cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

15.09.2011, 12:52

clock-img

Capa

pencil-img

804

Tih 35 posto ti upaćuju na isiti račun kao i onih 65 posto... Proveravaj stanje na računu, pa ćeš videti kada uplate... Mislim, ja sam tako, možda ima i neko drugo rešenje.

clock-img

15.09.2011, 12:55

clock-img

maslackic

pencil-img

2852

Meni firma uplacuje 65 % , a ne znam da li ce grad ulacivati firmi 35pa oni meni ili grad uplacuje meni...aaahhh

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

clock-img

15.09.2011, 12:57

clock-img

icika26

pencil-img

163

ja sam na trudnickom imala 100% platu grad je davao tih 35 a zato na porodiljskom sica citavih 18000

clock-img

15.09.2011, 15:40

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

I porodiljsko treba da bude 100%

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

15.09.2011, 15:41

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: maslackic

Meni firma uplacuje 65 % , a ne znam da li ce grad ulacivati firmi 35pa oni meni ili grad uplacuje meni...aaahhh

Uplacuju firmi pa oni prosledjuju tebi.

clock-img

15.09.2011, 15:47

clock-img

maslackic

pencil-img

2852

hvala Nensi user posted image user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

clock-img

15.09.2011, 15:54

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Ja sam konačno danas nešto dobila al nemam pojma šta je touser posted image  Duguju mi nešto još iz jula pošto mi je trudničko otvoreno od 21.07. ali ova cifra je malo veća od onog što bi trebala da dobijem za tih par dana a opet mnogo mala ako je za ceo avgust...ma šouuser posted image Zamoliću koleginice da vide u obračunskoj službi ili da mi pošalju platni listić pa da vidimuser posted image

clock-img

16.09.2011, 12:31

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Očigledno da sam ja poseban slučajuser posted image samo ne znam da li je to smešno ili tužnouser posted image user posted image  
Sve u svemu meni je juče leglo 35% za avgust, a još uvek mi nije leglo 65%(za par dana) za jul ni ti 65% za avgustuser posted image kako je to uopšte moguće nemam pojma, al tako je, i uplatilac tih 35% je firma a videćemo da li će 65% da uplati firma ili socijalno (ili kako se to već zove)

clock-img

16.09.2011, 18:22

clock-img

mala83

pencil-img

613

bea firma ti isplacuje i 65% i 35%, fora je u tome da firma po zakonu treba da ti isplacuje platu kada isplacuje i ostalim zaposlenima, a da oni tek posle toga traze pare u socijalnom, ja radim obracune kod mene u firmi i ni jedna trudnica i porodilja nije cekala pare vec smo joj isplacivali redovno kao i da radi... problem je sto firme cekaju prvo da im drzava refundira pa onda da plate zaposlenom sto ne znam kako uopste prolazi jer meni u zdravstvenom uvek traze dokaz da sam platila radniku pa mi tek onda refundiraju pare... nadam se da ce ti uskoro platiti i ostatak para, ako ne cimaj firmu slobodno, imas pravo na to...

Estoy mujer con un plan!

clock-img

16.09.2011, 18:29

clock-img

bea83

pencil-img

5169

mala,sve ja to znam i mislila sam da će tako biti i kod mene, medjutim kad nije legla prva uplata na vreme raspitala sam se i došla do informacija da kad je u pitanju državna firma oni ipak ne mogu da mi isplate pa da se refundiraju nego će mi socijalno direktno uplatiti 65% (sve to nema baš logike ali šta ću). A za tih 35% se nisam ni raspitivala, pretpostavila sam da će mi i to uplatiti grad ili ko već to plaća, i to nakon isplate od 65% jer sam shvatila da je takva praksa čitajući iskustva na forumu. Medjutim, kod mene ispade drugačije već mi je leglo 35% za avgust i to od firme, a još nije 65% za jul od socijalnog
Al sam zakomplikovalauser posted image
Jel ti radiš u privatnoj ili državnoj firmi?

clock-img

23.09.2011, 15:48

clock-img

coka11

pencil-img

308

Treba mi pomoć nekoga ko radi u računovodstvu i sa obračunima porodiljskog. Situacija je sledeća: privatna firma u kojoj sam se prijavila da "kao" radim da bih primala porodiljsko, doprinose mi je uplatila zaključno sa 31.12.2010.god. Ja sam njima na ruke davala pare da mi uplaćuju doprinose, ali su zeznuli. Porodila sam se 18.4.2011.. Na bolovanje sam otišla 20.1.2011.. Do sada još ništa nisam primila. Da li mogu unazad da se uplate ti doprinosi da bih dobila pare od porodiljskog? Zna li neko. 

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

clock-img

27.09.2011, 16:32

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

Moja drugarica se upravo porodila. Porodiljsko je otvorila 7.9. Plata joj kasni dva meseca i kako stvari stoje, ko zna kada će plate biti i da li će je biti. U firmi su joj rekli da sama ne može podneti zahtev za isplatu porodiljskog Tiršovoj, već da to mora učiniti firma. Isto tako su joj rekli da ako firma ode pod stečaj, neće dobijati nadoknadu pune plate, već mininalac????? Pa zar je to moguće ako je firma (a jeste) uplaćivala doprinose na platu od 75.000????? Rekli su joj i da samo njoj ne mogu isplatiti platu, iako država refundira, jer za refundaciju država traži neki obrazac koji pokazuje da je SVIM zaposlenima firma isplatila plate!!!!

Da li neko zna da li je sve ovo tačno?
Hvala žene!!!!

Ja sam naivna i glupa za ove stvari, ali mi deluje neverovatno čak i za Srbiju-
kažnjavati porodilju sa urednim doprinosima jer joj je propala firma!?

< Poruku je uredio Leki 77 -- 27.9.2011 16:34:28 >

clock-img

27.09.2011, 16:40

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

nije tacno da drzava trazi da je svim zaposlenima isplacena plata.a.porodilje imaju svoje obrasce i od,i opj!! bar kod mene u firmi!

clock-img

27.09.2011, 16:44

clock-img

Leki 77

pencil-img

796

HVALA TI PUNO!!!! Znaci ako svim porodiljama isplate zarade to će država refundirati? Znala sam da je to previše čak i za Srbiju!!! Samo te žene u pravnoj službi ne znaju!
Pretpostavljam da je za sve zaposlene u Srbiji ista priča.
Hvala još jednom!

clock-img

27.09.2011, 16:46

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

user posted image user posted image

clock-img

10.10.2011, 21:39

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Jel moze neko da mi da odgovor na ovo pitanje?
Drugarici uskoro istice porodiljsko,medjutim ona je opet trudna,ginekolog joj je rekao da mora da radi bar 15 dana da bi otvorila novo trudnicko bolovanje. E sad,problem je u poslodavcu koji joj je rekao da kad se vrati sa porodiljskog raskida sa njom ugovor na neodredjeno i ponovo potpisuje ugovor na 3 meseca kao kad je pocinjala da radi. Ako ona otvori bolovanje a ima ugovor na 3 meseca,da li on moze da joj da otkaz kad tih 3 meseca isteknu ili ne?

clock-img

10.10.2011, 21:43

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Da, zato što se isticanje ugovora na odredjeno vreme ne smatra otkazomuser posted image Nažalost u istoj sam pozicijiuser posted image ali ne znam zašto mora da se vrati na posao 15 dana, kao i na osnovu čega će joj raskinuti ugovor na neodredjeno,postoje zakonom predvidjeni razlozi za otkazuser posted image mada kod nas u državi više ništa nije nemoguće...

clock-img

10.10.2011, 21:46

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ne znam,ja sam mislila da samo moze da nadoveze jedno bolovanje na drugo bez ijednog dana pauze i da joj poslodavac ne moze nista,nisam znala da mora da radi minimum 15 dana. A poslodavac hoce da raskine ugovor na neodredjeno bas iz tog razloga da ne ode ponovo na bolovanje. Tuzno je to sto se u ovoj drzavi sve moze,a ovamo pricaju da se radi na natalitetu.

clock-img

10.10.2011, 21:52

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Jednostavno ne deluje logično da mora da se vraća na posao,jer su to dva bolovanja po sasvim različitom osnovu, nek to malo detaljnije ispita.Šta bi bilo, ne daj bože da kao što sam ja morala, da leži od prvog dana trudnoće zbog raznih komplikacija?

clock-img

10.10.2011, 23:02

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Pa ne znam,njoj i preporucuju odmah bolovanje jer je u prvoj trudnoci krvarila. reci cu joj da se malo bolje raspita za tih 15 dana.

clock-img

11.10.2011, 08:11

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ima li ona neki godišnji da iskoristi?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

11.10.2011, 09:10

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

Ima od ove godine,ali su joj valjda rekli da ne moze da ga iskoristi. Ja znam da ona po zakonu ima pravo da ga iskoristi,ali eto...
A i sta joj vredi taj godisnji kad ce svakako da joj daju ugovor na 3 meseca,uzela godisnji ili ne.

< Poruku je uredio Nensi* -- 11.10.2011 9:11:40 >

clock-img

12.10.2011, 12:33

clock-img

icika26

pencil-img

163

ja kda god imam neki takav problem okrenem inspekciju rada da ih pitam 

clock-img

12.10.2011, 13:48

clock-img

bea83

pencil-img

5169

I za vreme godišnjeg odmora poslodavac ima pravo da joj da otkaz, tako da joj je bolje da ne uzima(ni ja moj nisam iskoristila i verovatno će mi propasti)

clock-img

12.10.2011, 13:55

clock-img

icika26

pencil-img

163

Opravdani razlozi Poslodavac ima pravo da ti uruči otkaz samo ako za to postoje opravdani razlozi u vezi sa tvojom radnom sposobnošću i ponašanjem, ili u vezi sa potrebama poslodavca/firme u kojoj radiš. U prevodu, to znači da otkaz možeš dobiti… ako ne ostvaruješ rezultate rada,ako se ispostavi da nemaš potrebno znanje i sposobnosti za obavljanje posla na kome si angažovana;poslodavca, ako ne poštuješ pravila radne discipline koja su utvrđena aktom ili se ponašaš na način koji dalju saradnju čini nemogućom;ako svojom krivicom izvršiš povredu neke radne obaveze;ako zloupotrebiš pravo na bolovanje – na primer, tako što ćeš se pretvarati da si bolesna, a nisi;ako se ne vratiš na posao u roku od 15 dana po završetku neplaćenog odsustva ili perioda mirovanja radnog odnosa.ako počiniš krivično delo na radu (recimo, ubiješ šefa) ili krivično delo u vezi sa radom (na primer, falsifikuješ finansijski izveštaj)ako odbiješ da pristaneš na izmenu određenih delova ugovora radu – a Zakon o radu tačno definiše koji su to delovi;ako usled tehnoloških, ekonomskih ili organizacionih promena prestane potreba za obavljanjem određenog posla ili dođe do smanjenja obima posla. U ovom slučaju, poslodavac nema pravo da tokom šest meseci od trenutka kada ti je dao otkaz na istoj poziciji zaposli nekog drugog; ako se potreba za tim poslom ponovo javi, dužan je da prvo pita tebe.