cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Beta HCG - 2 deo

clock-img

20.06.2024, 17:34

clock-img

Anoniman

Pozdrav zene,Imam pitanje vezano za vaginalete neo penotran fore i finderm fore, da li se smiji koristiti ukoliko sumnjamo na trudnocu. Meni je trenutno prerano za bilokakve testove (zadnja mens 03.06.) koji bi mi mogli ukazati na trudnocu zato trazim odgovor sta bi ste vi uradile na mom mjestu. Da li da prestanem sa koristenjem dok ne vidim hoce li mi mens doci ili da nastavim sa koristenjem ako nema stetnog djelovanja? Na upitama pise da se ne bi trebalo koristiti u prvom tromesecju. 

clock-img

27.06.2024, 16:27

clock-img

Kristina995

pencil-img

1

Postovanje, nova sam na forumu i imam jedno pitanje da li se mozda neka susrela ili cula za slucaj nalik mom?

Inace da naglasim nemam redovan ciklus,poslednjih godinu dana radim na tome da ostanem trudna, ali nikako da dodje do toga, pijem cytofem po preporuci ginekologa,hormonski disbalans uglavnon testosteron mi pravi problem ostalo je u redu,PCOS.E, sad poslednji ciklus je bio 12.05. (5 dana) u nekom ocekivanom periodu kad treba da dobijem je 13.06 medutim, jos uvek nisam dobila,15.06. Se desava da imam krvarenje(ako tako mogu i da nazovem) jer je bukvalno bilo bledo roze boje, i nakon toga nista. Po onome sto sam citala to moze biti i implantacijsko krvarenje, sto me jako buni,jer je Test negativan, betu sam radila 21.06. Bila je 3.02 sto je isto negativno.Da li to moze da ukaze na trudnocu ili je to ipak sve do mojih hormona? 😏

clock-img

21.08.2024, 19:54

clock-img

AkicaMakica

pencil-img

2

Pozdrav svima,
Nova sam ovde pa bih sa vama da podelim svoj slučaj..Naime zadnji ciklus sam imala 03/08,radila 20 testova svi pozitivni.Na prvi pregled išla ranije nego što je trebalo, gin kaže sve okej, rana je trudnoća, to je bilo 07/08, beta je bila 270..Od prošle srede primetim braon sekret, u petak odem kod gin drzavno zbog bolovanja, ne vidi se ništa u materici, a ni van nje, beta 850..U subotu prokrvarim kažu mi da je verovatno biohemijska i da će beta da pada, beta 1250..U ponedeljak ponovo na kontrolu beta 1909, plod se ne vidi, kažu ima nade da je samo rano..Danas ponovo išla na kontrolu, beta 2550 plod se ne vidi..Ništa mi sa sigurnošću ne govore…Ili je biohemijska, samo im nije jasno zašto beta raste, ili je mali plod, pošto se ni u materici, a ni van nje ništa ne vidi.5 ginekologa niko mi ništa konlretno ne govori.Da li je neko imao slično iskustvo’?
Hvala unapred i izvinjavam se na podugačkom postu..

clock-img

21.08.2024, 19:55

clock-img

AkicaMakica

pencil-img

2

Poslednji ciklus 03/07, pogrešila sam gore..

clock-img

27.08.2024, 11:07

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

Ja sam imala betu koja je konstantno rasla, ali se plod nije video...zavrsilo se kiretazom.
nadam se da kod tebe to nece biti slucaj...

clock-img

31.08.2024, 15:01

clock-img

17 joka

pencil-img

10871

Meni je prosle god isto ciklus poslednji bio 3.7 e sad 19. 8 i  21.8 meni su se videla yva tri ploda i srcana radnja  kod sva tri  sad jedino sto sam ja isla na vto  e sad isto  sam tog 19tog prokrvarila tad sam bila 6n i 5 d trudna. Ako ste isli kid istog dr na uz   otidjite negde drugo proverite   beta raste i treba pratiti i videti  sta se desava

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

clock-img

16.09.2024, 18:20

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

Pozdrav, znam da bi trebalo sačekati da izostane ciklus, aliiiii.... Kad ste najranije radile betu, a da je bila preko 5? Ako je ciklus redovan na 26-28 dana? 

clock-img

17.09.2024, 15:45

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Beta mi trebalo da pokaze trudnocu na dan ocekivane mens.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

17.09.2024, 15:47

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

Ivana, hvala ti znam ja to :)
ali jasno je da bi i par dana pre ciklusa trebalo da pokaze, samo manju vrednost, pa sam pitala da li se to nekome desilo...user posted image

< Poruku je uredio Suncicabg -- 17.9.2024 15:48:25 >

clock-img

17.09.2024, 15:51

clock-img

nata11

pencil-img

9224

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Pozdrav, znam da bi trebalo sačekati da izostane ciklus, aliiiii.... Kad ste najranije radile betu, a da je bila preko 5? Ako je ciklus redovan na 26-28 dana? 

10 dan

clock-img

17.09.2024, 16:06

clock-img

Suncicabg

pencil-img

3431

IZVORNA PORUKA: nata11

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

10 dan

Hvala Nato user posted image

clock-img

18.09.2024, 15:06

clock-img

Djeka

pencil-img

7

Caooo, ja sam nova ovde. Malo se tesko snalazim na sajtu. Zanima me ako moze mala pomoc. Kada ste najranije radile betu posle tranfera? 

clock-img

18.09.2024, 15:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30419

Djeka, ja sam uvek radila kada mi kažu na klinici, jer ako uradiš ranije, možeš se nepotrebno nervirati, nadati, zbuniti itd. Najbolje je da nađeš neku zanimaciju do datuma kada su ti rekli da uradiš, ako nisi na poslu, gledaj serije, čitaj. Isto važi i za UZ, nemoj raditi ranije nego što su ti rekli.

Znam da nije lako, ali izdrži user posted image

I javi nam obavezno rezultat, navijamo za tebe!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

18.09.2024, 15:45

clock-img

Djeka

pencil-img

7

Transfer je bio 16.09 , vracena mi je 5ti dan jedna blastocista. Iz klinike na otpustoj listi sam dobila da 7 dana nakon tranfera uradim progesteron ,a 14 dana nakon tr. Betu. 

clock-img

18.09.2024, 15:46

clock-img

dunja RR

pencil-img

30419

Onda 30.9. radiš betu? :)

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

18.09.2024, 16:04

clock-img

Djeka

pencil-img

7

Da, ali to je mnogoooo daleko... a sada u ponedeljak 23.09 progesteron. Ne znam ni sto njega radim sada🤔

clock-img

18.09.2024, 16:08

clock-img

dunja RR

pencil-img

30419

Nije daleko, nema svrhe da radiš ranije.

Ja se ne sećam da li sam radila progesteron, ali znam da sam ga primala (injekcije), i naravno stavljala utrogestan. Verovatno žele da provere da li su ti potrebne injekcije dodatno, ako ih ne primaš.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

18.09.2024, 16:15

clock-img

Djeka

pencil-img

7

Utrogestan stavljam od apiracije , 3×1 dnevno. Nesto sam citala da mozda i pokaze neka rana faza trudnoce , ali nisam sigurna ili ako nije da se blizi ciklus. Sto vise citam vise sam zbunjena. 🤦🏼‍♀️

clock-img

18.09.2024, 16:22

clock-img

dunja RR

pencil-img

30419

Nemoj da čitaš, razmišljaj da si trudna i uživaj user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

18.09.2024, 16:24

clock-img

Djeka

pencil-img

7

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Nemoj da čitaš, razmišljaj da si trudna i uživaj user posted image
[/quote ja sam u svojoj glavi resila da je tako! 😄

clock-img

18.09.2024, 16:59

clock-img

dunja RR

pencil-img

30419

Tako i treba! user posted image

Piši slobodno ovde kada te uhvati neizdrž, da ti "ubijemo" vreme do bete user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

19.09.2024, 13:55

clock-img

Anastelina

pencil-img

1

Drage žene, prilično sam uplasena. Naime danas sam po kalendaru 5+6. Lekar je u petak video mesak i beta je bila 1200. (Pre toga radjena jos dva puta i uredno se duplirala). Danas je 6 dana kasnije 4600. Ako se duplira na 48 sati onda bi danas trebala da je oko 10000. UZ je zakazan za ponedeljak, a ja sam vec pocela da panicim 🫨

clock-img

19.09.2024, 16:20

clock-img

dunja RR

pencil-img

30419

Anastelina, nisam sigurna, možda se javi neka Ringerajka koja bolje zna, ali moguće je da nakon neke vrednosti (kada beta poraste) i ne ide više pravilno dupliranje.

Ja znam da su meni recimo nakon transfera rekli da se beta radi jednom, eventualno dvaput, čak ni to dupliranje ih ne zanima toliko na klinici, koliko je bitan taj prvi UZ, pa onda i naredni.

Moj utisak je da nije bilo potrebe da radiš betu više od dva puta, jer time ništa ne postižeš, svakako ne možeš ništa preduzeti do UZ, a nepotrebno se nerviraš. A ne treba da se nerviraš, jer trudna si. Ja ti želim i navijam da bude sve u redu u ponedeljak, nekako imam osećaj da će tako i biti, i da nam javiš ovde lepe vesti user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.9.2024 16:21:18 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

20.09.2024, 14:48

clock-img

Djeka

pencil-img

7

Ima li jos neka koja ceka betu? Kako se borite sa vremnom koje ne prolazi?? 🤔

clock-img

22.09.2024, 17:21

clock-img

Miikica

pencil-img

1

Cao, imam jedan problem. U 6 nedelji beta mi je bila 15808 i sve bilo super. U 8 nedelji sam otišla na pregled i plod je kasnio na ultrazvuku u odnosu na datum kad se računalo. Uradila sam betu i ona je bila 13392. Da li to znači da je to predstojeći pobacaj? ☹️