma uplacivala trudnicko redovno, nisu cekali  da dobiju pare iz socijalnog.