MK, Kakav pogled! Moraćemo Tasos ponoviti, mm i ja smo bili dok se još deca nisu rodila, obećali smo sebi da moramo s decom ponoviti.
Torbi, baš mi je drago što ste se tako lepo proveli.
Ja tek sad vidim da nisam pisala kako je nama bilo na moru. Mi smo bili između Kasandre i Sitonije, tj. između prvog i drugog prsta u hotelu Sonia village kod Gerakinija, ali praktično van mesta. Znači samo hotel koji ima svoju plažu i tu su samo gosti hotela. Hotel je na samoj plaži, bukvalno nam je od sobe do mora trebalo dva minuta mravljeg hoda (dečjim tempom) . Plaža je fina, peščana, plićak je dug, ima i deo sa stenama, pa može i da se roni s maskama. Soba nam je bila baš prostrana, deca su imala krevete na sprat i to im se baš dopalo, peškiri i posteljina se menjaju na svaka dva dana, čisti se svakodnevno. Imali smo pp, ali je hrana bila odlična, ručak nam uopšte nije falio. Doručak bogat švedski sto, večeru smo, što kaže Torbica, započinjali supicom, pa onda ko šta hoće, a bilo je izbora. Između smo jeli voće ili sladoled, deca krofnu ili kukuruz na plaži, mi kafu ili mm pivo...
Ono što nam se najviše dopalo jeste animacija u hotelu, za čistu desetku je. Nismo mrdnuli nigde iz hotela ni preko dana, ni uveče. Svakog dana na plaži je bila joga ili pilates, pa zumba u moru, pa rekreacija na bazenu i to je bilo sjajno zezanje, i mali i veliki, i muški i ženski, svi smo se zezali. Takmičenje u pravljenju dvoraca od peska, dečja olimpijada, grčko veče... Inače svako veče je bilo tematsko - prvo je išao mini disko za decu, uz razne dečje pesme su pravili zajedničke koreografije, pa onda bude ili veče gusara (vežu im svima marame na glavu, iscrtaju ih po licu, pa traže zlatnike oko hotela da bi mogli da otkupe blago (slatkiši) od zlog gusara),ili lov na duhove ili havajsko veča na plaži ili uzo veče za mame i tate... Ma, sjajni su bili! Upoznala sam ljude koji kažu da su se i ovog leta ponovo vratili u hotel samo zbog animacije. Ima i igraonica u hotelu, Sofija je jedno prepodne tamo provela kad je padala kiša. Ima igralište za decu (tobogani, ljuljaške, klackalice), tereni za košarku, fudbal, odbojku za malo veću decu, stoni tenis, bazen... Bukvalno da ne mrdneš nigde 10 dana. Mi smo pretposlednjeg dana otišli malo do Sitonije i poslednji dan kad smo izašli iz sobe smo proveli na Lagomandra plaži na Sitoniji. Sitonija nam se baš. baš dopala, mislimo da će nam to biti destinacja sledeće godine.
Jedina zamerka je što more kod hotela nije onako tirkizno čisto kao na poluostrvima ili na ostrvima, već bude malo mutnije jer je praktično u samoj dubini zaliva. I što nas vreme nije baš najsjajnije poslužilo, padala nam je kiša prvih dana, ali ne toliko da se nismo mogli kupati. Imali smo dobro društvo (išli su prijatelji s nama) i baš smo se naodmarali i nauživali.
Kako nam je plaža bila baš, baš blizu, moj najveći gušt je bio da ustanem pre svih, odem da se isplivam ranom zorom dok još nikog nema na plaži i dok je voda mirna kao ogledalo, vratim se, moji se taman bude, idemo na doručak, pa opet na plažu. E, to mi je bio baš pravi merak. I popodne dok je Sofija spavala, ako Stefan ne zaspi, povedem njega na bazen, uvalim se u ležaljku i čitam knjigu. Ili odem sama kad ostali zaspu. To su bili momenti čistog hedonizma.