U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Pastirska pita od gastronomada.
moze li sanjice recept za pastirsku pitu?
23.01.2015, 11:26
Sanjica26 RR
26946
Zene mislila sam da umesim danas pecivo za nedelju i da zamrznem bez pecenja. Da li je to neko probao? Macaki kad budem stigla kuci linkovacu.
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"
Jer smo tako u mogucnosti!
23.01.2015, 12:17
jess021
13380
Sanjice, ja sam zamrzavala kiflice. Stavim ih na tacnu i u zamrzivac. Izvadis ih 2-3 sata pre pecenja. Budu iste kao i sveze.
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
23.01.2015, 14:12
Bibilib
3029
Dezert sa vocnim jogurtom i meso za rucak...
< Poruku je uredio Bibilib -- 23.1.2015 14:13:15 >
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"
Jer smo tako u mogucnosti!
23.01.2015, 17:20
bubulence
13679
sanjice deluje bas ukusno! moja mama stalno zamrzava kiflice i budu ok, ja ih nisam zamrxavala. kod nas danas klasika. supa od povrca, belo meso, pomfrit, grasak... Ema trazi palacinke ali ne znam da li cu moci da ih pravim... mrzi me. mozda americke...
23.01.2015, 17:21
mama krava
2383
Pohovano meso u rerni i carska mesavina kao garnirung, cvekla salata, a posle pravim palacinke.
23.01.2015, 17:28
Sanjica26 RR
26946
Bubi ukus je njami, njami
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"
Jer smo tako u mogucnosti!
23.01.2015, 17:36
jess021
13380
Nisam znala da Brka ima svoj sajt. Bas volim njegove emisije.
_____________________________
Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina. U mom svetu sve je dobro!
23.01.2015, 18:21
Anoniman
mmm ova pastirska pita bas izgleda lepo. hvala za link! probacemo..
ja sam danas spremala corbicu od karfiola, krompirice, za decu jos isprzila dzigericu. za salatu cvekla sa renom. puding od cokolade. za veceru pojma nemam sta cu.
23.01.2015, 18:23
Sanjica26 RR
26946
Za veceru palacinke, naravno za decu.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 23.1.2015 18:24:52 >
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"
Jer smo tako u mogucnosti!
23.01.2015, 18:41
Mala Elena
11043
Kajgana sa sunkom , but i krompir u foliji , vocni frape.
23.01.2015, 19:07
QueenJ
2252
Prženi krompir, supica, juneće kuvanje i povrće, projarice i puding.
_____________________________
Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.
23.01.2015, 19:11
Frcokla
619
Vauuuu neko se bas potrudio danas.
Kod nas je na meniju za rucak bila paradajz corbica, i krofne! Sve to po narudzbi mog mm...
23.01.2015, 19:13
Ana RR
34316
IZVORNA PORUKA: Sanjica26
Zene mislila sam da umesim danas pecivo za nedelju i da zamrznem bez pecenja. Da li je to neko probao? Macaki kad budem stigla kuci linkovacu.
Slobodno, moja sveki tako radi i uvek ima pun zamrzivač kiflica
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.
Jer smo tako u mogućnosti!
23.01.2015, 21:33
nata11
9214
Kako pravite pilece belo meso? Sve ideje sam istrosila.
_____________________________
23.01.2015, 21:36
gagana83
6941
Ja sam danas prvi put pravila nesto sto lici na musaku a nije musaka. Ili sto lici na sarmu a nije sarma Musaka sa kiselim kupusom i mlevenim mesom. Odlicno je ispala.
_____________________________
ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!
23.01.2015, 21:44
bubulence
13679
IZVORNA PORUKA: nata11
Kako pravite pilece belo meso? Sve ideje sam istrosila.
kako kad. ponekad ispohujem, ponekad ostavim par sati u jogurtu, onda uvaljam u kukuruzno brasno i ispecem na ulju, ili samo uvaljam u psenicno brasno, pecnem po 2 min sa svake strane pa poredjam u vatrostalnu i prelijem sa onim C zacinom 4 vrste sira, ili napravim sos od supe iz kesice od pecuraka sa pavlakom za kuvanje... sledece je da ga iseckam na kockice i pomesam sa rizotom...
23.01.2015, 21:51
Misha i Ljisha
11896
e ovako odakle da krenem??? Svasta napravila niko nista jeo nije.
jutros palacinke (D cetri puta zagrizla jednu palacinku i to je bilo to) Imala corbu od bundeve od juce ali sam napravila i paradajz corbu sa valjuscima (D je ucestvovala u ovom delu) posto ovu od bundeve niko osim mene ne jede (a san snova corbica) pohovano meso kuvani kukuruz ladnjaca (nisam imala hleba a ni kvasca da umesim hleb) kad videh da ova moja nece da jede na brzaka neke riblje filete ispekla, al ne lezi vraze nije htela cak ni to. Za salatu je bio krastavac i sveza paprika.
hmmmm imam osecaj kao da sam jos nesto pravila a da sam zaboravila.
Uglavnom imam osecaj da sam bar pola dana u kuhinji i da ja sve jedem
23.01.2015, 21:51
Anoniman
ja napravim marinadu od ulja, aleve, vegete i ostavm ga 15-ak min u tome. izvadim i odmah na teflon bez dodatog ulja. tako bude najmekanije. juce sam pohovala. deca tako najpre pojedu, jer bude ukusno, a mekano.
23.01.2015, 21:55
Anoniman
ljiso, svaka cast! zao mi ej sto mica mala opet nece da jede... pa valjda ce poceti jednom, sta drugo da ti kazem, jedino da se nadas. nego, sta ti je ladnjaca? dalje, recepIST za corbicu od bundeve i paradajz corbicu sa valjuscima.
za sve zene vazi, dajte neke brze, a ukusne recepte! da se spremi rucak za pola sata sat, a da je ukusno, mekano i da mala deca hoce da jedu. nista vise ne postizem, fali mi vremena.
23.01.2015, 22:00
Olga75
20593
ja sam danas kupila odlican sir i kajmak naletela pa smo kupili lepinje i rasturili se
_____________________________
Marija je moj najveci uspeh
JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
23.01.2015, 22:01
nata11
9214
Ja se obicno davim u piletiNi ali mi je u poslednje vreme bas suva. Taj sos 4 vrste sira mi je uzasno mucan dok mi je onaj sa sampinjonima super. U sustini ja nevolim bas pavlaku za kuvanje pa je izbegavam. Izgleda da ce sutra biti pileca corbica opet :)
_____________________________
23.01.2015, 22:24
lesica
12013
IZVORNA PORUKA: Olga RR
ja sam danas kupila odlican sir i kajmak naletela pa smo kupili lepinje i rasturili se
Jao Olga, ljubim te pametnu kad si me podsetila Sad ću pustiti sveki sms da ujutru kad ode na pijacu kupi kod moje omiljene tete kajmak i onaj divni peglani sir... Taman da ide uz ono što mesih pre za sutra ujutru Umesila sam jufke za pita-hleb, uf uf uf što će biti doručak ujutru.
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"
JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
23.01.2015, 22:25
Misha i Ljisha
11896
IZVORNA PORUKA: Macaki
ljiso, svaka cas_t! zao mi ej sto mica mala opet nece da jede... pa valjda ce poceti jednom, sta drugo da ti kazem, jedino da se nadas. nego, sta ti je ladnjaca? dalje, recepIST za corbicu od bundeve i paradajz corbicu sa valjuscima.
za sve zene vazi, dajte neke brze, a ukusne recepte! da se spremi rucak za pola sata sat, a da je ukusno, mekano i da mala deca hoce da jedu. nista vise ne postizem, fali mi vremena.
recepis za corbu od bundeve glasi :izdinstas crni i beli luk (moze i praziluk sta vec koristis) ja to sve uglavnom na maslacu dodam vode jer maslac brzo "gori", dodam isecenu bundevu na kocke i krompir na kocke i to se tako przi/dinsta malko i onda dodam zacine. Malo lovora, malo bibera, vegetu ili so sta vec koristis nalijes vode, krcka se jedno 20 min, dok ne omekne povrce, skines sa vatre (izvadis lovor) ako imas stapni onda stapnim mikserom lepo izblendas ako ne onda u blender kad se malko prohladi, pospes persunovim listom odgore i ako volis sa pavlakom mozes jesti lepo je jako. Neko stavi kad prokljuca i kocku za supu, Ja ne stvarno nema potrebe. Inace ja sve zivo skoro stavljam beli luk zbog D.
Paradajz corbu pravim tako sto isto izdinstam luk na maslacu ali ga sitno sameljem bukvalno u nekom cudu sto imam ne znam ni kako se zove (bas je za luk i tako neke stvari jer blender to ne moze), nalijem sa bar pola litre paradajza i jos tolko vode.Stavim vegetu secer i biber. Valjuske umesim (voda,brasno,so i malo ulja-jako malo testa treba) i kidam i izvaljam izmedju prstiju i ubacujem dok kljuca.
ladnjaca je sirotinjsko jelo koje je pravila moja baba. Testo je isto kao za palacinke samo gusce. Pleh podmazes i pospes brasnom i peces u rerni na 180 dok ne porumeni. Mi svi to jako volimo.Ja stavim malo vise soli nego u palacinke.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 23.1.2015 22:26:36 >