cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

06.01.2012, 08:11

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Da mi je kasno da mi ide radni staz tek od februara.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

06.01.2012, 08:14

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Pa evo ja ti kažem, kasno ti je. Da bi imala pravo da primaš novčanu naknadnu u iznosu od 50% plate, moraš biti prijavljenja 6 meseci, a da primaš 100%, moraš biti prijavljena 12 meseci. Pravilnik o tome usvojen je pre godinu dana.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

06.01.2012, 09:01

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Dovoljno je šest meseci da bi imala 100% samo se obračun radi na sledeći način: 6 meseci zarada za rad za vreme provedeno na radu, a preostalih 6 meseci se računa 50% od prosečne republičke zarade.Sve to se sabere pa podeliš sa 12 i to je prosek koji ćeš imati za porodiljsko.
Snežo moraš biti zaposlena od 01.01.2012. da bi imala pravo na puno porodiljsko.

clock-img

06.01.2012, 09:24

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Gde si bre Majouser posted image
Sad pitah ženice iz računovodstva- pravo na porodiljsko ima svaka porodilja, a visina nadoknade zavisi od staža pre bolovanja, baš kao što majče reče. Izvinjavam se, ja sam bila ubeđena da je drugačije. user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

09.01.2012, 14:41

clock-img

iki011

pencil-img

12

Da li neko moze da mi kaze koliko teba da se otkuca resenje u socijalnom koje dobijam i ja i firma,  da bi firma pocela da uplacuje novac. Moj dosije je od 21.10. u socijalnom i vec sam pocel da ludim. Bolokiran mi racun, danas dobila opomenu da moram da uplati minus do 20. ili ce sudski da me gone. Mislim da je stvarno nehumano ovo sto rade i trudnicama i porodiljama. Pisala sam gradonacelniku i cekam da vidim hoce li biti nesto od toga. Pisem vise iz ocaja. I sutra kad bih dobila resenje sigurno treba jos mesec dana da mi uplate. Strasno!!!

clock-img

09.01.2012, 14:43

clock-img

iki011

pencil-img

12

Rec je o porodiljskom da naglasim. Trudnicko bolovanje mi je skroz isplaceno.

clock-img

09.01.2012, 14:51

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ko će ga znati, oko praznika sve kasni. Meni je kasnilo trudničko 3-4 meseca, i ne sećam se više, a rešenje za porodiljsko mislim mesec dana. Kad je stiglo rešenje za porodiljsko, odjednom sam dobila sve zaostale uplate za trudničko.

clock-img

09.01.2012, 14:55

clock-img

iki011

pencil-img

12

pa ja onda bas dugo cekam! skoro tri meseca samo na resenje. doje mi da dem tamo posto se na broj koji imam niko ne javlja. hvala mina.

clock-img

10.01.2012, 13:56

clock-img

iki011

pencil-img

12

E samo da javim da mi je resenje napisano, proverila preko jednog druga i to samo zato sto sam poslala mail gradonacelniku! Jos im nije bilo pravo sto sam se zalila! Znaci ako imate neki problem sa isplatama pisite gradskim vlastima. Da sam znala ranije bih to uradjla! Sad cekam uplate, koje nece skoro, al nema veze...

clock-img

13.01.2012, 13:50

clock-img

zoća

pencil-img

1957

moje porodiljsko traje do 9.februara,a od 10. sam na GODIŠNJEM do 23. marta a pošto je to petak ko još dolazi tada sa godišnjeguser posted image user posted image 26. marta na posaooooooooooooooooooooooooooooooooooouser posted image

clock-img

13.01.2012, 14:48

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.01.2012, 15:46

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Drage trudnice,

kakva su vas iskustva sa isplatama trudnickog bolovanja???
Konkretno, da li ste dobile bolovanje za mesec novembar?

Bilo bi mi drago kad bi mi neka trudnica odgovorila, jel nisam srela jos ni jednu koja je dobila za novembar pare!!!

clock-img

18.01.2012, 17:23

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

sve zavisi u kojoj firmi radis? ja redovno dobijam porodiljsko od prvog dana,bitno je da racunovodstvo u firmi na vreme sredi papire i da dobijes resenje za porodiljsko,i na osnovu toga treba da dobijas redovno isplatu!
proveri sa svojojm firmom da li je sve u redu?

clock-img

18.01.2012, 17:58

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Nije baš ni od firme, više od zavoda. Moji su papire redovno obrađivali i slali u zavod, a isplate su mi kasnile 4 meseca.

clock-img

18.01.2012, 18:21

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

meni moji isplacuju,pa tek onda refundiraju user posted image to je do firme!user posted image
znas kako,drzavne firme cekaju da dobiju pare pa isplacuju...a privatne bi trebalo prvo da isplate pa traze refundaciju...tako moja radi!user posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 18.1.2012 18:26:33 >

clock-img

18.01.2012, 18:27

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja radim u državnoj firmi i nadležno nam je ministarstvo za radi soc. politiku. Po njima, poslodavac ne mora da isplaćuje zaradu i čeka refundaciju. Većina firmi baš tako radi a na zavodu je uglavnom najveći zastoj. Ja sam na kraju našla i službenicu kod koje je moj predmet i skontala da je samo mesec i po dana praznovala i bila na odmoru, onda je čekala da uđe u štos posle odmora a onda je zaturila. user posted image

clock-img

18.01.2012, 18:35

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Radim i ja u drzavnoj firmi i nije mi problem porodiljsko, njega ce isplacivati kao i platu, drugi put mi je da sam trudna, nego me nervira sto vec skoro 3 meseca ne dobijam nista! U firmi je kao sve ok, poslali supire pa itd, republicko socijalno mi kaze ako zakasni firma sa papirima kasnice i uplata i tako sve u krug a ja ne mogu da provalim gde je zastoj, zato sam i pitala da li je neka dobila za novembar da bih bar pokusala da skontam u cemu je problem!!! banke ne prestaju da zovu i traze pare, racuni i ostale muke znate i same, ocaj sa svih strana!!!!

clock-img

18.01.2012, 18:36

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Vidim da sam zaboravila da napisem da mi je isplata trudnickog problem, ne porodiljskog :)

clock-img

18.01.2012, 18:40

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

IZVORNA PORUKA: minavb

Ja radim u državnoj firmi i nadležno nam je ministarstvo za radi soc. politiku. Po njima, poslodavac ne mora da isplaćuje zaradu i čeka refundaciju. Većina firmi baš tako radi a na zavodu je uglavnom najveći zastoj. Ja sam na kraju našla i službenicu kod koje je moj predmet i skontala da je samo mesec i po dana praznovala i bila na odmoru, onda je čekala da uđe u štos posle odmora a onda je zaturila. user posted image

ovo je 100% tacno,nama je kasnila refundacija za porodilje,a sve redovno predali (radim u racun) i otisla do Opstine,oni su kod nas zaduzeni...i zena koja radi..kao,ijaaaaaaaoj,ja sam negde zaturila predmet,a bila sam na godisnjem...a proslo 3 meseca od kada smo predali..i za 2 dana nam legle pare!!!
grrrrrrrrrrr...

clock-img

18.01.2012, 18:42

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ja sam od od novenbra bila na trudničkom, i mislim da sam pare dobila posle 20. januara.

clock-img

18.01.2012, 18:55

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

minavb, nadam se da ce i meni biti tako user posted image  user posted image nadam se.... hvala

clock-img

18.01.2012, 19:51

clock-img

mejvis

pencil-img

1690

Ja radim u privatnoj firmi i uvek su mi isplaćivali sve u dan, kada i plate za zaposlene, i za trudničko bolovanje i za porodiljsko. Posle oni čekaju da im opština refundira. 

clock-img

18.01.2012, 21:56

clock-img

andjelinat

pencil-img

42

Cula sam da tako rade u privatnim firmama ali i u pojedinim drzavnim ali to je retkost. Porodiljsko uplacuju na vreme pa kasnije refundiraju a trudnicko nece nazalost i stavljaju nas u situaciju da padamo u ocaj, jer tri pa i cetiri meseca bez prihoda nije mala stvar pored svih mesecnih obaveza, mozda i to ne bi bio problem da vec nemam malo dete kojem opet trebam koliko toliko da obezbedim normalan zivot!!! Jos ako vam muz izgubio posao kao moj pre 15 dana onda mi jedino ostaje da ovako kukam po forumima ili da idem i lezim na "stiropolu" ispred vlade i trazim svoja prava!

user posted image

clock-img

21.01.2012, 14:32

clock-img

pescana

pencil-img

41

IZVORNA PORUKA: andjelinat

Drage trudnice,

kakva su vas iskustva sa isplatama trudnickog bolovanja???
Konkretno, da li ste dobile bolovanje za mesec novembar?

Bilo bi mi drago kad bi mi neka trudnica odgovorila, jel nisam srela jos ni jednu koja je dobila za novembar pare!!!

Andjelina, ni meni nije stiglo nista od novembra, kada je i trebala da krene isplata preko socijalnog.
Mada su iz racunovodstva skole u kojoj radim, kasno poslali papire, tako da ne znam  koliko ce isplata uopste kasniti.

Da li  neko zna da li socijalno isplacuje za sve mesece koje kasne ili mesec po mesec? 

clock-img

21.01.2012, 15:10

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Mesec po mesec. Kad jednom krenu uplate, posle su redovne, svakog meseca. Zakasnele uplate ćete dobiti odjednom kad stigne rešenje za porodiljsko. Tako s emeni desilo, onda su mi legle tri plate odjednom.