cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje

clock-img

06.04.2011, 13:18

clock-img

vision

pencil-img

1072

pa da, posle 30 dana sam presla.
dakle, ja cu platu i dalje primati normalno, kao i do sad?
hvala na informacijama.
samo ne znam kako 65%, kad mi rekose 100%. Videcu sta se dogadja.

clock-img

06.04.2011, 13:21

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Vidim da si iz Bg, dok sam ja bila na odrzavanju, u Bg jeste bilo 100%, jer je tih 35% dotirao grad, a kako je ta isplata isla, verovatno imas na prethodnim stranama u ovoj temi gde su zene iz Bg-a pisale. Ja sam ti napisala kako je za nas ostale, gde grad ne dotira tu razliku do 100%.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

06.04.2011, 13:21

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

vision koliko znam primas 100 posto. Tako je u Beogradu. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

06.04.2011, 13:30

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Evo tema Beogradjankama 100% trudnicko (ali ne mogu da udesim link preko Google Chromeuser posted image )
http://www.ringeraja.rs/forum/m_13179/mpage_1/key_/tm.htm#13179

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

06.04.2011, 14:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: vision

pa da, posle 30 dana sam presla.
dakle, ja cu platu i dalje primati normalno, kao i do sad?
hvala na informacijama.
samo ne znam kako 65%, kad mi rekose 100%. Videcu sta se dogadja.

Vision, ti ćeš normalno primati platu, ali 65% sume daje firma a 35% grad Beograd.
Jedino mislim da nećeš primati prevoz i topli obrok, za toliko će ti biti manja plata.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.04.2011, 15:10

clock-img

vision

pencil-img

1072

hvala Vam devojke na odgovorima.
Znam za topli obrok i prevoz, to vise necu imati.

clock-img

19.04.2011, 09:04

clock-img

bokaesf

pencil-img

6

Da li neko zna: za ostavrivanje prava na porodiljsko treba potvrda o proseku neto zarade za 12 meseci unazad. E sad potvrda nije problem, već da li traže na uvid i da je svih tih 12 meseci plaćeni. To je problem kod mene, doprinosi mi nisu uplaćivani unazad 2 godine, i strah me da ću zbog tuđeg nemara ostati bez prihoda kad mi se beba rodi, podstanar sam, živeću samo od muževljeve plate koja ne stiže ako ostanem bez bolovanja. Treba da otvorim redovno porodiljsko početkom maja, vtp je 9.jun. 2011. I mene je zbunila knjigovođa, jer ne znam kome da verujem, šef eksp.rzzo mi je rekao da ne mogu da ostvarim prava na bolovanje, a knjigovođa kaže da treba da mi firma uplati prvih 30dana bolovanja, a posle sve normalno teče, primam porodiljsko, bez obzira što mi nisu unazad uplaćeni doprinosi, jer to isplaćuje opština i oni ne traže od obrazac za unazad. Zna li neko provereno da mi kaže?

clock-img

06.05.2011, 13:52

clock-img

Crvenkapa85

pencil-img

1588

jel zna nekom da mi kaze koliko star sme da bude poslednji nalaz kad se predaje za hranarinu i ocenu za komisiju?ja sam sad isla na pregled ne moram valjda sad ponovo pred kraj meseca zbog hranarine???

clock-img

17.05.2011, 12:30

clock-img

Ptičica

pencil-img

508

Jedno kratko pitanje: Da li je bila uplata u maju? Ja još ništa nisam primila. user posted image
Bg je u pitanju.

Neke se pobede dobijaju na- juriš!!!

clock-img

17.05.2011, 13:15

clock-img

vision

pencil-img

1072

ja nisam jos dobila aprilsku platu. to mi je prva od kad sam presla na RZZO. i ne znam kako to ide, ni koliko kasni. a i ja sam iz Bgda.

clock-img

17.05.2011, 13:22

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Dok sam bila na trudnickom, 4 meseca nisam dobila ni dinara. Naoruzajte se strpljenjem.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

17.05.2011, 14:19

clock-img

Nensi*

pencil-img

6520

IZVORNA PORUKA: minavb

Dok sam bila na trudnickom, 4 meseca nisam dobila ni dinara. Naoruzajte se strpljenjem.

Ovo potpisujem.
Kasne uplate svima.

Nena+Danilo=Vuk :)

clock-img

17.05.2011, 21:42

clock-img

Tea2

pencil-img

1014

Kasne uplate jer u Socijalnom ne stižu da obrade.Kada sam otišla i reagovala,odmah mi uplatiše...

clock-img

25.05.2011, 21:38

clock-img

Anoniman

Gledala sam pre nekih 6 meseci, na vestima je bilo da jedna žena, vlasnik/preduzetnik, nije imala pravo na porodiljsko duže od šest nedelja!!!!!!! Navodno, po Zakonu morala je da se vrati na posao, pošto država ne finansira njenoj firmi njeno porodiljsko odsustvo.... Mene sad zanima ima li promena po tom pitanju, pošto ovih dana osnivamo novu firmu, a ja sam potencijalni vlasnik/preduzetnik.
Naravno, neću se upustiti u tu priču ni pod razno, pošto planiramo drugo dete uskoro, ako je to zakonska odredba na snazi... Ako iko ima neke novosti, neka piše. TNX!!!

clock-img

15.06.2011, 16:17

clock-img

Drobnjak

pencil-img

2

Izvinjavam se devojke ako je pitanje postavljeno ali suvise sam umorna od trazenja da bih citala sve postove... Moze li neko da mi odgovori, posle koliko vremena ostvarujem pravo na porodiljsko bolovanje ukoliko sam prijavljena na godinu dana? Da li po isteku ugovora u toku porodiljskog prestaju uplate? Da li je poslodavac obavezan da moje radno mesto popuni a pritom nije koristio subvencije drzave? Da li je posodavac obavezan samo da prosledjuje novac socijalnog ili mora da uplacuje moje doprinose? i...ko pokriva moje doprinose tokom porodiljskog? Hvala puno, nadam se da nisam udavila mnogo user posted image

clock-img

15.06.2011, 16:36

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

pravo na porodiljsko ostvarujes posle neprekidnog rada od 6 meseci,pricam o pravu na 100% plate...znaci moras da radis 6 meseci min,i da ti u prosek ulazi plata od tih 6 meseci i 6 meseci 50% proseka drzave...ukupno 12 meseci ulazi u obracun za prosek plate..
posle isteka porodiljskog prestaju uplate drzave za refundacijuuser posted image
ne razumem pitanje,da li je obavezan da popuni mesto? nije obavezan!
poslodavac je duzan da ti isplacuje platu,uplacuje doprinose,sve normalno kao da radis...ako si kod privatnika,a on da refundira od drzave sve...socijalno sa tobom nema nikakve veze!

clock-img

15.06.2011, 17:52

clock-img

Drobnjak

pencil-img

2

Vidim sad da sam bila jako konfuzna, izvinjavam se :)
Naime, treba da zasnujem radni odnos na odredjeno vreme, ali sam u drugom stanju - 2. mesec. Rekli su mi da mogu da me prime ali u pitanju je privatnik koji veze nema sa zakonima niti ovaj sto mu vodi knjige ima bilo kakvu skolu o knjigovodstvu....Nije ni vazno, uglavnom ostalo je na meni da se raspitam jer ovi u birou me gledaju belo....
Dakle, raspolozeni su da me prime na godinu dana ali samo pod uslovom da nemaju nikakve obaveze tipa isplacivanja mojih doprinosa i plate tokom porodiljskog...sto mislim da radi drzava zar ne? Konkretno moram da im prosledim da li ce oni biti na "trosku" tokom mog porodiljskog i da li moji doprinosi i plata prestaju tokom porodiljskog ako mi istekne ugovor o radu?

clock-img

15.06.2011, 19:46

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

i te kako imaju veze sa tvojim doprinosima i platom,ali samo kroz papire,i oni prvo isplacuju pa refundiraju od drzave...fakticki drzava nema veze sa tobom,nego sa njima..a to sto ti istice ugovor znaci da istice i pravo na refundaciju..trebalo bi da potpises ugovor do dana prestanka porodiljskog!
oni ce imati trosak tvoje plate,ali ce ga refundirati!

clock-img

23.06.2011, 23:25

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vonavoj

pravo na porodiljsko ostvarujes posle neprekidnog rada od 6 meseci,pricam o pravu na 100% plate...znaci moras da radis 6 meseci min,i da ti u prosek ulazi plata od tih 6 meseci i 6 meseci 50% proseka drzave...ukupno 12 meseci ulazi u obracun za prosek plate..
posle isteka porodiljskog prestaju uplate drzave za refundacijuuser posted image
ne razumem pitanje,da li je obavezan da popuni mesto? nije obavezan!
poslodavac je duzan da ti isplacuje platu,uplacuje doprinose,sve normalno kao da radis...ako si kod privatnika,a on da refundira od drzave sve...socijalno sa tobom nema nikakve veze!

vonavoj, moze jedno konkretno pitanje!?!
prijavljena sam formalno od 01.01.2011. da bih ostvarila pravo na porodiljsko bolovanje kada se porodim.
6 meseci mi istice uskoro, a termin mi je 14. 08. cula sam da je neophodno 28-45 dana pre termina otvoriti porodiljsko bolovanje.
da li bi bilo ok da ga otvorim na sledecoj kontroli 4.07. ? to bi otprilike bilo u tom periodu, a imala bih 6 meseci i 3 dana...
sta mi je potrebno da ponesem kod dr, da li ja nosim sa sobom neke papire ili samo ona treba da popuni doznake? gde to posle nosim?
posto sam ja samo formalno prijavljena (moju su mi oplacivali doprinose), da li da ocekujem da dobijem prvi novac tek kada ga drzava isplati mom posladavcu ili on mora da ga meni prvo isplati, pa da se njemu refundira? koliko dugo se ceka i da li je to 100% ?
hvalaaaa puno unapred user posted image

clock-img

24.06.2011, 09:03

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

imaces pravo na 100% jer jesi radila zvanicno 6+ meseci..mozes da otvoris bolovanje 4.7.user posted image
potrebno je da uzmes doznake od dr i da odneses poslodavcu..kod dr ne nosis nista,njega ne interesuje touser posted image ..normalno,imas zdravstvenu knjizicu gde ti pise gde radis,i on ti popuni za tog poslodavcauser posted image
kada odneses doznake,ti sa tim nemas vise nikakve veze,sve ostalo obavlja knjigovodja,ili ko je vec zaduzen za taj deo..
ti ces dobijati pare normalno,kada si i do sada dobijala "platu",tj jednom mesecno se isplacuje porodiljama,poslodavac mora da ti isplati pa tek onda da refundira..
a sto se tice iznosa koji ces dobijati,mozda si i shvatila iz prethodnih odgovora,u racun ti ulazi tih 6 meseci koliko si placala + 6 meseci 50% drzavnog proseka za mesec koji prethodi bolovanju,konkretno maj,jer se u junu objavljuju podaci za maj! nadam se da si me razumela,ako nisi pisi mi!user posted image

clock-img

24.06.2011, 09:45

clock-img

Anoniman

skoro pa sam sve razumela...
ovako, ja nisam primala "platu" jer su moji iz ruke davali za mene za uplacivanje doprinosa. znaci, nisam koristila svo ovo vreme ni trudnicko bolovanje, neprestano sam u radnom odnosu od 1.01. da li moj poslodavac mora da da iz ruke za mene za svaki mesec, pa tek kad ta uplata prodje njemu drzava refundira ili kako to ide, taj deo nisam najbolje razumela? koliko posle porodjaja moram da cekam?
znaci 6 meseci unazad se racuna mojih, a 6 meseci drzavni prosek. koliko je to, gde mogu da vidim?
user posted image

clock-img

24.06.2011, 10:07

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

nema veze,znam da nisi dobijala pare,drzava to ne zna,,.bitno da vidi u papirima da si uplacivala doprinose,i fiktivno dobijala pare! prosek za april je bio 39.298..neto,pa od toga 50%user posted image
tebi poslodavac mora prvo da isplati zaradu,pa tek onda on refundira kada prilozi dokumentaciju iz koje se vidi da si dobila pare..
to znaci da ces odmah dobiti pare,nema sta da cekas...sve zavisi od poslodavca,kako on isplacuje zaradu..kod mene je to redovno,mesec za mesec! znaci da si ti njemu na trosku dok ne dobije refundaciju!

clock-img

24.06.2011, 10:39

clock-img

Anoniman

hvala ti draga, sad je sve jasno!!  user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.06.2011, 09:54

clock-img

bokicans

pencil-img

1949

Evo vesti za trudnice iz Novog Sada user posted image

PUNA PLATA ZA NOVOSADSKE TRUDNICE

clock-img

27.06.2011, 10:00

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

macakiuser posted image user posted image user posted image user posted image i drugi put!
bravo za Novi Sad!user posted image user posted image user posted image