cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

29.01.2012, 19:55

clock-img

džema

pencil-img

168

kako to da nađem ? molim vas pomozite mi - nova sam na forumu

clock-img

29.01.2012, 21:56

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

user posted image citaj ovu temu od prve strane, sad je 22 a ti kreni od prve, naici ces sigurno na odgovor koji tebi treba!!!!

clock-img

30.01.2012, 09:53

clock-img

džema

pencil-img

168

našla sam samo informaciju da neko mora da me prijavi minimum 6 meseci ali nigde ne nađoh koliko odprilike para treba da dajem tih 6 meseci i koliko bi mi porodiljsko posle bilo? pomozite ako znate! user posted image

clock-img

30.01.2012, 11:07

clock-img

paulinapola

pencil-img

20

cao svima, ja sam na trudnickom od 20. oktobra i samo sam dobila 65% plate za 1. mesec bolovanja koju daje firma (u mom slucaju skola), posle toga nista, ne znam kako daje RZZO

< Poruku je uredio paulinapola -- 30.1.2012 11:12:43 >

clock-img

30.01.2012, 11:18

clock-img

bea83

pencil-img

5169

IZVORNA PORUKA: džema

našla sam samo informaciju da neko mora da me prijavi minimum 6 meseci ali nigde ne nađoh koliko odprilike para treba da dajem tih 6 meseci i koliko bi mi porodiljsko posle bilo? pomozite ako znate! user posted image

Porezi i doprinosi za minimalac (to je oko 16,17 hiljada otprilike) iznose oko 8000 din, ovo je samo orijentaciono, pošto je moja kuma to uradila pre dva meseca pa ti prenosim njeno iskustvo, i isto tako proveri da li mora 6 ili 4 meseca jer kad je u pitanju minimalac mislim da su neka drugačija pravila. Najbolje bi bilo da se posavetuješ sa nekim dobrim knjigovodjom. Srećnouser posted image

clock-img

30.01.2012, 11:37

clock-img

pescana

pencil-img

41

IZVORNA PORUKA: paulinapola

cao svima, ja sam na trudnickom od 20. oktobra i samo sam dobila 65% plate za 1. mesec bolovanja koju daje firma (u mom slucaju skola), posle toga nista, ne znam kako daje RZZO

Andjelinat, Srelence i ja smo u istoj situaciji, pisale smo o tome (pogledaj od 20. strane). Do sada je samo Andjelina dobila novac.
Samo mi nije jasno zasto si dobila samo 65% za 1.mesec bolovanja? Meni je skola za prvi mesec uplatila punu platu, a RZZO daje 65% (to jos uvek nisam dobila).

clock-img

30.01.2012, 11:49

clock-img

džema

pencil-img

168

hvala puno, probaću negde da se raspitam a ti molim te ako možeš pitaj kumu za detalje!

IZVORNA PORUKA: bea83

Porezi i doprinosi za minimalac (to je oko 16,17 hiljada otprilike) iznose oko 8000 din, ovo je samo orijentaciono, pošto je moja kuma to uradila pre dva meseca pa ti prenosim njeno iskustvo, i isto tako proveri da li mora 6 ili 4 meseca jer kad je u pitanju minimalac mislim da su neka drugačija pravila. Najbolje bi bilo da se posavetuješ sa nekim dobrim knjigovodjom. Srećnouser posted image

clock-img

30.01.2012, 11:58

clock-img

paulinapola

pencil-img

20

rekli da mi da je prvi mesec plata 65% kao i svako drugo bolovanje a od 2. meseca do kraja trudnickog 65% RZZO i 35% grad beograd, inace radim u jednoj bg gimnaziji. U mojoj skoli kad pitam za novac kao da im vadim zub, uglavnom su zene neudate i bez dece tako da bi ja trebalo da sam zadovoljna sto sam uopste trudna, a pitati za platu je krajnje neumesno user posted image , svakako cu javiti kad mi nesto uplate user posted image

< Poruku je uredio paulinapola -- 30.1.2012 12:08:33 >

clock-img

30.01.2012, 12:17

clock-img

pescana

pencil-img

41

Ja radim u Šapcu u muzickoj skoli, a zivim u Beogradu. Ni meni nije bilo logicno, ali uplatili su mi punu platu za 1.mesec. Ostale uplate jos cekam...Proveri samo da li su ti poslali doznake na vreme u RZZO, da ti ne bi previse kasnile uplate.

Pozdravuser posted image

clock-img

30.01.2012, 13:13

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Ja sam sinoc poslal mail gradonacelniku preko sajta grada beograda, izlozila problem sa zakasnelim uplatama i sa novcanim problemima koje imam, krediti, kirija za stan, racuni, malo dete, sve mi se nagomilalo zbog 3 meseca kasnjenja a od grada 4 meseca!!!!!
posaljite, nece vas nista kostati.. sto nas vise posalje mozda malo i ubrzamo, vredi pokusati... 

clock-img

30.01.2012, 13:20

clock-img

pescana

pencil-img

41

Saljem i ja...

< Poruku je uredio pescana -- 30.1.2012 13:24:24 >

clock-img

30.01.2012, 13:54

clock-img

Dulence

pencil-img

4

Nensi* , hvala ti na informaciji.
Da li znas gde mogu da proverim da li je uplaceno za mene? Na porodiljskom sam od aprila meseca, a za juli pa do danas nisam dobila nista user posted image . Imam resenje od socijalnog za porodiljsko, ali je firma u blokadi, sada se ceka stecaj...
Molim vas bilo ko, recite mi gde mogu da proverim da li mi je socijalno uplatilo?

clock-img

30.01.2012, 14:18

clock-img

srelence

pencil-img

26

Drage moje, ja sam toliko ocajna ceo dan. Naime, danas mi je mama isla u socijalno da proveri moje paire i da li je skola sve na vreme kompletirala, kad tamo joj kazu kad su ukucali moje podatke, da je kompletna dokumentacija navodno tek 4.1. predata. Ove iz racunovodstva tvrde da to nije istina i da su na vreme predale, ali da ovi iz socijalnog nikad ne zavedu paire taj dan kad ove donesu nego cekaju da ima prikupe pairi iz ostalih skola i onda obradjuju i salju u Nemanjinu. E sad kome ja da verujem, a svakako zbog necije greske, ja platu necu dobiti za novembar jos mesec dana, tako kazu. I ja cu posle kad uspavam dete da saljem mail gradonacelniku, pa kako bude.Ocajna samuser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.01.2012, 14:42

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Kad sam ja zvala moje socijalno na nbg, gde mi se i firma nalazi, secam se da je bio petak badnji dan 6.1. i ova zena mi rece da je ona licno obradila nekoliko dana unazad! Znaci sve se desilo pocetkom januara i ja sam dobila u petak pare...kako ti nisi nije mi jasno???
Ali mogu misliti da cekas jos mesec dana!!!! ma nemam komentar!!!!

Jos se ja jadna nadam da nam sad pocetkom feruara i decembar uplate! a cula sam da je danas grad uplatio 35%

clock-img

30.01.2012, 14:46

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: srelence

Ove iz racunovodstva tvrde da to nije istina i da su na vreme predale, ali da ovi iz socijalnog nikad ne zavedu paire taj dan kad ove donesu nego cekaju da ima prikupe pairi iz ostalih skola i onda obradjuju i salju u Nemanjinu.

Tačno je da drže papire dok im se ne skupi još predmeta, a onda kurir nosi poštu samo jednom nedeljno u NEmanjinu, i eto problema.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

30.01.2012, 14:51

clock-img

srelence

pencil-img

26

IZVORNA PORUKA: minavb

Ove iz racunovodstva tvrde da to nije istina i da su na vreme predale, ali da ovi iz socijalnog nikad ne zavedu paire taj dan kad ove donesu nego cekaju da ima prikupe pairi iz ostalih skola i onda obradjuju i salju u Nemanjinu.

Tačno je da drže papire dok im se ne skupi još predmeta, a onda kurir nosi poštu samo jednom nedeljno u NEmanjinu, i eto problema.

Znaci ovi iz socijalnog su mi zeznuli stvar i ko zna kome jos, ali oni imaju lepo pokrice, lepo su se zastitili da ispadne da je krivica ovih iz skole i sta ja mogu tu, nisam pametna. Ufff, bas mi je ceo dan grozan, zeludac me boli od nerviranja.user posted image user posted image user posted image

clock-img

30.01.2012, 14:58

clock-img

pescana

pencil-img

41

@srelence: Mislim da smo ti i ja u istoj situaciji. I meni je dokumentacija kompletirana tek pocetkom januara. Kada su iz skole zvali socijalno raceno je da je predmet u obradi. Ne znam sta da ti kazem, nervirala se tada...a sada mogu samo da cekam...

< Poruku je uredio pescana -- 30.1.2012 15:00:30 >

clock-img

30.01.2012, 15:06

clock-img

srelence

pencil-img

26

Pescana, eto znaci ista nevolja. Kazem ti danas mi je receno da mogu da se nadam tek za mesec dana uplati za novembar onih 65% preko socijalnog. I ja sam za prvi mesec preko skole primila samo 65%, a ne pun iznos, tako mislim u svakoj firmi ide prvi mesec, kao klasicno bolovanje.

clock-img

30.01.2012, 15:31

clock-img

pescana

pencil-img

41

Strasno! user posted image A za ovoj prvi mesec sam sada zbunjena...provericu jos jednom izvod u banci za taj mesec, mozda nisam lepo ispratila uplate. Samo znam da sam od pocetka bolovanja na odrzavanju trudnoce, mozda je zbog toga tako? (sada mozda lupetam, ali 'ajde provericu) 

clock-img

30.01.2012, 16:04

clock-img

srelence

pencil-img

26

IZVORNA PORUKA: pescana

Strasno! user posted image A za ovoj prvi mesec sam sada zbunjena...provericu jos jednom izvod u banci za taj mesec, mozda nisam lepo ispratila uplate. Samo znam da sam od pocetka bolovanja na odrzavanju trudnoce, mozda je zbog toga tako? (sada mozda lupetam, ali 'ajde provericu) 

Da i ja sam od 11.10.2011. na odrzavanju trudnoce. Ma sta te briga, vidis da para nema, bar si tad uzela punu platu. Upravo sam prosledila pismo gradonacelniku, pa sad cekam narednih dana odgovor i nadam se brzem odgovoru nego sto cekam ovu prvu uplatu od meseca novembra.

clock-img

30.01.2012, 17:27

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

hvala puno, probaću negde da se raspitam a ti molim te ako možeš pitaj kumu za detalje!

IZVORNA PORUKA: bea83

Mora 6 meseci pre otpocinjanja porodiljskog, a to je najkasnije 28 dana pre termina.
Šest meseci po oko 10000,00 dinara platiš, a dobijaćeš oko 20000,00 mesečno 12 meseci.
S tim da mora da ti isplaćuje i neto zaradu i u tih 6 meseci, pa ako ima para taj prijatelj na računu nije problem, čak šta više u tom slučaju mu činiš uslugu, ali ako nema moraćeš i to da mu pozajmljuješ da provuče kroz račun.

clock-img

30.01.2012, 18:34

clock-img

džema

pencil-img

168

hvala majo puno na odgovoru!
misliš da moram da im dam i tih 20000 din. svakoga meseca a onda mi ih kao isplate?

clock-img

30.01.2012, 20:27

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Da i ja sam od 11.10.2011. na odrzavanju trudnoce. Ma sta te briga, vidis da para nema, bar si tad uzela punu platu. Upravo sam prosledila pismo gradonacelniku, pa sad cekam narednih dana odgovor i nadam se brzem odgovoru nego sto cekam ovu prvu uplatu od meseca novembra.

hahaha meni su danas odgovorili, smesno mi je, odgovorice ti sutra, garantujem da ce odgovor biti isti...

clock-img

30.01.2012, 22:17

clock-img

srelence

pencil-img

26

IZVORNA PORUKA: andjelinat

hahaha meni su danas odgovorili, smesno mi je, odgovorice ti sutra, garantujem da ce odgovor biti isti...

A sta su ti odgovorili bas me zanima? Ma mogu misliti, istu informaciju kao sto imam ce mi napisati a to je da je predmet dospeo na obradu 4.1. i to je to. Ne ynam da li da placem ili da se smejem, a nije mi dobro kad pomislim sta sve treba da se poplaca i sta mi treba jos za bebu da pokupujem, ma uzas jedan.

clock-img

31.01.2012, 09:59

clock-img

džema

pencil-img

168

ja imam još samo jedno pitanje ako nije problem:
ja sam iz Kraljeva a rođak koji bi mogao da me prijavi da mi učini je iz Niša. da li je to problem? dakle, da li bi mi moje soc. isplaćivalo porodiljsko ako mii je poslodavac iz drugog grada?