U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
Stiže recept i step by step u slikama. Tata je malo pre slikao za neki kulinarski forum. Samo da smanjim sličice.
_____________________________
Elena - svaki moj osmeh!!! 25.07.2011.
25.01.2015, 17:32
Anoniman
Cekamo Boko
25.01.2015, 18:23
*boka*
1389
Za 8 komada potrebno : - oko 1,2 kg brasna - 1,5 kašičica soli - jedan svež kvasac - meso ( svinjski but ) Meso iseckati na male kockice i usoliti. Umesiti se testo od sastojaka sa mlakom vodom i ostaviti da naraste. Kad se podupla razmesiti, podeliti na 8 jufki i ostaviti da još malo odstoje. Uključiti rernu na 200 stepeni i dok se zagreje pleh obložiti papirom za pečenje i u njega duguljasto razvuci jufke, 2-3 zavisno od veličine pleha. U testo gusto nabockati kockice mesa i politi sa malo ulja (može i mast). Staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne počne da rumeni, onda izvaditi i preko svake razbiti jaje pa još malo zapeci. Savet: kad izvadite iz rerne stavite na neku tacnu i ubacite na 5 minuta u kesu da malo omekšaju. Prijatno! Probajte, preukusno je!
_____________________________
Elena - svaki moj osmeh!!! 25.07.2011.
25.01.2015, 18:31
Anoniman
Hvala Boko, mozda i sutra probam :D imam neki svinjski but u zamrzivacu da potrsoim
25.01.2015, 18:36
*boka*
1389
UM ja ovo obožavam! Moja mama to sprema kad nam dolaze gosti i svi budu oduševljeni, samo pazite da se ne prejedete, ja uvek preteram pa mi bude muka
_____________________________
Elena - svaki moj osmeh!!! 25.07.2011.
25.01.2015, 18:36
choopa choops
9258
Interesantno
_____________________________
Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.
25.01.2015, 18:37
Anoniman
Boko ahaha isto, obozavam da jedem, testa pogotovo cim isprobam , javljam ti
25.01.2015, 18:43
serpica
8707
ja ovo pravim u utorak kad mi dodje sveki da je iznenadim
_____________________________
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
25.01.2015, 18:54
*boka*
1389
Obavezno javite kako je ispalo i da li vam se dopada
E jeste um po tom receptu sam pravila. Odlicna je topi se u ustima. Moze bez ruma ko ne voli. boko svala cast za recept. Gledala sam pre neki dan na prvoj tv recept u emisiji tacno 13.
25.01.2015, 19:23
madre
6600
danas pilav i spanska pita
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
25.01.2015, 22:28
QueenJ
2252
Juneća supica, bečke šnicle i pire krompir. Boko, recept zvuči odlično, a slike izgledaju primamljivo. Što reče UM, imam neki but u zamrzivaču, pa prvom prilikom da i ja iznenadim neke goste.
_____________________________
Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.
25.01.2015, 22:42
*boka*
1389
E još jedan savet. Kad pripremate brašno za mešenje prosejte ga jer će testo biti mekše i vazdusastije. Kad ga iz pakovanja izručimo u posudu ono je nabijeno i uvek je testo lepše ako se proseje. To važi za sve vrste testa kad mesite. Javljajte da li vam se dopalo, baš me zanima.
_____________________________
Elena - svaki moj osmeh!!! 25.07.2011.
26.01.2015, 13:42
Rosita
7285
Klarita, hvala! Tako sam i mislila da se pravi. Ja na sli;an na;in vrtim pirinač sa brokolijem, sa karfiolom, djuveč sa komadićima mesa, rižoto... sve sličan recept
_____________________________
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
26.01.2015, 14:00
madre
6600
danas cufte u paradajz sosu i kupus salata.
_____________________________
Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...
26.01.2015, 14:04
bubulence
13679
podvarak sas suva rebarca
26.01.2015, 14:07
NadaR
10840
Danas paprikash pileci. Veceras jos palacinke.
_____________________________
JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!
26.01.2015, 15:49
big mum
1690
Supa,pohovano meso i povrće
_____________________________
Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima. DUŠKO RADOVIĆ
26.01.2015, 19:06
Misha i Ljisha
11896
pastetu od kuvanog mesa morke iz jucerasnje supice. Lepo izblendala sa crnim i belim lukom, maslacem dodala malko supe, persuna soli i bibera ma prste da polizes. Pravila kolac od izrendane sargarepe, bundeve, jabuke, lesnika, orasa, brusnice, suvog grozdja, sa medom osladila, dodala malko vode prasak za pecivo i tri kasike brasna i ispao sjajan kolac. ajmokac od pilece dzigerice kuvani kukuruz pomfrit i supa od juce
26.01.2015, 20:02
Didy
7274
MiLj, ja imam tačan recept za taj kolač, napisaću ga kasnije kad decu potrpam u krevet. Kod nas za ručak bila domaća supica s knedlama od juče, pohovano belo i bataci, pire krompir i spanać, sveža paprika za salatu. Za dezert voćna salata sa šlagom. Za večeru sam napravila testo kao za krokete, jedino što sam stavila integralno brašno i pekla sam ih u rerni na pek papiru bez masnoće.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
26.01.2015, 20:10
Misha i Ljisha
11896
IZVORNA PORUKA: Didy
MiLj, ja imam tačan recept za taj kolač, napisaću ga kasnije kad decu potrpam u krevet.
ja sam to onako odokativno sto se kaze. Dve jabuke onako srednje, jedna velika sargarepa i velika kriska bundeve, oko 200 g lesnika i isto toliko orasa, sigurno 100 g suvog grozdja i recimo 50 g brusnice, dve kasike meda, tri kasike brasna pola praska za pecivo i onako odokativno vode dok sam mutila. I to je to
26.01.2015, 20:21
Didy
7274
Ovde idu i jaja, sad ću ti otkucati, mm odveo decu u krevet da im pročita priču: Umutiti 3 žumanca sa pola šolje šećera, dodati 2 šolje rendane šargarepe, 1 jabuku isečenu na kockice, jednu i po čašu brašna, 1 kašičicu sode bikardone, 1 kašičicu praška za pecivo, šaku seckanog koštunjavog voća (orasi, bademi, lešnici, šta hoćeš, a može i od svega po malo), šaku semenki (bundeva, suncokret, susam, lan, šta god, može i mešano), šaku suvog grožđa, malo cimeta, kašiku kakaoa, pola šolje ulja i na kraju lagano izmešati sa penasto umućenim belancima. Nasuti u kalup ili manji pleh i peći 45 minuta na 180 stepeni. Osim što je jako ukusno, i vrlo je hranljivo.
< Poruku je uredio Didy -- 26.1.2015 20:22:38 >
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
26.01.2015, 20:31
mama krava
2383
Didy, suuuper! Ovo mogu i naši alergičari da ručkaju!
Ja umesila proju, evo je peče se da je jedem sa pihtijama!!!! Donela mi mama!
26.01.2015, 20:38
Didy
7274
E, da, to mi je dala recept drugarica čije dete kuburi sa alergijama. Fini je stvarno.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
26.01.2015, 20:39
nata11
9214
Danas planirana pohovane paprikeom sa sirom i sunkom ali odlozeno za sutrasnji dorucak jer sam free pa ce sutra biti kulinarski dan od samog jutra :)