cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

21.01.2012, 15:50

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

IZVORNA PORUKA: mejvis

Ja radim u privatnoj firmi i uvek su mi isplaćivali sve u dan, kada i plate za zaposlene, i za trudničko bolovanje i za porodiljsko. Posle oni čekaju da im opština refundira. 

draga,tako je kod nas u PA regulisano,a u Bgu nije!user posted image imamo srece!
mislila sam da je svuda tako,ali sam onda ipak cula da nijeuser posted image

clock-img

21.01.2012, 17:47

clock-img

maslackic

pencil-img

2852

zavisi od poslodavca, i ja radim kod privatnika i svakog 1 u mesecu uplata, u pocetku je nesto zezao ali ipak uplacuje.

sada imam drugi problem da je 65 posto od socijalnog + 35 od grada(trudnicko) isapde mnogo vece nego 100 posto od socijalnog ( porodiljsko)... ali necu da se natezem..

objasnjenje je da je grad nesto drugacije racunao da neku stavku nisu oduzimali...( a razlika 10 000 din) i da je moguce da ce da traze povracaj...user posted image user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

clock-img

21.01.2012, 19:37

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

IZVORNA PORUKA: pescana

IZVORNA PORUKA: andjelinat

Drage trudnice,

kakva su vas iskustva sa isplatama trudnickog bolovanja???
Konkretno, da li ste dobile bolovanje za mesec novembar?

Bilo bi mi drago kad bi mi neka trudnica odgovorila, jel nisam srela jos ni jednu koja je dobila za novembar pare!!!

Andjelina, ni meni nije stiglo nista od novembra, kada je i trebala da krene isplata preko socijalnog.
Mada su iz racunovodstva skole u kojoj radim, kasno poslali papire, tako da ne znam  koliko ce isplata uopste kasniti.

Da li  neko zna da li socijalno isplacuje za sve mesece koje kasne ili mesec po mesec? 

Ja radim u predskoloskoj ustanovi, a posto sam krenula u detaljnu istragu sta se desava, u ponedeljak cu imati kompletnu informaciju jer ce mi tad ovi iz republickog fonda reci def.u cemu je problem, ali ono sto sam do sada saznala je da navodno (to jos treba da proverim iako mi je to zena iz r.fonda rekla) da ako do 19. decembra firma nije dostavila papire za novembar plata ce biti u februaru umesto u januaru! A ova iz moje firme mi rece da je oko nove godine poslala, nema pojma ne moze da se udubljuje u to kaze mi, ali u principu bas ih briga! A saznala sam od ove iste zene iz fonda da je uplata za novembar  bila trudnicama ciji su papiri uredno dostavljeni!! A  nazalost i za decembar jos nisu poslali a 19ti prosao user posted image

E sad, javlja se ja mislim jos jedan problem!! Ovih 35% bi trebali sad krajem meseca, mozda i sledece nedelje, da dobijemo ali posto nam socijalno nije isplatilo ovih 65% onda nece i oni, ili gresim? Da li neko zna odgovor na to pitanje?? 

< Poruku je uredio andjelinat -- 21.1.2012 19:40:51 >

clock-img

21.01.2012, 19:54

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

IZVORNA PORUKA: minavb

Mesec po mesec. Kad jednom krenu uplate, posle su redovne, svakog meseca. Zakasnele uplate ćete dobiti odjednom kad stigne rešenje za porodiljsko. Tako s emeni desilo, onda su mi legle tri plate odjednom.

Moja koleginica koja je sad na porodiljskom nije dobila nista odjednom vec joj se poklapale zaostale naknade za trudnicko i nove uplate za porodoljisko!
Neverovatno da zivimo u istoj drzavi pa i gradu a toliko razlicitih slucajeva, totalno nesredjen sistem, uzas!!!

clock-img

22.01.2012, 00:29

clock-img

pescana

pencil-img

41

Hvala vam na odgovorima i bar nekim informacijama. Do sada su mi jedino rekli da je predmet u obradi user posted image
Moje doznake iz skole (za novembar i decembar) poslali su krajem decembra, ali je nesto opet falilo tako da je dokumentacija konacno dopunjena oko 5. januara.

Inace u socijalnom su mi jos rekli da uplate obicno kasne mesec dana, ali da oni nista ne mogu precizno da kazu, kao i da nije nista strasno to sto meni kasne 2 mesecauser posted image . Pitam se da li bi njima bilo strasno?

Andjelina, nadam se da ces ti u ponedeljak imati vise informacija, pa ako ti nije problem napisi sta si saznala!

P.S. Sto se tice 35% citala sam  samo na forumima da moze da kasni i po 3-4 meseca.

< Poruku je uredio pescana -- 22.1.2012 0:31:04 >

clock-img

22.01.2012, 13:48

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Po nekoj mojoj proceni ti sad pocetkom februara trebala da dobijes blovanje i za nov. i za dec., jel ti je firma pre 19og sve papire poslala tj doznake za oba meseca, pa javi i ti ako sam u pravu:), a od grada cemo dobiti krajem februara, jel fond kada izvrsi prvu uplatu salje izvestaj gradu i onda on uplacuje...

javicu sutra sta sam saznala mada mogu samo da naslutim, nemocne smo, ja ocajna, besna, user posted image

clock-img

23.01.2012, 13:48

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

hahaha danas kad sam zvala republicko socijalno saznala da treba da se strpim jos 2-3 dana da pozovem jel sluzba iz finansijske jos nije poslal odgovor tako da mislim da cu da odustanem i da cekam da mi pare legnu na racun, kad god to bilo, ne mogu vise nemam snage!!!
poz

clock-img

23.01.2012, 15:35

clock-img

pescana

pencil-img

41

IZVORNA PORUKA: andjelinat

hahaha danas kad sam zvala republicko socijalno saznala da treba da se strpim jos 2-3 dana da pozovem jel sluzba iz finansijske jos nije poslal odgovor tako da mislim da cu da odustanem i da cekam da mi pare legnu na racun, kad god to bilo, ne mogu vise nemam snage!!!
poz

Ma ovo je vec postalo smesno! Svakako javljam ako mi stigne neka uplata ili ako saznam nesto novo.

Pozdrav!

clock-img

23.01.2012, 16:30

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Naravno pescana, javicu i ja !

pozuser posted image

clock-img

24.01.2012, 23:29

clock-img

srelence

pencil-img

26

Drage moje evo  mene da vam se pridruzim u kuknajvi i jos jedna trudnica kojoj jos uvek nije legla uplata od socijalnog za mesec novembar kada je trudnicko bolovanje u pitanju. Inace radim u osnovnoj skoli (znaci drzavna ustanova)  na trudnickom sam od 11.10. Sutra planiram po stoti put da zovem racunovodstvo, pa sociajlno na opstini na kojoj je skola, ne bih li nesto blize saznala. Sve doznake sam na vreme predala, pre neki dan sam odnela doznake koje pokrivaju od 1.1. do 31.1.2012.Sve dostavim i pre nego sto traze.Inace sam ocajna, isplacujemo dva kredita, imamo malo dete i drugo na putu, a vezane nam rukeuser posted image Samo kad bih saznala u cemu je problem i gde je zastoj i zbog cega. Pisite ako nesto dobijete od uplate i za koji mesec

clock-img

25.01.2012, 07:31

clock-img

minavb

pencil-img

12959

A da se vi mamice skupite pa zajedno pišete onom koji je ovu godinu proglasio za godinu beba? Ja sam pisala beogradskoj hronici i b92, beogradska hronika je o tome napravila prilog i nekog vremena posle toga sam dobila pare.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

25.01.2012, 11:21

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

srelence, ma ista situacija kao kod tebe stim sto pored malog deteta imam tri kredita,podstanar sam a muz mi od 1 januara ne radi,izgubio posao!! tuga i ocaj, a iz socijalnog zavlace, nece da kazuuu, u petak sam im ostavla podatke sta je sa mojim parama i navodno doslo do tehnickog problema pa sluzba finansija ne moze da javi.. ja sam od 12.11. na bolovanju preko socijanog i isto nista kao i tebi...

minavb, ja konstantno o tome razmisljam ali ja ne znam zasto trudnice cute i svoja prava iskljucivo preko foruma trazimo, ne znam, mozda strah...

evo ja pozivam da mi se svaka trudnica koja ima problem sa isplatom javi pa ako vec ne mozemo da se sastanemo i strajkujemo onda da se dogovorimo da sve i u isto vreme posaljemo mail gradonacelniku i da iznesemo nas problem!!!!

clock-img

25.01.2012, 11:26

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Pa dobro, ne baš da štrajkujete, ali pišite gradonačelniku i ministru za rad i soc. politiku. Evo ja ću da vam se potpišem pošto sam i sama imala isti problem dok sam bila na bolovanju.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

25.01.2012, 14:04

clock-img

lepadebela

pencil-img

4

poz za sveuser posted image . U istom smo problemu,i kod mene je slicna situacija ,od 01.11 sam na bolovanju preko socijalnog,inace radim u privatnoj firmi i oni ne uplacuju bolovanje vec cekam uplatu socijalnog.Nisam iz Bgd pa cekam 65% plateuser posted image .Nista necemo promeniti ovim jadanjem po forumu,ali neznam sta konkretno uraditi da se u ovoj drzavi rese neke stvari.Ako vec u budzetu nema para za ravnopravnost svih trudnica onda makar nek nam isplate na vreme nase pare.

clock-img

26.01.2012, 01:11

clock-img

srelence

pencil-img

26

Eto, ja sam za svaki dogovor, dajte predloge pa da probamo da nesto iniciramo u uradimo za sebe posto kao da nikoga nije briga za taj problem koji je evidentan i degradirajuci. Da napisemo pismo gradonacelniku pa da se sve potpisemo i nekoj redakciji (beogradska hronika, stampa, drugi mediji)...Sto kazete, ovako od kukanja nista nema, jedino sto nam je malo lakse jer nismo usamljen slucaj.

clock-img

27.01.2012, 18:14

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Posledja informacija iz fonda u nemanjinoj je da da su sad kao krenule neke uplate malo su kasnili, gospodja nije znala da mi kaze da li ce biti sad po dve uplate ali eto, poceli su pa se nadamo da ce sledece nedelje da bude nekih parica, javite se ako bude nesto user posted image

clock-img

27.01.2012, 18:38

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Uplacene pare danas za novembar, onih 65%, proverila malopre racun i videla pareeee.. Nikad manja cifra a nikad veca radost, tugo moja user posted image

clock-img

28.01.2012, 01:23

clock-img

Dulence

pencil-img

4

Pozdrav svima. Da li neko zna sta se desava sa porodiljama kada firma ode pod stecaj?
I ko prima naknadu od socijalnog za porodiljsko, kada vam je bila zadnja uplata i za koji mesec?
Molim vas za bilo kakvu informaciju, svaka mi puno znaci...

clock-img

28.01.2012, 19:21

clock-img

srelence

pencil-img

26

Andjelinat, blago tebi, meni se jos ne prikazuje uplata. Zvala sam juce racnovodstvo, kaze da je bila u banci, ali da jos nema nikakve uplate za moju skolu. Mami sam dala fotokopije predatih doznaka i u ponedeljak nosi u socijalno da proveri da li su ove moje predale papire na vreme. Kaze blagajnica, ako su krenule uplate, bice narednih dana, kao zavisi od opstine do opstine. Ali mnogo ljudi znam koji su dobili juce za novembar,a eto meni nistauser posted image user posted image user posted image

clock-img

29.01.2012, 00:36

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: Dulence

Pozdrav svima. Da li neko zna sta se desava sa porodiljama kada firma ode pod stecaj?
I ko prima naknadu od socijalnog za porodiljsko, kada vam je bila zadnja uplata i za koji mesec?
Molim vas za bilo kakvu informaciju, svaka mi puno znaci...

Ja sam 17 januara dobila za novembar.

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

29.01.2012, 11:26

clock-img

pescana

pencil-img

41

IZVORNA PORUKA: srelence

Andjelinat, blago tebi, meni se jos ne prikazuje uplata. Zvala sam juce racnovodstvo, kaze da je bila u banci, ali da jos nema nikakve uplate za moju skolu. Mami sam dala fotokopije predatih doznaka i u ponedeljak nosi u socijalno da proveri da li su ove moje predale papire na vreme. Kaze blagajnica, ako su krenule uplate, bice narednih dana, kao zavisi od opstine do opstine. Ali mnogo ljudi znam koji su dobili juce za novembar,a eto meni nistauser posted image user posted image user posted image

Ni meni jos nije stigao novac za novembar, mada iz moje skole nisu na vreme  poslali doznake, tako da i ocekujem da  ce mi kasniti uplatauser posted image

Andjelina, hvala na ''''dojavi'''' user posted image ....

< Poruku je uredio pescana -- 29.1.2012 11:28:00 >

clock-img

29.01.2012, 14:19

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Nema na cemu pescana, ovo je jedini nacin da nesto saznamo, niko nista nece i nezna da kaze.. ja cu javljati sta god da se desava, mislim sa uplatama, a javljajte i vi tako cemo bar malo biti upucene!!!

poooz user posted image

clock-img

29.01.2012, 16:30

clock-img

džema

pencil-img

168

žene treba mi pomoć!
trudna sam 5 nedelja a posao sam izgubila pre 4 meseca. sada me interesuje, pošto mi rođak ima privatnu firmu, kako mogu da izmuvam ono da me kao zaposli, ja njemu dajem za doprinose 6 meseci a da posle imam porodiljsko? da li je to neko radio i koliki je ulog a kolika dobit?user posted image
hvala unapred,

clock-img

29.01.2012, 18:44

clock-img

iki011

pencil-img

12

Na porodiljskom sam od 26. avgusta i jos nisam dobila ni jednu uplatu. Problem je bilo resenje od socijalnog, jer bez toga firma nece da isplacuje pare. Na kraju mi je pukao film i pisala sam gradonacelniku i u roku od jednog dana mi je napisani resenje, znaci 9. janura. dobila sam i odgovor preko maila od njih da mi je dokumentacija kompletirana tek 27. decembra-sto je laz. To im je glavna prica jer nemaju para, vade se da firme ne dostavljaju kompletnu dokumentaciju.

Isto pismo sam poslala i narodnoj kancelariji predsednika republike i zvali su me da me obavesete da je resenje otkucano. Znaci te sluzbe ipak rade nesto!

Znam da je nastala cela frka zbok tog mog maila i da je nacelnica u socijalnom,koja je verovatno dobila po nosu, odredila jednu osobu da otkuca sva zaostala resenja.

MOJ PREDLG! Svaka od vas posebno da napise pismo gradoncelniku ( ima na sajtu Grad Beograd ta opcija) i da se zali i objasni situaciju, ako nista ubrzace malo proceduru. Mislim da im sad pred izbore ne odgovara da imaju desetine trunica i porodilja koje se zale. Moguce cak i da gradonacelnik nema pojma da su ovi iz socijalnog toliko lenji, pa da mu kazemo.

Za mene je vec kasno ja sam bez primanja vec mesecima, valjda cu uskoro dobiti te moje pare, ali eto da znate sta sam ja uradila. Sumnjam da bi jos resenje bilo gotovo da im nisam pisala, ipak su bili praznici u januaru.

Znam da ste ocajne i ja sam al ipak srecno!!!

clock-img

29.01.2012, 19:21

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

iki011

slazem se sa tobom, licno sam nekoliko puta dosla do toga da napisem nesto gradonacelniku ali sam odustala jel mislim ko zna koliko dnevno im stigne mailova pa ih i ne citaju, ali sto kazes treba pisati ipak idu izbori ali sta ce biti kad izbori prodju user posted image user posted image   ali ajde bar do tada da izvucemo neku korist hihihi strasno!!!

Ja cu jos veceras poslati mail pa eto pozivam i ostale koleginice trudnice da urade isto user posted image

dzema,
ja ne znam kako to da izvedes ali znam da dosta toga mozes da nadjes na postovima od ranije, dosta zena je pisalo o tome..pozdrav