IZVORNA PORUKA: bubulence
IZVORNA PORUKA: Ana RR
Danas uštipci od tikvica i pasulj iz tiganja. Sad ću da skuvam griz sa pavlakom uz kuvane breskve.
molim detaljnije opise .
kod nas juce i danas slatki kupus sa suvim rebarcima...
sutra ce biti neko testo ali jos uvek ne znam koje
Bubi, za pasulj sam pisala
IZVORNA PORUKA: Ana RR
Didy, moj muž to tako zove pa se naziv udomaćio u suštini, nešto kao sataraš samo sa pasuljom. Izdinstam luk koji isečem na tanke polumesece, dodam pečenu crvenu papriku (ili svežu, svejedno je), paradajz, prodinstam, začinim, istresem oceđenu konzervu belog pasulja, nalijem malo sa paradajz sokom i ostavim da se malo prokrčka.
Umesto svežeg paradajza ja često sipam sok od paradajza, čak mi je i lepše jer dobije gustinu. Po želji možeš dodati beli luk, nanu... Ja to nekad spremam i sa kuskusom umesto pasulja.
A griz sa slatkom pavlakom:
500ml mleka
50-60g griza
šećera po ukusu
vanilin šećer
Kada skuvaš griz u njega odmah dodaš umućenu slatku pavlaku otprilike 70-100ml.
A pre svega skuvaš breskve: 2-3 breskve oljuštiš i isečeš na koskice, staviš u šerpicu, malo pošećeriš ili dodaš med, dodaš vanilu, cimet.. šta voliš od tih začina, naliješ sa oko 200ml vode ili soka i staviti da se kuva otprilike dok breskve omekšaju. Breskve izvadiš a tečnost kuvaš dok se ne zgusne, da bude kao sirup. U staklene čaše prvo staviš voće, preliješ sa malo sirupa, pa sipaš griz, onda opet voće i završiš sa grizom. Odozgo možeš staviti umućenu pavlaku ili samo preliješ sirupm.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.
Jer smo tako u mogućnosti!